Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan vállaljak gyereket?...

Hogyan vállaljak gyereket? Refluxom van!

Figyelt kérdés
1 éve állapitották meg hogy elég erős gyomorbajom van,reflux.Rengeteg savam van főleg most ősszel még rosszabbul vagyok a nyár odafigyeléssel jol telt kordában tudtam ezt a betegséget tartani,most is diétásan eszem ,odafigyelek a mozgásra,evésre,ivásra.Első gyermekemmel is rengeteg volt a savam és hánytam,de már mostanra rosszabodott a helyzet mert erős gyogyszert kell szednem 3 honapon keresztűl egész ősszel. Akkor terhesen még rosszabb lenne a helyzet?
2012. okt. 19. 09:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, nekem gyomorfekélyem van, amit az iszonyat mennyiségű gyomorsav okoz.

Évek óta gyógyszert szedek, úgynevezett protonpumpa gátlót, amely csökkenti a termelődő gyomorsav mennyiségét.

Amikor kiderült, hogy terhes vagyok 3 napig nem vettem be, de szörnyű gyomorfájásom lett, majd beszéltem a nőgyógyászommal is és ő helybenhagyta a gyógyszer szedését, azon az alapon, hogy minden esetben mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat, esetemben ez azt jelenti, hogy ha nem szedném a gyógyszert már valószínűleg megőrültem volna a fájdalomtól.

Most vagyok 20 hetes és még így a gyógyszer mellett is rengeteg a gyomorsavam, de ez még kibírható.

Konzultálj az orvosoddal biztosan van gyógyszer amit te is tudnál szedni a terhességed alatt.

2012. okt. 19. 10:07
 2/3 anonim ***** válasza:
Én is erős refluxos vagyok, Controlocot szedek folyamatosan, terhesen is szedtem és így nem lett bajom és persze a babának sem. Nőgyógyász jóváhagyta a gyógyszert és még a genetikai tanácsadáson is azt mondták, hogy nyugodtan szedhetem.
2012. okt. 19. 11:44
 3/3 A kérdező kommentje:
megnyugodtam,köszönöm a válaszokat,mert én is protonpumpagátlon élek ezomeprazolt szedek de már nem elég a napi egy szem ezért az orvosom megemelte az adagomat napi 2 szer 40 mg-ra ,az ősz jövetelére.
2012. okt. 20. 05:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!