Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 15 éves vagyok és terhes,...

15 éves vagyok és terhes, tudom nagy felelötlenség volt de megtartom a babát, viszont arra gondoltam csak 12. hét után fogom elmondnai szüleinek mert nem akarom elvetetni, anyagi körülményeim megvannak hozzá hogy felneveljem?

Figyelt kérdés
óvszerrl védekeztünk ugylátszik ez se a legbiztonságosabb,akicska szidni akar abbol nem kérek tudom felelötlen voltam és fiatal de vállalom a következményeket!!!!
2009. júl. 27. 14:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
87%
Kedves 15:49-es szerintem marha nagy hülyeséget írtál. Azzal ugyanis, hogy megtartja, kihordja és megszüli a babát, még nem vállalt semmiféle felelősséget. Az csak utána következik. Gondozni, ápolni, félteni, nevelni, mindent megadni annak a picinek. Szerinted miből, hogy tudná ezt megoldani ez a "kis"lány? Nincs önálló keresete, önálló élete. Az marha nagy felelősségtudat, hogy a szülei jövedelmére alapozza a jövőjüket. Ne adj Isten bármi történik a szülőkkel, mi lesz a két gyerekkel? Akkor hogyan tovább? Nem véletlen, hogy a többség azt javasolja, hogy gondolják át még párszor a dolgot és mindenféleképpen beszéljen a szüleivel, mert az igazi felelősséget legalább is az elején biztos, hogy ők fogják vállalni.
2009. júl. 27. 16:21
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
tudom, lepontozol, de én csak szeretnék visszamenni az időben, milyen volt, mikor 15 éves voltam.huhuuu, annyit életemben nem szorakoztam,mulattam, csavarogtam.pasiztam, mint az állat, mert persze mindegyikben az igazit láttam 1het utan. kiprobaltam amit csak lehetett. barátnők, baratok,diszkók, éltem az eletem, semmi dolgom nem volt, csak jol erezni magam, magammal torodni. 20evesen nyugodtam le, talaltam meg az Igazit, akivel kozos celjaink vannak,igy 27evesen merem vallalni a babát és mindent, ami azzal jár.felelősség, 24oras szolgalat, es a gyerek, aki örökre ott lesz nekem..nem teheted félre, max, ha anyucira bizod, de ők fognak dolgozni helyetted. remelem, segitett a tortenetem, minden fiatal lany igy van ezzel.a te döntésed.
2009. júl. 27. 18:53
 23/25 anonim ***** válasza:
83%

Én sem értek egyet azzal a válaszolóval, aki megdícsért téged a döntésedért. Ez a döntés nem felelősségvállalás, hanem tönkre teszed az életedet és a gyermekedét is. Hidd el nekem, hogy ha nem tanúlsz tovább, szar állásod lesz és nagyon kevés pénzért fogsz gürizni egész életedben. Majd egy-két év múlva fogod érezni, amikor majd látod a sok korodbeli lányt, osztálytársakat, hogy élik gondtalan fiatal életüket, bulizbak, strandolnak, nyaralnak közösen...stb, hogy mikről maradtál le. Te ezeket már sohasem fogod átélni, amit minden fiatalnak kellene. Lehet, hogy sokan nem szeretnek iskolába járni, de annak is megvan a maga bája. Kitörölhetetlen emlékek lennének a számodra a gimis és egyetemi évek, a sok barát és vidám emlékek, fesztiválok...stb. A fiatal korhoz még ez tartozik, ezt kellene csinálnod. Majd gondold végig mi lesz a babával? Sokat fog sírni, még éjszaka is. Menni vele az orvoshoz, aggódni fogsz érte, amikor beteg. Folyamatosan figyelni, hogy nehogy kárt tegyen magában, nehogy leessen az ágyról...stb. Megvenni neki a rengeteg pellenkát, ruhácskát, mindenféle baba holmikat. Sok pénzbe kerül az ovodáztatás, az iskoláztatás meg főleg. Kb. 6 év múlva meg jönnek az olyan dolgok, mint most a HSM meg a Hana Montana. Kérni fogja az ilyen táskát, tolltartót, pólót...stb. Csak egy Hana Montanas hátitáska önmagában 15000 Ft. És ki fogja követelni, neked pedig meg kell majd venni. Igaz akkorra már felnőt leszel, viszont iskola, jó állás nélkül nem lesz annyi pénzed, hogy ezeket meg vedd majd neki, a katona barátod pedig nem fog annyit keresni, hogy eltartson hármótokat. Még ha nem is vállalod most ezt a babát, 6 év múlva még akkor sem fejeznéd be aziskolai tanúlmányaidat, még akkor sem lesz elég pénzed. Mit gondolsz miért vállalnak a párok olyan későn babát? Nem kényelemből, hanem akkorára érnek el odáig, hogy legalább van már egy házuk bebútorozva és egy autójuk.

Te a döntéseddel nem vállalsz felelősséget, éppen ez a felelőtlen döntés. Te ezt még nem érzed, látszik, nem érted, nagyon gyerek vagy még, azt hiszed tied a világ, és mindenre képes vagy. Majd meglátod, fogsz te még eleget sírni és bánkódni a döntésed miatt. nem sajnálja tőled senki ezt a babát és bevallom fáj a szívem érted. Egyszerűen még túl gyerek vagy, neked még nem ez a dolgod. Okkal lesz valaki törvényileg 18 évesen felnőtt, de hidd el, hogy sokan még 21 évesen sem azok. Lehet, hogy komoly gondolkodású vagy, de érzelmileg még gyenge gyerek. Nagyon sokat fogsz még változni az évek alatt. Az sem biztos, hogy a kapcsolatod ki fogja bírni ezt az erőpróbát. Gondold végig ezeket! Sok szerencsét!

2009. júl. 27. 19:07
 24/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Tudom nem mai kérdés, de végül hogy döntöttél? Mi lett veletek?

2011. dec. 1. 21:56
 25/25 anonim ***** válasza:
Mi történt?
2023. máj. 28. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!