Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért érzek így, mikor minden...

Miért érzek így, mikor minden vágyam egy kisbaba?

Figyelt kérdés

Régóta szeretnék gyereket. Sok időbe telt amíg sikerült viszonylag stabil anyagi helyzetet teremtenünk és még több időbe, amíg a párom is elért arra a pontra, hogy szívesen lenne apa. Nem beszélve a rengeteg sikertelen hónapról, amikor elkeseredve vettem tudomásul, hogy megint nem jött össze a baba.

Három napja halvány pozitívat teszteltem. Nagyon boldog voltam, de el sem mertem hinni, hogy nem téves az eredmény. Másnap már határozottan látszott, hogy ez bizony baba.

Most azonban mégsem vagyok boldog. Nagyon félek mindentől, pedig fejben már ezerszer átéltem mindent, a terhességet, a gyereknevelést. Mégis szomorú vagyok és csupa rossz dolog jár a fejemben. Féltem a kisbabámat, hogy esetleg történik vele valami. Féltem a kapcsolatom a férjemmel. Gonosz dolog, de attól félek, hogy majd közénk áll a pici. Félek, hogy nem birkózom meg a feladattal, hogy nem tudom majd ellátni rendesen a gyermekemet.

Nem értem miért érzek így, hiszen semmi másra nem vágytam, csak erre a gyerekre, most meg összejött és nem hogy megkönnyebbültem volna, hanem sokkal feszültebb lettem. Attól is félek, hogy ezek a gondolatok azt jelentik, nem állok készen a babára. Milyen anya lesz így belőlem?

2012. okt. 30. 15:45
1 2
 11/12 anonim válasza:
Nagyon érdekes kérdést tettél fel :) Én is pontosan ilyen helyzetben vagyok. Nagyon szeretnék babát, aztán még sem. Folyton változnak a gondolataim :( Neki "ugrunk" a babaprojektnek, aztán napokig azon görcsölök, már olyan szinten, hogy hányingerem van az idegtől, hogy remélem nem sikerült össze hozni, aztán "agyvérzést kap a nyuszi :)" meg majd sírva fakadok, hogy megint nem sikerült :( Annyira nagyon rossz. Már most tiszta sokkban vagyok, mindig, minden miatt. Hát, nagyon remélem, ha sikerül a picurka, elmúlik ez az érzés, és nyugodtabb leszek :) Lehet, nem állok készen rá, vagy csak tudat alatt ennyire félek az egésztől, nem tudom. Már néha, úgy érzem, hogy ilyen gondolataim vannak, hogy meg sem érdemlem, hogy anyuka legyek :( Lehet, ez természetes érzés, nem tudom mert, tényleg sokan nem merik/akarják elmondani, mit éreznek, csak a felhőtlen boldogságról beszélnek?! lehet ez már társadalmi elvárás, hogy a félelmet ne lehet elmondani, mert rosszat gondolnak az emberről ez miatt, vagy hogy senki nem említi a babavárás rossz oldalát ezért, nem is merjük a tapasztalatokat elmesélni, neh hülyének nézzenek?! Nem tudom, Én személy szerint, rettegek, hogy ez miatt nem lesz vagy nem is merek a végén "be"vállalni egy picurkát.
2012. okt. 30. 18:19
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzővel én is ugynaigy vagyok..Néha megfordul a fejemben hogy biztos azért nem jött össze eddig mert nem is kell még nekünk egy gyerek, aztán mikor megjön tiszta depressziós vagyok, és kiborulok, hogy mért nem jött össze.

Sokszor megijjedek ha barátnőm kisfia elkezd sirni-hisztizni, hogy én ezt nem fogom elviselni, és hogy nem tudnám kezelni, aztán elkezdek vele játszani, bohóckodni vele tanitgatni neki dolgokat, és máris vágyom egy picire..

Sokszor érzek lelkifurkát miatta, mintha bűnös gonoloataim lennének, és nem lennék normásil..Pedig csak néha megijjedek...

2012. okt. 31. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!