Fiúk, férfiak, ti mit tennétek, ha a párotok "szándékosan" esne teherbe tőletek, anélkül, hogy ezt veletek megbeszélte volna?
"Eredő, hogy ha valaki mondjuk elvi abortusz-ellenes, ahhoz joga van, de sziveskedjen erről a kapcsolat legelején szólni,"
Jaj hát ez most azért ugye nem komoly?
"figyelj szívem,fogamzásgátlót szedek,de azért nyugodtan élvezz belém mert ha terhes leszek,nem baj,mert évi 3szor is elmegyek abortuszra".....???????
Ezen nincs mit színezni meg hozzátenni.
A kérdező leírta.nem fogta vissza magát....nincs is miről beszélni.
Aki nem akar gyerek az vigyáz ahogy csak tud.Aki meg lusta vigyázni az meg viselje a következményt.Ennyi.
Az ürügyet a szexuális életre értem,nem másra.miért változtatná meg?Jó annyiban igen hogy nem kefélem végig a lakást amikor kedvem tartja,de aki akarja és vágyik rá megoldja hogy tudjon gyerek mellett is házas életet élni.A testvérek hogy születnek ha gyerek mellett nem lehet szexelni?A gólya hozzá?És nem a becsúszott 3 másodperces kalandból jött tesóra gondolok...
Könyörgöm egy gyerek nem a mumus hogy kész vége,mintha megölnének,nincs életed tovább és pont.
Egy darabig nincs...és aztán?Hát uram bocsá ...de nekem megéri az a kis idő amit "elvesz" az életünkből.....már ha elvesz...
Kérdező 32 éves vagy.Üljetek már le beszélni az isten áldjon meg.Eltelt már egy pár nap,nem fél órád volt gondolkozni.Mérlegelj és döntsd jól.Ez egy kismamának sem jó hogy eszi az ideget mert te épp "durcizol"....
Ha nem akarod hát ne vállald,írtam előbb is nem hibáztatna senki értem.Ha kell akkor meg majd megoldjátok együtt.
Úgy még sose volt,hogy ne legyen sehogy. :)
"figyelj szívem,fogamzásgátlót szedek,de azért nyugodtan élvezz belém mert ha terhes leszek,nem baj,mert évi 3szor is elmegyek abortuszra".....?????? " - ugye, ezt nem komolyan írtad, tekintve, hogy a fogamzásgátló Pearl-indexe 0,5-2 körül van, tehát 100 ezzel védekező nőből egy év alatt cirka 1 esik teherbe... (egyszer).
"Az ürügyet a szexuális életre értem,nem másra.miért változtatná meg?" - Rosszul közelíted, azt tudjuk, hogy megváltoztatja, a helyes kérdés max, hogy MIÉRT VÁLTOZTATJA MEG. Pl. Kérdező vajh miért tart mosolyszünetet?
"Könyörgöm egy gyerek nem a mumus hogy kész vége,mintha megölnének,nincs életed tovább és pont." - de, egy NEM KÍVÁNT gyerek, pont hogy ezzé tud válni...
"Ez egy kismamának sem jó hogy eszi az ideget mert te épp "durcizol".." - ja... és a Kérdezőnek sem lesz jó, ha a következő huszonévben a kedves párja magánakcióján fog szívni adott esetben...
Kérdező már el van látva dögivel szempontokkal, szerintem a megfelelő időben el fogja dönteni, mit akar...
Jaj ne kukacoskodj :) értsd jól.az hogy fogamzásgátlót szed nem 100%os törhetetlen védelem.A kapcsolat elején meg csak annyit kell letisztázni ki mikor akar gyereket és MIND A KÉT félnek tartani ahhoz magát ha tetszik ha nem.
És én egy szóval sem mondtam hogy csak a kismama ideges,és hogy vállalja a gyereket a kérdező,épp annyira pátyolgatom az ő lelkét is,mint ahogy kicsit végem a csajt is.De felnőtt ember lévén mégis meddig akar vegetálni rajta?gondolom van ítélőképessége,meg elképzelés és hát kommunikálni is tudnak,tehát nem megoldhatatlan a dolog.De az kinek jó hogy az egyik lapít a másik meg puffog magában?Megérdemli a csendes fojtogatást a kedves kismama...de nem lenne jobb helyre rakni a dolgokat és minél hamarabb túl lenni a nehezén?
Amúgy teljesen biztos hogy terhes?Volt már orvosnál?
Ugye egyik fogamzásgátló módszer sem 100%-os, valahol előbb betettem a fogamzásgátló módszerek Pearl indexét, valakinek nagyon nem is tetszett, amit ott látott...
Abban egyetértünk, hogy a kapcsolat elején célszerű letisztázni, hogy ki mikor akar gyereket, vagy hogy akar-e egyáltalán.
A Kérdező lelkét nem pátyolgatod, hisz azt írtad neki, hogy "Ha nem akarod hát ne vállald,írtam előbb is nem hibáztatna senki értem" - holott a valóság az, hogy ez az opció csak művi abortusz esetén szerepel a pakliban, mert ugye az előzmények után a Kérdező párjáról nem feltételezhető, hogy hallgat az apa személyéről, minden nyomás ellenére... minden más esetben legfeljebb az a kérdés, hogy milyen mértékben vállal...
És egyébként egy ennél ezredennyire fajsúlyosabb polgári házassági papírra is 30 nap kötelező gondolkodási idő van, ami pedig utána simán felbontható... a jó döntéshez azért kell (egyéntől függő) idő,
Nem puffogok, hanem "felnőtt emberként" azon vagyok, hogy józan döntést hozzak és ne hirtelen felindulásból, ez mindenkinek az érdeke. Kismama tud várni, van rá 9 hónapja legalább.
Személy szerint az abortuszt riasztónak találom, de ez végül is mindegy, mert hiszen amint a példa is mutatja, túl sok befolyásom nincs a dolgokra, nem az én döntésem, ezért inkább elő sem veszem.
Meg va eléggé ijedve ahhoz, hogy tudjam, hogy terhes.
Elmondom, mire jutottam El fogom hagyni a lányt, ha más nem egy "észheztérítésnyire". De nem hagyom annyiban, nyilván. Meglátjuk, hogy a nagylány akkor is tud-e egyedül dönteni, ha elengedem a kezét és rászakad a nagy büdös önállóság.
3 dolog lehetséges:
1. Elmegy abortuszra. Ez esetben a kapcsolatunknak vége, hiszen se bizalom, se gyerek. Ezt nyilván ő is tudja, ezért valószínűleg ez a verzió eszébe sem jut.
2. Elmegy a gyerek. Ebben az esetben meg valószínűleg ő nem jönne vissza hozzám, végig ez a kudarc jutna rólam eszébe.
3. Marad a gyerek. Ez a legvalószínűbb.
Ebben az esetben, ha elkezd engem lejáratni, hogy mekkora nagy gazember vagyok, amiért elhagytam terhesen, vagy bármilyen formában megpróbál sarokba szorítani, akár direktbe, akár a hátam mögött, vagy akár csak fészbukon beteggel pocakos képekre, meg ilyenek... kész, vége, végleg ugrott az egész, minden lelkiismeretfurdalás nélkül fogom a lehető legkissebb minimumot biztosítani neki, minél kevesebbet kér annál jobb. Együtt öregszünk megről ne is álmodjon.
Ha azt csinálja, amit most, hogy lapít, meghúzza magát szép csöndben, esetleg azt látom, hogy KIÁLL a kapcsolatunkért, és pedig nem kierőszakolni próbál akármit is, akkor ESETLEG, IDŐVEL elfogadom, hogy "elcsábult", hülyeséget csinált, de kb. érti már ő is. Ebben az esetben adok neki egy esélyt, hogy meggyőzzön, és akkor tény "megpróbálok" örülni annak, aminek most még egyenlőre nem tudok, akárhogy is...
Erre jutottam...
Kérdező, szerintem ez így korrekt.
(én mondjuk akkor is hajlandó lennék a békülésre, ha önmagától a művi abortuszt választaná, mert az számomra azt jelentené, hogy felmérte, hogy mit tett, és kész vállalni annak a következményét is .... de ez nyilván nem játszik olyannál, aki valami okból ellenzi a művi abortuszt)
Egyébként, ha úgy alakulna, hogy folytatjátok, szerintem van egy jó "pszichológiai tesz" bejósolni, hogy túl tudnád-e tenni magad rajta: nyilván láttad a Forrest Gump c. felkapott amerikai filmet. Mi volt a véleményed a végéről?
(ha együtt zokogtál a csajokkal hogy "milyen szép", valszeg meg tudsz békélni idővel a helyzettel. Ha az - mint nekem - hogy szegény Forrestet jól megszivatták, akkor meg valszeg az életben soha.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!