15 éves vagyok és terhes, tudom nagy felelötlenség volt de megtartom a babát, viszont arra gondoltam csak 12. hét után fogom elmondnai szüleinek mert nem akarom elvetetni, anyagi körülményeim megvannak hozzá hogy felneveljem?
először is menjél el orvoshoz!
És szerintem mond el a szüleidnek! Nagyon fiatal vagy még!
Még előtted az élet egy gyerek mindent megváltoztat. éjszakázni, etetni, gondoskodni kell róla!
Tanulnod kéne még. gyerek mellett nagyon nehéz lesz!
Azért sok sikert, bárhogy is döntesz!
És írd le, mire jutottál, jutottatok!!
Figyelj.
Szerintem először mérlegelj, mert valószínűleg azért írod ilyen könnyen hogy megtartod a babát, mert nem tudod mivel jár egy gyerkőc felnevelése.
Itt nem csak anyagi dolgokról van szó, meg hiába vagy szellemileg is érettebba korodnál.
Ha megengeded, néhány mondatoban írnék a továbbiakról.
Arra is gondolnod kell, hogy a gyerkőcöt taníttatni is kell, amíg egy kisbabával mondjuk ilyen szempontból keveseb a gond, később egyre több minden lesz. Neked minél többet kell tanulni, és nem azért mert a szüleid vagy mások ezt mondják, hanem azért, mert akkor fogsz annyit keresni hogy el tudj tartani egy családot.
Ezen kívül sok egyéb lehetőségtől fosztod meg magad, ugyanis nem tudom mekkora a valószínűsége hogy a gyermek apja és te együtt maradtok mostmár egy életen át.A gyermeknek meg család kell. Ha mégis tegyük fel egyedl maradsz, nagyon nehéz dolgod lesz később.
Arról már newm is beszélek, hogy az elkövetkező 5-8 év életed talán egyik legszebb életszakasza, amikor olyan dolgokat élsz át, amelyekre később család mellett már nem lesz lehetőséged.
Szerintem ülj le, és próbáld meg összesezdni magadnak, hogy mi szól a baba megtartása mellett és mi szól ellene. Összességében az ellene lista lesz nagyobb, és ha mégsem, akkor az nem azért van mert valóban kevesebb az ellenérv, hanem azért mert nem tudod még, hogy mit vállalsz egy gyerkőccel, és nem tudod miről maradsz le mellette hiszen ez még előtted áll, nincs tapasztalatod.Szerintem sokkal jobb egy boldog család, ahol tudatosan vállalnak a szülők gyermeket, és felkészltek rá minden szempontból.
Bárhogy döntesz is, kitartást kívánok.
Üdv
egy 2,5 hós baba anyukája
15:13-as vagyok.
Először vaciláltam hogy leírjam-e az én esetemet, de ha segíthetek vele bármit, akkor leírom inkább.
17 évesen egy egyébként 4,5 évig tartó kapcsolatban voltam, fogamzásgátlót szedtem és mégis teherbe estem.
Irtó nagy gyötrelem volt, hoyg mi legyen, hiszen a kapcsolat tartós volt, éppenséggel még anyagilag is megengedhettük volna magunknak.
Én akkor pont így mérlegeltem, mint ahogy az előbbiekben leírtam. Tudtam hoyg tanulni szeretnék még hoyg normális állásom lehessen, és bár ismétlem nagy szerelem volt és tartós kapcsolat, végiggondoltam azt, hogy még mennyit fogok én is ő is változni, és mi van ha mégsem illünk össze. Most gondolhatnád, hogy akkor miért mondom hogy nagy szerelem ha ilyeneket gondoltam, de hidd el ez csak azért volt, mert észben tartotam azt a tényt, hogy még mi áll előttem.
Én akkor jó döntést hoztam, és most igazán azzal vállaltam babát, akivel együtt szeretnék megöregedni.
Akkor anno elmondtam anyukámnak, és mivel szeretem engem és a lánya vagyok, elmondta mit gondol és rám bízta, nem kényszerített semmire.A legjobbat akarta nekem, hiszen a lánya vagyok.
Szia! Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni az egészhez, hogy 23 évesen szültem, házasságban, most 4 hónapos a lányom, és bizony tényleg mikor megszületett akkor esett le hogy micsoda felelősség! Soha nem voltam éretlen, míg terhes voltam is komolyan vettem, de mégis kell ahhoz idő, hogy leessen anya vagy!!!! Nagyon sok minden megváltozott mióta 3an vagyunk, lemondással jár a vállalása, igaz teljes mértékben megéri. A felelősséget nem 1 hónapra vállalod, hanem egy életre, de erre akkor fogsz rájönni, ha már megszültél. És akkor már nem lesz visszaút. Akármit is döntesz rágjátok végig a pároddal, ez nem kis döntés!!
4 hónapos baba anyukája :)
Szia,
én gratulálok a döntésedhez, még akkor is, ha nem tudod, hogy mivel jár egy baba felnevelése. én is megtartanám... végre van valaki, aki annyira felnőtt, hogy szexuális életének következményét nem úgy oldja meg, hogy megöli a saját gyerekét. lehet, hogy 15 éves, de több felnőttség szorult bele, mint a korábbi válaszadók többségébe... remélem a szüleid is mellétek állnak. mindegy mi lesz a következő években, hogy mennyire lesz néha nehéz, de akkor is ott lesz valaki, aki a gumi ellenére is MEG AKAR SZÜLETNI!!! kívánok kitartást és nagyon sok boldogságot!
és remélem hamarosan nekem is pozitív lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!