Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 17 évesen terhes vagyok, hogy...

17 évesen terhes vagyok, hogy mondjam el szüleimnek?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy 7 hetes terhes vagyok, barátommal 4 éve vagyunk együtt, ő az első és remélem az utolsó fiu az életembe, a baba fogamzás gátló mellett fogant meg, a fogamzás gátlót 2 éve szedem, mindig ugyan azt, a menstruációm gyengült és elötte 5 vagy 6 napig menstruáltam, amióta szedtem lecsökkent 2 vagy 3 napra! Anyukámnak el merem mondani, mert ő a nővéremmel 17 évesen esett teherbe, 18 évesen szült,de ő külföldön dolgozik így tanácsot sem tudok tőle kérni hogy apukámnak hogy mondjam el apukám nagyon félt, óv, és félek hogy kiderül, abortuszra küldene, én a kicsit nem szeretném elvetetni. Ha fogamzás gátló mellett megfogant, nagyon meg akar születni:)) Tanácsokat kérnék, hogy mondjam el?

2013. ápr. 15. 13:22
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
52%

8-as válaszoló: micsoda együttérzés...

Én 20évesen szültem az első babámat, ő már 4éves kislány, és mellé jött a most 6 hónapos kisfiúnk.

Nem volt főiskolai végzettségem (jártam, de mikor megtudtuk, hogy jön a baba, elmentem dolgozni), nem volt félretett pénzünk, 6hónapja voltunk együtt párommal, és épp akkor költöztünk külön albérletbe az anyukájától...

Soha nem tudnék azért elvetetni egy babát, mert épp nem vagyok gazdag! Nem tudhatja senki, hogy 10év múlva nem lesz-e jobb, és akkor már bánhatja, hogy annak idején nem tartotta meg a babáját.

Apukád meg fogja érteni, csak úgy van, ahogy előttem is írták, hogy valószínűleg időre lesz szüksége.

Nálunk ez az idő több mint fél év volt (bár nekem egyszerűbb volt, hisz nem velük laktam, hanem más városban). Amikor megszületett, szóltam nekik, és amikor meglátták kislányomat, elmúlt minden harag bennük. :)

Ugyanezt játszottuk le a kisfiunknál is: 9 hónapon keresztül hallgattam tőlük, hogy vetessem el, még a 7-8. hónapban is!! Megmondtam, hogy nem az ő dolguk, semmi közük nincs hozzá.

Már valószínűleg 18leszel, amikor megszületik a pici, párod is van, a többi pedig majd fokozatosan kialakul.

Boldog babavárást kívánok! :)

2013. ápr. 15. 16:18
 12/48 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó ebben tökéletesen igazad van, de minek kockáztatni? A gyerek csak idővel fogja fel ha szegények az életkörülmények (NEM GAZDAGSÁGRÓL BESZÉLTEM, istenem itt tényleg senki nem tud mondatot értelmezni?:()

... és nem biztos hogy boldog lesz. Anyagias a világ, sajnos kár, és nem a luxuskörülményekre gondolok, de azért van 1-2 dolog amit be kell szerezeni.

2013. ápr. 15. 16:26
 13/48 anonim ***** válasza:
44%

Nekünk összesen 40eFt-ba került a babavárás, kiságy, babakocsi, kisruhák összesen.

Értettem, hogy nem a gazdagságra gondoltál, csak arra, hogy bizonyos létfenntartáshoz szükséges dolgokat be tudjanak szerezni. Szerintem arra bárki képes, úgyhogy nem gondolom, hogy anyagi okok miatt nem tarthatná meg valaki a gyermekét. (Bár azt sem tudjuk, hogy a kérdező milyen körülmények között él.)

2013. ápr. 15. 16:36
 14/48 anonim ***** válasza:
59%

19. évesen ne oszd itt az észt, főleg ha ellenzed a gyerekvállalást. A te szüleid biztos a nagy jólétbe vártak téged 30 évesen. Ha meg pont nem akkor meg pláne ne magyarázz, mert nem az volt a kérdés hogy vállalja e a gyereket hanem hogy hogy mondja el. A legnagyobb tapasztalat az lenne ha te is ilyen helyzetbe kerülnél, de biztos vagyok benne hogy te feláldoznád azt a gyereket, és esélyt sem adnál hogy jobbá tegye az életedet. Mert te inkább meggyilkolod, minthogy vállald a felelősséget.

És most a válaszom a kérdezőnek:

nem tudom neked milyen a kapcsolatod a nővéreddel, én lehet előbb tőle kérnék tanácsot, és ha melletted áll, akkor vele együtt mond el apukádnak. VAlószínű hogy nem szeretné hogy ugyanazokon a nehézségeken menyj át mint annó ők(ha igy volt) ezért félt.Még ha nem is reagál jól, később ugyis megnyugszik. Nyugodtan , higgadtan és őszíntén mond el neki, azt is hogy nem felelőtlenségből történt. Boldog babavárást, minden jót, majd ird meg hogy hogy mi volt.

2013. ápr. 15. 17:27
 15/48 anonim ***** válasza:
50%

19/L ! Latszik hogy te nem nottel meg fel! Lehet ez a 17 eves lany sokkal jobb anya lesz, mint te valaha leszel a diplomaddal egyutt 30 evesen! Es kulonben is, senki nem kert arra, hogy kiokitsd ot! Szerintem nagyon is tisztaban van azzal, hogy kemeny idoszak lesz ez, de megeri! Amugy meg te sem tudsz semmit az anyagi korulmenyeikrol, valoszinu azert tartja meg, mert nem eheznek! Pontosan az olyan eloitelettel teli emberek miatt tartunk ott, ahol...

A kerdezonek pedig nagyon sok egeszseget es erot kivanok! Minden rendben lesz!

2013. ápr. 15. 19:04
 16/48 anonim ***** válasza:
43%

Utolsó:

Ez aztán felelősségvállalás:)

Szerencsétlen gyermek...

2013. ápr. 15. 19:05
 17/48 anonim ***** válasza:
53%

19/L

Lehet h te így gondolod itt vagyok 20 éves és mindennél jobban szeretnék babát ha nem most akkor később, de ha be is csúszna akkor sem vetetném el!!! 2 babát sajnos el vesztettem és h pontosítsak a legutóbbit 2 hónapja!! Nem tudom h hogy jössz ahhoz h így ki oktass másokat neked nincs szíved, v csak baba ellenes vagy, de akkor neked nem is való egy pici baba, hogy viselkednél vele h bánnál vele, 19 évesen ennyire KICSI a felfogásod!! a Kérdező nem azt kérdezte h te pont h vetetnéd el a magzatot hanem ő arra kért tanácsot h h mondja el az Édesapjának!!!! Nem vagyok sokkal idősebb nálad de nagyobb a felfogásom mint neked, imádom a babákat rengeteget vagyok babák közelébe mivel 2 barátnőmnek van babája az egyik alig múlt 18 és akkor szült a másik meg 19 volt!! a 18 évesnek van egy 8 hónapos egészséges babája a 19 évesnek meg egy 6 hónapos babája!!! és mind a kettő mellett ott a családja, a 18 éves inkább bujkált is azért h ne vegyék el tőle a babát!! Tudod ez az anyai szeretet, gondoskodás, odafigyelés!!!

Kérdező nagyon boldog babavárást, és csak őszintén az édesapukáddal, biztos h meg ért majd és biztos vagyok benne h melletted áll!!!

2013. ápr. 15. 21:40
 18/48 anonim ***** válasza:
56%

Igen, utolsó, de én kiemeltem azokat az eseteket, amikor NE legyen, de leírtam hogy nem tudhatom a kérdező élethelyzetét. Megértelek, és remélem sikerült a baba:)

Nem vagyok babaellenes, és tényleg szerencsét kívánok nekik:)

Csak ha tényleg olyan a helyzet mint a nagyonnagyon szegényeknél, szerintem óriási felelőtlenség a baba. Persze egy élet, és én sem egy sóhajjal vetetném el, viszont minden esetben mérlegelni kell hogy boldog lenne-e . Mennyien tévedtek már ebben?:(

Nem mondom, hogy közületek is... dehogyis!

2013. ápr. 15. 21:46
 19/48 anonim ***** válasza:

Sok sikert kérdező, meglátod minden rendben lesz!!

Egyik ismerősöm 16 évesen lett terhes, mikor elmondta otthon a dolgot az apukája hirtelen dühében lekevert egy nagy pofont neki, de pár nap múlva minden rendben lett és már mindenki boldog.

2013. ápr. 16. 10:46
 20/48 sumergo ***** válasza:
31%

19 L : "Van főiskolai végzettséged?... "

??? Diploma nélkül nem lehet gyereket szülni/ nevelni???

Amilyen ostoba vagy a (leendő) diplomáddal, inkább te ne szülj gyereket!! Lassan már doktori kell hozzá?! ne már...

2013. ápr. 16. 12:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!