Egy hónapja elvetéltem. Lehetséges, hogy újra terhes
vagyok?
Figyelt kérdés
21 éves vagyok, először vetéltem január 7-én (6-7 hetes volt). Sajnos, művi befejezéssel ért véget az eset, de nem volt semmilyen komplikáció, utána 3-4 napig vérezgettem, és addig meg is maradtak a tünetek (hányinger, fáradtság, fémes íz a szájban). Két hét múlva kell mennem kontrollra. Az utolsó menstruációm november 10-én volt. Tegnap este jelentkezett is a menstruáció (vagy legalábbis vérzés, élénk piros, elég híg, és nem is túl sok). Viszont ma jelentkezett a hányinger és nagyon erős, fémes íz a számban. Amúgy is fáradékony voltam mostanában, és "nincs kedvem semmihez". Számomra ez nagyon gyanús, mert az elveszített terhességnél ugyanilyen tüneteim voltak. Barnáztam is, az orvosom felírt Duphaston-t, de sajnos már késő volt. A műtét után kábé egy héttel már együtt voltunk a párommal,de védekeztünk. Lehetséges, hogy valamilyen "csoda" folytán ismét terhes vagyok? Esetleg ez másnak a tünete, mondjuk a legyengült szervezetem így reagál a visszatérő menzeszre? Ha van ilyen -vagy hasonló- tapasztalatotok, kérlek írjatok, nagyon aggódom! Előre is köszönöm!
Képzeld kedves utolsó, nem mindenki bírja ki a 6 hetet! Én sem bírtam ki. Volt egy vetélésem tavaly előtt júniusban aminek ugyanúgy, mint a kérdezőnek művi befejezés lett a vége és a következő hónapban terhes is lettem. Semmi baja nem lett a babának sem, meg nekem sem, egészséges kislányt szültem tavaly áprilisban és most megint babát várok, vele most vagyok a 19. hétben. Ő a 3. baba lesz a családban, van egy 3,5 éves fiam is. Ja, és nem vagyok fiatal, 39 éves vagyok. Művi befejezés után könnyebben teherbe tud esni az ember a dokim szerint. Igen, lehetsz terhes kedves kérdező. Csinálj mindenképpen egy tesztet. Drukkolok!
2014. febr. 11. 14:16
12/26 A kérdező kommentje:
Kedves 11-es! Köszönöm az értelmes (és végre a kérdésre adott) választ! Már azt hittem, egyedül vagyok ezzel a "nem bírom ki dologgal"... Mindenképpen csinálok tesztet, és megírom, hogy alakult a sorsom! A gyermekekhez gratulálok, sok boldogságot kívánok! :)
2014. febr. 11. 14:27
13/26 anonim válasza:
Szia! Nekem novemberben volt egy vetélésem kb 4 hetes volt spontán ment el nem kellett művi befejezés,nekünk nem is mondta,hogy nem lehetnénk ettől együtt,de azt igen,hogy még spontán vetélésnél is egy-két rendes ciklust meg kell várni mielőtt próbálkoznánk,bár mi igazából nem is próbálkoztunk legutóbb,művinél meg úgy tudom mind 3 hónapot várni kell,de ettől még védekezéssel lehet szexelni kb 2-3 hét után.
2014. febr. 11. 14:35
14/26 anonim válasza:
Annyira bírom a "nekem nem lett bajom bibi" hozzászólásokat. Nem minden szervezet ugyanolyan!!! Sőt , nem minden terhesség sem. Miért kell az orvosi tanács ellen biztatni bárkit is?
Azért a művi 7.hetes befejezés , és a be sem ágyazódott nemvártkori menzesz között nagy különbség van!
2014. febr. 11. 14:40
15/26 anonim válasza:
Képzeld én anno vártam 2 hónapot is egy műtét miatt, de ha valakinek mindegy az egészsége, meg, hogy még egy nyomorékkal több legyen, akkor hajrá. Felelősség NULLA!!
2014. febr. 11. 14:44
16/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Engem senki sem biztatott orvosi utasítás ellen, és szerintem "nem lett bajom bibi" típusú hozzáállás sem volt egyik válaszban sem. Úgy látszik meg kell ismételnem a kérdést, hogy normális választ kapjak rá (Tisztelet a kivételnek, akik tudtak a kérdésemre érzelmektől függetlenül hasznos tanáccsal/példával szolgálni!).
TEHÁT vetélés után lehetséges-e, hogy az ember lánya teherbe essen szinte rögtön?
A többiek tartsák meg a véleményüket és a hozzászólásaikat is az "Ön szerint mennyire felelősségteljes a szexuális életem?" topikhoz. A megértést köszönöm!
2014. febr. 11. 14:56
17/26 anonim válasza:
TE nem azt kérdezted, lehet-e terhes valaki vetélés után. Egyébként lehet. Te azt kérdezted-és leírtad részletesen a körülményeket-hogy TE terhes vagy-e? Írtuk, hogy nem.
2014. febr. 11. 18:36
18/26 anonim válasza:
11-es vagyok.
Ne is foglalkozz az ilyen negatív hozzászólásokkal, nem érdemes felhergelni magadat. Üzenem az előttem lévő hozzászólóknak, hogy 8 hetes terhes voltam amikor elvetéltem, 1 hónapra rá terhes lettem és nem született "NYOMORÉK" gyerekem és nem bíztatok senkit az orvosi tanács ellen! Az esetemet írtam le a kérdezőnek és a kérdésére a válaszomat, hogy igenis lehet terhes. Kedves kérdező mindenképpen írd majd meg, hogy terhes vagy e.
2014. febr. 11. 19:06
19/26 anonim válasza:
Te kockáztattad a te és magzatod egészségét, erre vagy büszke?
2014. febr. 11. 19:09
20/26 anonim válasza:
Én nem úgy érzem, hogy kockáztattam volna a magzat és az én életemet. És igenis büszke vagyok, mert egy gyönyörű, okos és ügyes kislányom van, aki ma már 10 hónapos. Tudod a mai világban már nagyon sok olyan vizsgálat van ami kiszűri a rendellenességeket. Az igaz, hogy nem minden terhesség egyforma ( én is tudok különbséget tenni már így a 3.-nál ) és minden ember szervezete más, de az én dokim egy nagyon jó doki és megnyugtatott, hogy semmi gond nem lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!