Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » IR-sek! Mit és mennyit sportol...

IR-sek! Mit és mennyit sportoltok?

Figyelt kérdés

Milyen eredménnyel?

Másik kérdés: milyen lisztből süttök, főztök?

Köszi a válaszokat!

2012. aug. 9. 18:15
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:

Én szánom-bánom nem sportolok, csak annyit amit a kisfiam után rohangálok.

4éve állapították meg nálam az IR-t, PCO-t. Azóta ledobtam majd 25 kilót egy egyszerű diétával.

Lényege: semmi kenyér, semmi rizs, semmi tészta, semmi liszt, semmi cukor, semmi gyümilevek, üdítők, banán, műzlik, gabonapelyhek stb...

Mindent édesítőve iszom. Fontos a sok folyadék. ÉRdemes reggel elkészíteni egy nagy adagot (1,5lit), és megiszogatni délutánig. Üdítőben cukormentes. Husik, felvágottak, zöldségek dögivel :) Napi két zsömle nálam a megengedett (vizes zsömle)

Inkább egyél krumplit mint rizst, mert a krumpliban sokkal kevesebb a szénhidrát. Pl. tepsis krumpli nagyon fini. Félig megfőzöd a nagyobb cikkekre vágott krumplit,tepsibe teszed, megkened olajjal, és jó alaposan befűszerezed (oregano-bazsalikom-kakukkfű...stb)...Natur husival isteni

Naa....átmentem szakácsba.

Lényeg a lényeg, itt a neten rengeteg szénhidráttáblázatot találsz. Egy kis fantáziával nagyon jó, ficsi kajákat lehet összedobni. :)

Sajna nem veszem annyira komolyan ezt a dolgot, ennyit bírtam magamból kicsikarni. Persze védkezem, most is a gyerek kekszéből csipegetek. Biztos jobb lenne szabályszerűen, de sokszor jön rám zabálási roham. :(

Ja liszt: próbáld ki az étkezési keményítőt sűrítések helyett, bár abban is van ch, de kevesebb

2012. aug. 9. 19:24
 2/39 anonim ***** válasza:
...vagyis a teát elkészíteni édesítővel...:)
2012. aug. 9. 19:25
 3/39 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál! Kelt tésztát, palacsintát stb., szóval amihez kell liszt, mivel készíted?
2012. aug. 9. 20:16
 4/39 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet,én mindenhez használom:kenyér ,piskóta,palacsinta,illetve pudingot köles lisztből csinálok!
2012. aug. 9. 21:14
 5/39 anonim ***** válasza:
Megint 4.vagyok:ezekből te is csinálhatsz lisztet,és használd őket bátran!tönkölybúza,zab,köles,hajdina.
2012. aug. 9. 21:17
 6/39 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet kedves 4-es. Megéri kipróbálni a tönköly lisztet :) Ma teljes kiőrlésű rozslisztből csináltam kelt tésztát, de nem lett híres. Elrepedt, amikor hajtogatni kezdtem, meg nem is kelt úgy, mint a búza finomlisztből :(

Ha házilag akarom készíteni a lisztet azt, hogy tudom? Mivel őrölöm meg? +szerintem az így egy vagyonba kerül, nem? Inkább veszek vmi jó lisztet pl. amit ajánlottál :)

2012. aug. 9. 22:05
 7/39 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Azért ha teljes kiőrlésű, ha nem, a lisztes dolgokkal óvatosan kell bánni, nagyon számolgatós, hogy mennyit ehetsz belőle! Szerintem egyszerűbb és olcsóbb azokra az ételekre koncentrálni, amiket büntetlenül ehetsz. Elég nagy a választék azokból is. :-)

Én pl hanyagolom a főzelékeket, sütiféléket alapból nem sütök, inkább ritkán egy-egy szem normál sütit megeszem.

Krumplival is óvatosan, azért van benne ch bőven, és pl pürének elkészítve szigorúan tilos IR-eseknek.

Viszont ha sikerül vadrizst szerezned, azt nyugodtan eheted. Igazából nem rizs, csak nagyon hasonlít rá, és nagyon finom, de nálunk sajna eltűnt a boltokból. :-(

Eleinte nagyon sokat mozogtam, táncszőnyeg, konditerem. de mára elfáradtam leginkább idegileg, mert ezek mellett már semmire nem volt időm, és az agyam is hiányolta a tornát. :-) Így maradt a séta kutyával, vagy anélkül. Célszerű étkezés után mozogni, ez is segít, hogy a cukrot és az inzulint ne emelje az egekig az étel. :-)

2012. aug. 10. 06:46
 8/39 anonim ***** válasza:

Nekem a kilófaló lisztkeverék nagyon bejött, nézz utána, a fórumosoknak is rengeteg kaja- és sütireceptje van, a kilófaló lisztkev. alapja a zabpehelyliszt, de több összetevő is van benne. A fehér cukor helyett édesítőt vagy nyírfacukrot használok, az lassabban emeli a cukrot , és kevesebb kalória van benne. a sütiket liszt helyett pedig akár pudingporral is lehet készíteni, én csináltam már pudingporos piskótát, nekem nagyon ízlett, kicsit szivacsosabb mint a normál piskóta, de nem is morzsálódik úgy. Szóval ajánlaom meleg szívvel www.szoojudit.hu

Ez a csaj találta ki, majd nézd meg a képeket róla, és a fórumon is sokan írják, hogy cukrosak ők vagy a férjük, és amióta kipróbálták a receptjeit és áttértek, sokkal jobban vannak, szal ha nekik jó, nekünk is az!

2012. aug. 10. 09:37
 9/39 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket mindenkinek! Majd megnézem a honlapot. :)

Igazából én nem szeretnék fogyni (167/60 vagyok most), max. pár kiló mehetne le még szerintem. Nekem a mozgás hiányzik az életemből, talán rajtam az segítene a legjobban. Étkezésem szerintem nem durva. Nem sokat eszek és a diétákat elnézve (menü) nem is lepődöm meg, meg mert mondhatni az összeállítás racionális, én is hasonlóképpen étkezem (persze nem számoltam a kalóriát, szénhidrátot). Nekem a tízórai és uzsonna a durva, hajmeresztő, elképesztő amit egyesek gyakorolnak a diéta folyamán. Nekem egy tábla csoki meg egy marok mag nem uzsi. Én kidobnám a taccsot. No, de ez én vagyok.

Manka! Milyen ételeket lehet büntetlenül fogyasztani?

Édesítőt nem szeretnék használni, úgy hallottam rákot is okozhat…

A mozgásról meg azt olvastam, hogy kajálás előtt kell. :S Most mi az igazság?

Még 1x köszi! Várok még hozzászólásokat! :)

2012. aug. 10. 10:41
 10/39 anonim ***** válasza:

Attól még hogy nem szeretnél fogyni, a szénhidrátdiéta betartása szinte kötelező az IR-nél, mert attól hogy vékony vagy, még az inzulinszinted lehet magas.

Mindenféle kelt tésztát, palacsintát (max 1db) felejts el! Godnold át, ha megeszel egy sütit, egész nap semmi mást nem ehetsz. Nem éri meg.

Teljes életmódváltást követel, és kitartást. Az a legrosszabb mikor a családodnak főzöl finom ételeket, süteményt stb, és te NEM ehetsz belőle. Ki kel bírni, mert az IR a cukorbetegség kiskapuja. Ha egyszer elcsábulsz, akkor majd utána is, és egyre többször, végül elméletben diétázol, de gyakorlatban nem tudod betartani, annak meg semmi értelme.

A szervezeted fölöslegesen megterheled, mert dupla annyi inzulint használsz fel a szénhidrátbontáshoz, mint aki nem IR-es! Gondolom gyógyszert is szedsz, az pedig ha nem tartod a diétát aligha fog valamit érni.

Gondolom azért írtál a teherbeesés kérdéskörbe, mivel babát szeretnél. Ahhoz viszont az IR-t kordába kell tartani, ami csak kitartással és önuralommal lehetséges. Ennyit kell hogy érjen egy baba.

Nekem sikerült, akkor neked is fog!

2012. aug. 10. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!