Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nem fogja fel senki, aki...

Nem fogja fel senki, aki abortuszra megy, hogy mit érez a kaparásra várók közt egy olyan nő, akinek nem lehet gyereke? Nem fogják fel, hogy inkább adnák örökbe, talán éppen annak, aki ott néz vágyakozva és könnyes szemmel?

Figyelt kérdés
2009. szept. 9. 10:43
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
96%

Tényleg sajnálom azokat a nőket, akiknek nem lehet gyerekük. De azért ne ítélkezzenek már másokon, ez mindenkinek had legyen a saját döntése. Had mérlegeljen valaki, hogy képes-e kihordani a gyerekét és utána lemondani róla. Vagy, hogy egy rosszabb anyagi körülmények közt élő családnál kockáztatja-e egy nő a munkahelyét egy olyan gyerekért, akit megse tart, vállalva ezzel, hogy a már meglévőktől vesz el dolgokat stb.

Nyilván vannak olyan esetek is amit Te leírtál (bár szerintem azért nem az az átlagos, hogy röhögve mennek abortuszra, lehet csak Te látod már így), de tudod rengeteg olyan eset is van mikor a nő és a férfi harácsol, hogy nekik (és a leendő gyereküknek) mindenük meglegyen, kicsúsznak az időből aztán jön az irigykedés azokra akik ugyan kevesebbre jutottak, de van gyerekük.

2009. szept. 9. 11:39
 22/47 anonim ***** válasza:
80%
Lehet,hogy vannak olyan nők akik vihogva mennek abortuszra!Én is voltam egyen,de nem volt kedvem nevetni,arrol nem is beszélve,hogy milyen lelkiismeret furdallásom volt,sírtam minden este,vágyodtam a gyermekem után amit elvetettem,pedig volt már 2gyerekem!Összetörtem,lelki beteg lettem,és addig nem nyugotam amig újbol teherbe nem estem.Háll Istennek 2 fiú után sikerült egy kislányt is szülnöm. Higyjétek el, az abortusz nem egy leányálom,én is úgy gondoltam 2gyerek elég,és mekkorát tévedtem,máig nem tudtam magamnak megbocsájtani!Most megint azon vagyok, hogy anya lehessek,pedig van már 3!
2009. szept. 9. 11:39
 23/47 anonim ***** válasza:
62%

Akkor és nyugodtam vethetem azt a követ, ugye? Mert egyetlen, egyetlenegy olyan éjszakám sem volt, de még reggel, nappal és délután se, amikor meglett volna az esély a "hibára", egy nemkívánt gyerekre. Amikor nem akartunk, védekeztünk, amikor akartunk, nem védekeztünk.

Persze sokkal könnyebb válsághelyzetre hivatkozni, mint felelősen gondolkozni.

Nem általánosítok. Igen, vannak, akik tényleg válsághelyzetben vannak. Nemi erőszakból van a gyerek, családon belüli erőszakból, vérfertőzésből, védekezés mellett csúszott be, nagyon beteg, vagy az anyja nagyon beteg, hogy csak pár indokot írjak.

Ezen felül azonban mindenki, már a nyolcévesek is tudják, hogy a gyerek közösülésből lesz, és ha nem akarnak gyereket, akkor védekezni kell. A legtöbb nemkívánt gyerek pedig védekezés nélküli szexből van, mondhattok akármitmi, közben mindkét fél nagyon is akart szexelni. Olyanról is tudok, aki nem szedhet tablettát, a pasi nem szereti a gumit, ezért már a sokadik abortuszra küldeti a barátnőjét. Hát tudjátok, az ilyet sterilizáltatnám.

(Mármint a pasit.)

A felelősség nagyon ódivatú kifejezés lett manapság.

2009. szept. 9. 11:43
 24/47 anonim ***** válasza:
84%
Úgy szeretem a karakán, mindig mindent tudó embereket!! Van úgy igen is, hogy "önhibából" csusszan be a baba, még akkor is ha a 8 évesek is már tudják... ez az! hogy nem tudják! azt tudják hogy szex közben készül a gyerek, de hogy milyen védekezési módok vannak...? a fiuknak könnyű a "majd vigyázok"-kal. És egy kislányt megtanít-e vajon az anyukája arra, hogy őnála is igen, mindig legyen gumi, vagy elmegy-e vele nődokihoz? Neeeeem. sok lány csak a szex kedvvért adja oda magát , a védekezésről meg úgy gondolja, hogy majd a pasi...merthogy ugye fel van világosítva... ÉS milyen szép dolog, hogy a kiscsajt elkísérte a pasija az abortuszra, mert bizony ilyenkor már általában az apukának a nyomát se találni! És igen is sírhat egy lány, ha abortuszra megy, mert akkor fogja fel, mit tesz! Akik meg röhögcsélnek a beavatkozást várva azok vagy nem normálisak, vagy 14-15 éves kis csitrik, akik nem mérik fel a tettük esetleges következményeit. Magyarán, röviden: ne csak abba gondoljunk bele, hogy pfúj, abortusz, meg felelőtlen szexuális magatartás.. hanem abba is, hogy az esetek túlnyomó többségében a tudatlanság okozhat bajt!!
2009. szept. 9. 12:02
 25/47 anonim ***** válasza:
87%

De, minden bizonnyal felfogja. Ám nagyon sok nő van, aki nem "buliból" megy el abortuszra... Nem volt abortuszom, van egy gyerekem, és nem tudom, hogy fel tudnám-e dolgozni, ha nem lenne, de azért nem hiszem, hogy egy gyerekre vágyódó nőnek valaha is az arcába nevetett volna egy olyan, aki éppen elvetetni indult a magzatát... Lehet, hogy az érthetően rossz lelki állapot mondatja veled ezeket a súlyos szavakat...

Mindenkinek, aki abortuszra megy, egyénileg kell mérlegelnie, mit tesz, és mi lehetne még a megoldás, minden élethelyzet más. Van olyan élethelyzet is, amikor egy gyerek (de már akár a kihordása is) vállalhatatlan. Akinek van lehetősége/akarata/lelkiismerete stb. örökbe adni, az meg is teszi, hidd el.

Nagyon sajnálom, hogy nem lehet babád, de erről egyáltalán nem azok tehetnek, akik valami miatt meg kénytelenek megválni a sajátjuktól.

Nem a rosszindulat beszél belőlem, amikor azt mondom: talán beszélgetned kellene egy pszichológussal, aki segíteni tudna neked ezt feldolgozni! Talán elég lenne egy pár beszélgetés, és segítene az optimista helyzetfelfogásban és a pozitív gondolatok felé terelésben!

És ne aggódj: nem tudom, neked milyen okból nem sikerül, de ha nincs szervi oka, akkor te is biztosan hamarosan a kezedben tarthatod a kisbabátokat! (Akár saját, akár örökbe fogadott lesz is) Ne add fel, nagyon sok nőnek született már úgy gyereke, hogy nem is remélte, hogy még lehet!

Sok sikert kívánok neked az élet minden területén!

2009. szept. 9. 13:07
 26/47 anonim ***** válasza:
82%
én is abortusz ellenes vagyok,de van olyan eset,amikor muszály megcsinálni.mint pl nekem az elsőt,mert becsúszott véletlen,és még sulis voltam 17 éves. de azóta 6 gyerekünk van,sajnos akkor úgy kellett lennie,de több nem lesz.
2009. szept. 9. 13:18
 27/47 A kérdező kommentje:
13:07! köszönöm neked! Utolsónak mondanám, hogy nemcsak a volt barátnőm csinált abortuszt, hanem a családomban is 3 asszony (szerencsére édesanyám nem). De már a testvére igen, a nagymamám is, és a sógornőm is, akiknek most 3 kisgyerekük van, de az első nem fért el. Iszonyatos, hogy én ebben élek, miközben legszívesebben az összes gyereket felnevelném, aki a családunkban abortusz nevű gyilkosság áldozatául esett.
2009. szept. 9. 13:37
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi másfél éve szeretnénk, hogy legyen gyerekünk (egy éve hormonkezelés + két inszemináció - csak hogy képbe legyél, hogy mennyire fontos nekem a baba). Még nem tartunk ott, de felmerülhet az örökbefogadás is. Viszont: én azért soha nem szülnék gyereket, hogy örökbe adjam. Ha felmerülnének olyan komoly dolgok, inkább elvetetném. Ki az akit nem visel meg, hogy 9 hónapig kihordja és aztán oda kell adnia valakinek?? Egész életében végigkíséri. Én is próbálok mindenkit lebeszélni az abortuszról, de örökbe nem adnám ha már megszültem. A barátnődet teljes mértékben megértem. Miért akarnád te rákényszeríteni, hogy végigcsinálja a terhességet? Ha nem akarja, akkor nem akarja. Elég h.lye vagy, hogy ilyenél megszakítottad vele a kapcsolatot (bár ő lehet, hogy örül, mert ez már fanatizmus ami nálad van). Ja, és amúgy a nagymamád akkor csináltatott abortuszt amikor te már gyereket szerettél volna? Hogy ennyire megviselt téged?
2009. szept. 9. 13:48
 29/47 A kérdező kommentje:

A tudat az, ami megvisel engem. Nem kell nekem ahhoz ott lenni. Hogy tudom, hogy vannak lelkek a családunk körül, akik itt lehetnének, akiket sosem ismertünk, és az, hogy amíg élt, úgy kellett ránéznem, hogy tudtam a tényt, hogy ő nagyrészt egy gyerekgyilkos! Ne haragudj, de nem tudom elfogadni, és ezer pszichológus se tudná velem elfogadtatni az abortuszt. Minden magyarázatot értek, de akkor sem tudom elfogadni, hogy a gyilkosság egy valós megoldás lehet.

Nektek sok sikert kívánok a babához, és azért még hozzátenném, hogy nem, a barátnőm nem örül a kapcsolat megszakításának, mert már rengetegszer megkeresett, de én nem tudok vele úgy beszélni, hogy tudom-érzem rajta, hogy akkor lesz gyereke, amikor csak akar, mégis megölt valakit, mert ő most úgy gondolta (mert amúgy lakása, jól fizető gazdasági munkája, mindene megvan).

2009. szept. 9. 13:55
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom, hogy nem lehet gyereked, de hidd el, sokan meg attól lennének kiborulva ha megszülnék és örökbeadnák. Attól menne tönkre az életük.
2009. szept. 9. 14:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!