Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki kezdi új reményekkel...

Ki kezdi új reményekkel július hónapot?

Figyelt kérdés
Sajnos tegnap megjött, de nem búsulok, inkább koncentrálok erre a hónapra. Ki van még így ezzel? Van kedvetek folyamatosan tartani a kapcsolatot és megírni hogyan alakulnak a dolgok? :-) Biztassuk egymást!
2013. júl. 2. 11:11
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/321 anonim ***** válasza:
Kati. Nekem nincs tippem, hisz barmi okozhatja. Akar meg baba is. De lehet, hogy tenyleg a stressz, vagy valamilyen gyogyszer, vagy gyogytea (nem tudom, iszol-e ilyet babasodas celjabol). Mindenesetre ha nem mulik a barnazas, kerdezd meg a dokidat!
2013. júl. 9. 17:53
 52/321 anonim ***** válasza:
Andi! Azt nem tudod véletlenül,hogy a hormonos vérvizsgálatra kitől kell a beutaló? Nődoki vagy háziorvos? Bár remélem nem lesz rá szükség. :)
2013. júl. 9. 19:21
 53/321 anonim ***** válasza:

Nem Andi vagyok, de ha nem baj, válaszolok :)

Hormonvizsgálatra a nődoki vagy a háziorvos ír beutalót. Viszont mivel - állítólag - a tb támogatott szolgáltatás baromi lassú, így ajánlatos magánlaborba menni, ahol legrosszabb esetben is egy hét múlva konkrét eredményt kapsz. Én így választottam a Laboratórium Kft-t hormonvizsgálatra és két nap múlva e-mailben jött az eredmény. Igaz, borsos az ára (négyféle hormon vizsgálata volt 6500 Ft a vérvétel díjával együtt), de szerintem megéri, mert sok esetben inkább a gyors eredmény a fontos. Ettől függetlenül természetesen választhatsz tb támogatott vérvételt is, ahhoz a dokid ír beutalót. Van, aki nőgyógyászként ezt megírja Neked, de van, aki elküld a háziorvoshoz, hogy írjon beutalót. Nóri

2013. júl. 9. 19:39
 54/321 anonim ***** válasza:
Köszi Nóri! :) Utána nézek erre felénk milyen magán labor van. Ha tb-s, akkor meg a házi orvos mindenképpen tud írni ha jól értem igaz? :) Szerinted a "barnázás" miatt várjak még? Te mit csinálnál? Eddig nem érdekelt nagyon, de v.melyik nap eszembe jutott, hogy nem lehet-e v.mi hormon dolog a háttérben. Ildi
2013. júl. 9. 19:54
 55/321 anonim ***** válasza:

Hát, én a vetélésem miatt sokkal óvatosabb vagyok, lehet, hogy indokolatlanul. Szerintem hormonprobléma azért nem lehet, mert ha jól értem, most tapasztalod ezt először és már van gyerkőcöd. Bár persze nem kizárt így sem. Én - így a vetélés után - biztosan nézetnék hormonképet (hiszen nézettem is), a barnázás meg plusz indok lenne számomra.

Mióta próbálkoztok a babával? Bocsi, lehet, hogy írtad, de elkerülhette a figyelmemet. Mert ha több, mint egy éve, akkor én javaslom, hogy nézess alaphormonokat (TSH, fT3, fT4, progeszteron - utóbbit a ciklus második felében érdemes, hogy lásd, mennyire magas az érték). Ha bármelyikkel gond van, azt a nődoki is látni/mondani fogja. TSH-nál az 1 körüli érték a jó a babához (nekem 2,4 de emiatt egy cseppet sem aggódom, 3 körül már necces a dolog), az fT4 meg jó, ha minél magasabb, olyan 18-20 körüli. A progeszteron meg ugye a baba megtartása miatt fontos hormon, ha az alacsony, akkor nagyobb az esélye a vetélés kockázatának is. Én ezeket nézettem, plusz CRP-t, ami a gyulladásokat "mutatja ki" a szervezetben.

Nem iszol amúgy ilyen cickafark, vagy palástfű teákat? Azok nagyon bekeverhetnek.

2013. júl. 9. 20:05
 56/321 anonim ***** válasza:
Hát csak múlt hónapban ittam, de már előtte is volt ez. A második babám 17 hónapos most. 4 hónapos volt, amikor először megjött, de nem emlékszem, hogy azóta minden hónapban így volt-e vagy mióta van ez, de jó pár hónapja az biztos. Az első, meg a második terhességem előtt biztos nem volt ilyen. (császár volt mindkettő)
2013. júl. 9. 20:33
 57/321 anonim ***** válasza:
Ja, ez még csak a 4. hónapunk. Ildi
2013. júl. 9. 20:34
 58/321 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy szules utan kicsit helyre kell razodnia a szervezetednek. Ha jol ertem, kb. egy eve jott meg eloszor a baba utan. Szerintem nincs hormongond, csak regeneralodsz. Amugy a tea is okozhatja szerintem, hiaba csak mult honapban ittal. minden oke Veled!! ;-)
2013. júl. 9. 20:49
 59/321 anonim ***** válasza:
Ja, hogy tea elott is volt? Bocsi, elkerulte a figyelmem. Nem tudom akkor. Dokidat megkerdezted?
2013. júl. 9. 20:51
 60/321 anonim ***** válasza:
De ettol meg mindig minden rendben Veled, hidd el!!! :-)
2013. júl. 9. 20:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!