Lányok, aki még nem terhes, de tervezi a babát, felveszi/felvette az új oltást?

Szia
Én nem oltatom be magam, pedig az egészségügyben dolgozok. Igaza volt annak aki azt írta hogy voltak és leszek még járványok (sajna ez így van) ennyi erővel minden ellen be kéne magunk oltatni, És tévhit hogy az oltás meg véd ha rizikófaktoros vagy úgy is bele esel csak ha van oltásod könnyeben át vészeled, És ha józanul gondolkodtok és össze vetitek azzal a ténnyel hogy az oltástól is lehetek betegek akkor nem mindegy hogy meg szúrnak vagy nem. Csak egy példa a barátnőm terhes egy hete oltatta be magát 3 napja 39 fokos láza van és nem tehet mást csak imátkozik hogy ne kerüljön a 26 hetes babájának az életébe már bánja hogy beadatta most korházba van mert a nő dokija rögtön beutalta tegnap. a Másik és fő ok amiért én nem oltatom be magam az hogy az én nő dokim se javalja mert ha beoltatom magam ki kell hagynunk 1-2 hónapot és ahhoz hogy ezt meg tegyünk tul sok munka van már a dologba és két hónap kihagyás után kezdhetnénk mindent elölről.
Kedves kérdező szerintem mielőtt bárkire is hallgatsz beszélj a nő dokiddal lehet hogy ő jobban látja a dolgokat és hasznosabb infoval tud neked szolgálni.
U.i.: Kérem ezt senki ne vegye sértésnek mert nem annak szántam de szerintem csak egy orvos tud ebben tanácsot adni mi kell ilyenkor hogy az én orvosom nem javasolja az nem azt jelenti hogy más orvosa se fogja mindenkinek más a helyzete én nem engedhetem meg magamnak hogy kihagyam a kezelésem az oltás véget.

kedves 18:48-as:
"És tévhit hogy az oltás meg véd ha rizikófaktoros vagy úgy is bele esel csak ha van oltásod könnyeben át vészeled" hát tudhatnád, hogy egy kismamának egyáltalán nem mindegy, hogy csak hőemelkedést kap egy vírus miatt vagy 39 fokos lázt napokon át. ha az oltástól már azt el lehet érni, hogy ne kapjuk el terhesen, vagy legalábbis enyhébbek legyenek a tünetek akkor persze hogy beoltatom magam!!! még az előző válaszodra: inkább várnék még 2 hónapot minthogy bármit kockáztassak később, mondjuk egy új életet!!! 2 hónap nem a világ!!! és a teherbeesésnek nem versenyre, határidőre kell történnie.
szóval kedves eredeti kérdező: én is szeretnék babát, és bár óckódtam az elején, de mostmár úgy gondolom, hogy érdemes volt beoltatni magam. ha nem oltattam volna be, egész végig paráznék, hogy jaj csak el ne kapjam, aztán ha elkapnám a járványt azon paráznék, hogy a láz nem árt -e a kicsinek. nem éri meg, az idegeskedés is árt!!!

Kedves Utolsó!!
Lehet hogy neked 2 hónap nem a világ vége de nekem az a két hónap közel egy éves kezelést dobna sutba ugyan is nem azzal van a gond hogy vigyáznom kéne arra ne hogy akkor foganjon meg hanem ha én meg kapom az oltást akkor nem kaphatom a kezelésemet 2 hónapig. És mint írtam egészségügyben dolgozom tudom hogy zajlik egy ilyen nem kell megmagyaráznod. Ha végig olvasod amit írtam rá jösz hogy az oltás sem véd meg tudod a barátnőm sincs még túl a nehezén pedig ő meg kaptam most még is kórházban van és talán mostanra nyugodtabb lehet hogy nem megy el a babája akire 5 éve vár és lombikkal sikerült. És különben is nem arra ösztönöztem a kérdezőt ne oltassa be magát hanem hogy beszéljen a nő dokijával ahogy a mi pácienseink is meg teszik beszélnek a főnőkömmel gondolom most már rá jöttél nőgyógyászaton vagyok aszísztens. Szerintem!!!Gondolkodj mielőtt bárkit is gúnyosan kritizálsz mert nincs igazad. És itt Lezártam a témát jobban tennéd ha máskor a kérdezőnek válaszólnál és nem egy válaszadót kritizálnál!!
Kedves Kérdező!
Sikerült már döntened beszéltél a dokiddal hogy ő mit javasol?
18.48-as
Mi is babát szeretnénk, ezért beoltattam magam két hete
és semmi bajom.
A tv-ben szereplők közül senki nem volt beoltva.
Lehet,hogy meg sem történt volna velük, ha megkapják az oltást.

túl régóta vágyom babára(pco miatt) hogy még szándékosan toljam az időt,inkább felveszem az oltást.
vagy kedves utolsó úgy gondolod,hogy nem mozdulsz ki otthonról? szerinted az megjósolható meddig tart a járvány,lehet év végén lecseng,de lehet,h még tavasszal is tombolni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!