Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » IR-sek! Mit és mennyit sportol...

IR-sek! Mit és mennyit sportoltok?

Figyelt kérdés

Milyen eredménnyel?

Másik kérdés: milyen lisztből süttök, főztök?

Köszi a válaszokat!

2012. aug. 9. 18:15
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

A két zsemlével joghurttal jól van, kissé túloztam, de értitek nem miről beszélek? Azon agyaltok milyen lisztből legyen a sütemény? Mikor 10deka liszt durván 70g ch, és egy sütihez fél kiló általában szokott kelleni.

Graham kenyeret meg kinek van pénze kifizetni, és gusztusa megenni?

körbe szelet fehérkenyér 1 kg-os kenyér esetén = 60 g (vékony szelet) (31,38 g szénhidrát)

1 körbe szelet fehérkenyér 1 kg-os kenyér esetén = 150 g (vastag szelet) (78,45 g szénhidrát)

1 körbe szelet fehérkenyér 2 kg-os kenyér esetén = 80 g (vékony szelet) (41,84 g szénhidrát)

1 körbe szelet fehérkenyér 2 kg-os kenyér esetén = 200 g (vastag szelet) (104,6 g szénhidrát)

körbe szelet fehérkenyér 1 kg-os kenyér esetén = 60 g (vékony szelet) (31,38 g szénhidrát)

1 körbe szelet fehérkenyér 1 kg-os kenyér esetén = 150 g (vastag szelet) (78,45 g szénhidrát)

1 körbe szelet fehérkenyér 2 kg-os kenyér esetén = 80 g (vékony szelet) (41,84 g szénhidrát)

1 körbe szelet fehérkenyér 2 kg-os kenyér esetén = 200 g (vastag szelet) (104,6 g szénhidrát)

[link]

Jó, egyetek kenyeret. Nekem az endokrinológusum mondta ezt, és gondolom nem viccből találta ki.

2012. aug. 12. 16:18
 22/39 anonim ***** válasza:
2012. aug. 12. 16:22
 23/39 A kérdező kommentje:

Köszi a táblázatot, jól jött :)

Nem ennék meg egy tepsi sütit, csak egy szeletet pl., annak a mennyisége nem hiszem, hogy üti ezt:10 dkg liszt, 70 g CH.

Akik esznek kenyeret: ahogy elnézem, a kenyerek CH tartalma majdnem azonos, max. a rozsé más. Akkor miért jobb bizonyos fajtát enni?

2012. aug. 13. 13:24
 24/39 anonim ***** válasza:

Azért mert egészségesebbek azok a kenyerek. Bár kóstoltám ilyen barna savanykás megnemmodnom mi a neve (rozs?) kenyeret..Pfüjj... igaz picivel kevesebb a ch, de inkább egy finom zsömle...

Azért írtam a zsömlét, mert abban (vizes zsömle) jó esetben kb 25-30g ch van.(ez fél karéj normál kenyér ch tartalma kb) Reggelire bőven elég párizsival, paradicsommal, egy kis teával. 57gramm 10deka zsömi, de egy darab messze nincs ekkora.

Van egy cukorbeteg munkatársam, ő napi 5 zsömlét eszik, jól megtömködve. Bár ő nem napi 160-180ch-n van mint én, hanem 200 fölöttin.

Nagyon jó, guszi, fincsi kajákat lehet összerakni IR-esként is. Amit én csinálok diéta messze nem az a durva változat mint sok helyen olvashatsz, hogy még azt is kell figyelni hogy a szénhidrát gyorsan vagy lassan felszívódó-e stb.... Pár dolgot ki kell zárni, és alapjaiban kell hogy megváltozzon az inzulinszinted.

Tészta rizs eleve stornó, de néha-néha én is belekanalazok a többiek tányérjába. Krumplipüré, vagy fűszeres tepsis, vagy tört hagymás...számos változatban készíthetsz köretet, vagy csak simán párolt zöldségek stb.... Eleinte nagyon rossz lesz a szervezetednek a változás, nagyon kívánod majd az édeset is, és minden mást amit elméletileg nem lehet. Pár hét alatt hozzászoksz. Én most bűnöztem hétvégén, és olyan rosszul lettem hogy ihaj....és kezdhetem előről,mert megint úgy viselkedik a szervezetem mint IR előtt, nehéz visszaszokni. Pedig csak egy nap félrekajálás volt. :(

A legjobbakat kívánom neked, és kitartást!! Abból kell sok! :)

2012. aug. 13. 14:51
 25/39 anonim ***** válasza:
Lehet enni tésztát és rizst is,csak tésztából teljes kiőrlésűt vegyél,rizsből pedig barna rizst!Vagy csinálj magadnak teljes őrlésű lisztből nokedlit.
2012. aug. 13. 15:18
 26/39 anonim ***** válasza:

[link]

10gr-al kevesebb benne a ch mint a sima lisztben. Ennyi a különbség, meg max annyi hogy egészségesebb, és más a felszívódása, jobb a gyomornak. A ch ebben is benne van, szintúgy mint a barna rizsben.

[link]

2012. aug. 13. 15:38
 27/39 anonim ***** válasza:
De hiszen egy inzulin rezisztensnek kell ennie CH-ot!Szerinted jobb egy fehér zsömle mint egy teljes kiőrlésű???
2012. aug. 13. 17:29
 28/39 anonim ***** válasza:
A lényeg a felszívódáson van,hogy kevésbé emeli meg az értékeket!
2012. aug. 13. 17:30
 29/39 anonim ***** válasza:

Hogyne kellene enni ch-t, de egy zsömlével jobban lakok, és többet tudok enni mintha kenyeret ennék. De számoljunk, hogy a zsömlén kívül azért mást is kell enni.

Egy inzulinrezisztens nem ehet naponta csak két szelet teljeskiörlésű kenyeret, vagy tésztát, vagy rizst egy egész tányérral? Vagy igen?

Reggeli: zsömle felvágottal, tea,

Tízórai: valami gyümi, vagy egy natur joghurt

Ebéd: sima kaja, amit a családnak főzök, azzal a kitétellel, hogy köretnek nincs rizs, se tésza, külön főzök magamnak, vagyha tészta az ebéd a családnak, akkor én mást eszem.

Délután: megint valami alacson ch pár falat

Vacsi: tojás, felvágott, stb.......

Ez miért ne lenne elég.

A vita itt most a zsömlén és a kenyéren van. Nem értem mi itt a probléma. MIndenki magának számolja ki naponta meghaladja e az előírt ch mennyiséget. Ha belefér három szelet kenyér, akkor belefér. Ha nem, akkor nem. Nekem sajna nem fér bele, és boldog vagyok nélküle, és mérlegem is jobban néz ki, az inzulinszintemről nem is beszélve, és a diéta eredményéről:egy gyönyörű kisfiú. :):)

2012. aug. 13. 18:36
 30/39 anonim ***** válasza:

Amit leírtál,majdnem hogy CH mentes!

Még a reggeli,tízórai okés,de az ebéd és a vacsi nagyon karcsú.Általában ebédre 50 CH,vacsira 40 CH-kell,azt mivel viszed be?Mert a felvágott,tojás vacsira az semmi,illetve az ebédre is szükség lenne valami gabonára!

2012. aug. 13. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!