IR-sek! Mit és mennyit sportoltok?
Milyen eredménnyel?
Másik kérdés: milyen lisztből süttök, főztök?
Köszi a válaszokat!
..semmi bajod nem lesz az édesítőtől. Számos cukorbeteg él ezen a világon, és édesítőszerrel édesítenek több évtizede.
Ha nagyon óckodsz tőle, akkor be lehet szerezni természetes alapanyagú édesítőt, utánna kell nézni, de bizonyos ilyen szerekben nincs cukor, viszont szénhidrát igen, tehát mindig nézni kell mi van a termékre írva!
Csokit sem lehet enni, meg egy marék magot sem! Teli-teli szénhidráttal.
nem nagy dolog ez, hiszen szénhidrátdiétán vagy, nem zsírdiétán, tehát egy jó kis pörkölt köret nélkü salátával bármikor jöhet, vagy jó kis sült oldalas krumplipürével + saláta.
Büntetlenül ehetsz húsféléket, tojást, jópár zöldségfélét, pl paradicsom, paprika, uborka, káposzta, saláta, karfiol, karalábé. Csak az elkészítésnél kell vigyázni, hogy ne tegyél hozzá szénhidrátokat, pl ne főzeléket csinálj belőlük.
Amikkel vigyázni kell : hüvelyesek, kukorica, rizs, krumpli.
A hús + saláta kombó nagyon finom, és eheted nyugodtan. :-) Csak a salátaöntetet kell számolni.
Az édesítőszerektől ne félj szerintem, manapság mindenre ráfogják hogy káros minden alap nélkül. És nekünk a cukor sokkal károsabb, mint az édesítőszer, szóval szerintem egyszerű a választás. :-)
Ja, igen, a nyírfacukrot én is ajánlom, de persze azt is számolgatni kell, azt sem lehet nyakló nélkül fogyasztani, csak valamennyivel jobb a sima cukornál. A mézet is el kell felejteni sajna, szénhidrát bomba. Ezt csak azért írtam le, mert sokan abba a hibába esnek, hogy azt hiszik, ezzel helyettesíthetik a cukrot, pedig nem. :-( És még egy dolog : a gyümölcsöket is óvatosan kell enni.
Nagyon figyelni kell a mennyiségre.
Köszi mindenkinek!Aki még hozzá tud tenni valamit az elmondottakhoz, tegyen! :) várom!
Az a bajom, hogy tizire és uzsira nem tudok sokszor mit enni. Vacsira is muszáj vmi olyasmi, mint amilyen az ebéd volt? Nem sűrűn szoktam vacsit főzni, letudom egy szelet kenyérrel, különben egész nap főznék. Vagy jöhet az ebéd maradék is? Kenyérből már nem tudom milyet vegyek: vettem rozsos barnát, korpás félbarnát, volt talán vmikor bajor rozs is (azt ajánlják). Szerintem a rozsos barnától és a korpás félbarnától 1 óra múlva éhes lettem, pedig nem kéne, ugye? Milyen kenyeret ajánlotok, amit lehet is kapni? - olvastam már róluk, de falun azért nincs minden. Talán még olyan van, hogy sváb parasztenyér, krumplis kenyér (?), hatmagos (?) és a fennt említettek, meg vmi sötétbarna, csomagolt (gyárilag) német feliratos :S ki tudja mit tartalmaz :S
Semmilyen kenyeret ne egyél. Eddig kétszer írtam le. Se uzsira, se vacsira, sose! Én is falun élek, és lehet zsömlét kapni. Max napi kettőt eheszt. És ennyi. Nincs több. Ha meg nem kapsz zsömlét, akkor üresen virsli, vagy párizsi magában paradicsommal. Ki kell bírni. Általában az IR-re, vagy PCO-ra napi 160g CH-t szoktak előírni. Most számoljátok ki, két zsömle kb 60g. És még ez csak két zsömle. Lehetsz akármilyen nádszál vékony, ha IR-es vagy nem jó az inzulinod, és ez azt jelenti hogy be kell tartani bizonyos szabályokat, főleg ha babát szeretnél.
Én is vékony vagyok, megpróbálom mindig betartani a diétát, de így is 14-es az éhgyomri inzulinom. Ez magas. Szeretnénk kistestvért a fiamnak, és ha kell akkor nem eszek egész nap csak két zsömlét és egy natúr joghurtot, egy deci tejet, és két sárgarépát. Eddig hétszer voltam terhes, és egyszem egészséges gyermekem van. Az endokrinológus szerint ehhez az IR-nek sok köze van, tehát nem lehet hagyni, hogy azon múljon hogy kenyeret eszem-e péksütikkel palacsintával, vagy betartom a diétát.
Most ez a hozzászólás kissé morcosra sikeredett,pontozzatok le nyugodtan, de nem értem hogy miért nem veszi ezt sok IR-es komolyan, pedig nem játék. Az viszont már nagyon nagy baj ugye, hogy nem jön a baba, vagy mindig elmegy :(.
Kedves utolsó!
A kenyeret engedi a diéta, de szerintem a napi 2 zsemle, 1 joghurt és 2 sárgarépa nagyon kevés, nem egészséges dolog így étkezni. Hol van az ebéd? Napi 5x étkezés? A diéta viszonylag racionális, de amit te most írtál, az szerintem nem. Ha megnézel egy IR diétát, ott sem találkozol ilyen kevés tápanyag bevitellel. Nem anorexiás szeretnék lenni és összezsugorítani a gyomromat. Ne haragudj, most én is nagyon morcosra vettem a figurát, de ez az én véleményem. Persze, mindenki azt csinál, amit akar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!