A helyzetünkben szerintetek mennyire lenne egészséges a leendő gyermekünk?
A jövőben lehet hogy születne majd gyermekünk, egyenlőre még korai, csak elgondolás szinten:
Leendő Apa problémái : Magas vérnyomás, diszlexia, masszív ekcéma, rövid látás (-4 dioptria, folyamatosan romlik)
Leendő Anya problémái: Rövidlátás, más nem.
Anyósom, és a saját nagyszüleim is mondogatták már hogy készüljek fel, mert ha lesz gyerek, sok sok gond lesz vele.. :(
Kíváncsian várom a megítélésetek!
(Én most 22, ő 25, ezért írtam, hogy még ez a jövőn való gondolkozás, de bizonyára be fog következni, mert ő az ideális partner számomra, örökké. És én is neki szerencsére)
Egyáltalán nem biztos hogy lenne/lesz akár milyen betegsége is. Minden ember más és más. Párom családjába mindenki szemüveges csak ő nem.
Az anyósodtól és a szüleidtől pedig ez nagyon nem szép, hogy már így állnak ahhoz a kis csöppséghez aki még csak meg se fogant.
Csak pozitívan!
Pont a bevonzástól tartok én is :D
Nem, amúgy pozitívan próbálok hozzáállni, csak mindig intően figyelmeztetnek..:(
azért kérdeztem, mert a barátom problémái eléggé megnehezítik az életét, mert nem lehet meggyógyítani, max a tüneteket enyhíteni pár napra. Látom, ahogy irritálja az állapota, és szomorú miatta. És nem szeretném hogy majd a babánk is ugyanígy érezzen..
De akkor szerintetek van esély az egészséges babára, és nem törvényszerű az apa problémáinak megismétlődése. Elvégre szerintem egészen erős genetikai állománnyal rendelkezem..Talán az egészség tőlem megy majd. :))
Engem is úgymond intően figyelmeztettek minden féle rosszra mikor terhes voltam, és én hülye ezen agyaltam egész terhesség alatt. Annyiszor szóba jöttek a koraszülések, hogy minden kis fura tünetemet arra fogtam hogy biztos meg fog születni előbb. Így is lett, 6 hónapra szültem. Szerencsések voltunk, most már 1.5 éves
Akárki akármit mond nem szabad agyalni rajta, főleg ha már terhes leszel. Én tanultam belőle, ha ismét terhes lennék egyik fülemen be a másikon meg ki.
(első voltam)
Hm, mindenféleképpen megfogadom a tanácsod, köszönöm szépen!
Köszönöm azt is, hogy a tapasztalataidat megosztottad velem!
Örülök, hogy a gyermeked jól van, egészséges, és hogy sikerült normalizálni az koraszülött állapotát! :) Úgy vagyok vele, hogy ha lenne a fentiek közül valamely probléma majd, megoldom, meg akarom oldani, nem fog érdekelni. Így hát ezzel az egyik fülemen be, másikon ki szemlélettel élek tovább :)
(Persze, egy komplex szűrővizsgálatot majd azért szeretnék, szerintem. Remélem lesz keret majd rá. A géndiagnosztikai központ oldalát nézegettem..)
nem biztos, hogy beteg lesz a babátok!
de az ekcémára megpróbálhatna pszichoterápiát is a párod és átvariálhatnátok az étkezéseteket is. Meg kéne próbálni, mert gyógyítható.
Szerintem ezek a betegségek nem öröklődnek (az ekcémát nem tudom). Az átlagembernek kb. ennyi problémája van, mégis a legtöbb újszülött egészséges.
Én is rövidlátó vagyok, csomó mindenre allergiás vagyok, cukorbeteg vagyok, mégis egészséges gyermekem született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!