Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem akar gyereket még?...

Miért nem akar gyereket még? Mikor áll készen?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megtudni nő társaimtól,hogy nálatok hogyan zajlott a gyermekvállalás??

Férjetekkel,párotokka megbeszélés alapján tudtatok dönteni a gyermekvállalásról??

Én ha kérdezgetem a férjemet róla,nem ad konkrét választ arról akar-e vagy nem,nem tudom mit kéne tennem,vagy hogyan irányítsam a beszélgetéseinket,hogy végülis megtudjam akar e egyáltalán gyermeket.?végülis mikor kinyög rá választ az az,hogy igen akar,MAJD.Szerintetek mit jelenthet az,hogy majd...

Hozzáteszem 32éves a férjem,igazság az,hogy lassan 8hónapja nem dolgozom,szerintetek az lehet a baja,hogy nem fogunk pénzt kapni a gyerek után...mármint ez nagyon hülyén hangzik így,de tudjuk mennyit számít a gyermek felneveléséhez a pénz.

Mennyire erőltessem eggyáltalán a dolgot,haggyam békén vele,és ha készen áll az apaságra akkor jelezni fog..áá nem tudom hogyan működik ez?

2012. jún. 5. 18:49
 1/10 Sókristály ***** válasza:

Szerintem ezt csak egyenesen lehet kezelni.

Az tényleg nem lenne butaság, ha meglenne az időd a tgyás-hoz és a gyed-hez, mert most csak gyest kapnál.Már ha jól emlékszem, hogy 2 év munkaviszony kell. De ebbe a munkaviszonyba beletartozik a terhesség ideje is, akkor is, ha hónapokig táppénzen vagy.

Én konkrétan rákérdeznék, hogy ez-e a probléma, mert akkor máris tudtok beszélni egy lehetséges időpontról.

De az is lehet, hogy egy kicsit még élni, utazni akar. Ha nem kezelitek tabuként a kérdést, akkor ebben az esetben is lehet kompromisszumot kötni, és legalább nagyjából kijelölni, hogy mikor vágtok bele.

Nálunk több gyerek van. Volt, amelyikük válatlanul érkezett, volt, amelyiküket én szerettem volna nagyon, és "rábeszéltem" a férjemet, és volt, ahol Ő beszélt rá engem.

2012. jún. 5. 19:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nos nálunk is ez a helyzet! Az én párom 28 éves, én is annyi vagyok. Én már régóta tervezem hogy kisbabám legyen, az én párom is azt mondta majd idővel, ez nála (elmondása szerint kb még 2 év) nos ő még ráér, ha úgy vesszük én is, de két év az hosszú! Ja és nekem azt mondta, hogy minél jobban erőltetem, ő annál jobban nem fogja akarni :( szóval takarékra tettem magam, hátha egyszer...
2012. jún. 5. 19:02
 3/10 anonim ***** válasza:
42%

Fogtok pénzt kapni, visszamenőleg is számít, ill. a gyes és a csp alanyi jogon jár.

Ez egyébként úgy működik, hogy még az esküvő előtt tisztázza a pár, hogy ugyanazt várja-e az élettől, akar-e gyereket, és ha igen, kb. hányat, és ha nem egyeznek az elképzeléseik, akkor elengedik egymást, akármennyire is fáj, hogy mindketten boldogok lehessenek - mással. Ebben a helyzetben nem vállalni gyereket önzés a férjed részéről, és a beleegyezése nélkül teherbe esni pedig önzés lenne a te részedről.

De esküvő után meg már mit lehet tenni??

Szerintem kellene egy tisztázó beszélgetés, konkrétan kimondva a dolgokat, nem sunnyogni meg célozgatni. Csak hogy tisztán láss.

2012. jún. 5. 19:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy volt hogy mikor összejöttünk akkor ő (ő a férfi) szóbahozta hogy mi lenne ha lenne baba.akkor én még korainak tartottam.aztán két évre rá én említettem hogy mi lenne ha megpróbálnánk, akkor meg ő mondta hogy még várjunk..nem sürgettem, nem hoztam utána szóba.aztán tavaly szeptemberben ő mondta hogy akkor ne védekezzünk:) idén februárban estem teherbe.szerintem nem jó erőltetni, meg nyaggatni.persze azért nem árt tisztázni mik a jövőbeli terveitek és hány év vagy hónap múlva lesz aktuális a dolog.
2012. jún. 5. 19:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ültesd le és beszéljétek meg. Nyilván jó lenne, ha vállalnál valami munkát, mert a gyes+csp édeskevés.

Ahhoz, hogy kiderítsd, ő mit szeretne, meg kell kérdezned egyenesen, mert a férfiak nem értenek körülírásból és célozgatásból, és nem olvasnak gondolatot sem - amíg nem mondod el, hogy ez neked fontos, addig ő nem is fogja tudni, úgy kezeli, hogy ugyanúgy gondoljátok.

Az ellátások körül tisztázzuk: nem kell két év, hanem két éven belül (szülésig) kell 365 nap, amibe valóban beleszámít az is, ha táppénzen vagy.

Vagyis 3 hónapot dolgozz valahol, és utána lássatok hozzá, ha ő is akarja, mire megszületik, meglesz az ellátáshoz szükséges idő is:)

2012. jún. 5. 20:14
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Mi megbeszéltük az esküvő előtt, hogy 5 év, amíg tanulunk, aztán gyerek. Majd jött a húzódozás... Mindig az volt a válasz, hogy majd....34 évesen közöltem (kb 5 év hamukázás után), hogy szia. Elváltam.

Ha egy pasi nem akar nyilatkozni, te pedig már nagyon vágysz a gyerekre, akkor fel kell készülnöd erre is...

2012. jún. 5. 20:46
 7/10 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk már a kapcsolat legelején beszéltünk arról, hogy mennyire szeretnénk majd gyereket. Pár hónapja bekattantam, rám jött a "mostazonnalderögtönteherbekellesnem" érzés, csak a babára tudtam gondolni, pedig fiatal vagyok (21). Elmondtam neki is az érzéseimet, és hogy ő mit gondol. Az volt a válasz, hogy ő is szeretné, de adjak még magamnak 1-2 hónapot, hogy átmeneti-e, és hogy meg tudom-e oldani az egyetem mellett. 2 hónapra rá arra jutottunk, hogy megfogjuk oldani, így ez az első tablettamentes/próbálkozós hónapunk :) Szerintem egy jó kapcsolatban az őszinteség a legjobb választás, nem nyaggatva, de átbeszélni ki mit gondol, kinek mi a félelme.
2012. jún. 5. 20:49
 8/10 anonim ***** válasza:

Jó lenne, ha írnál még több információt.

Pl. Mennyi idős a férjed, mióta vagytok együtt, mióta téma a gyerek nálatok? A férjednek mennyire stabil a munkahelye, mennyire van jó/keresett szakmája, az ő keresetéből el tudna tartani hármotokat...?

Amikor megismerkedtetek, ill. összeházasodtatok, mi volt a tervetek a gyerekvállalással kapcsolatosan?

Férjed azon túl, hogy "majd", mondott valami konkrétabbat? Kizárólag az anyagiaktól fél, vagy esetleg más okok is lehetnek?

Pl. nem lesz elég szabadideje magára, nem lesz idő kettőtökre, nem érzi magát felkészültnek, túl nagy felelősség... stb.

Te mióta szeretnél gyereket? Amikor volt még munkád, te már akkor is tervezted? Esetleg gondolhatja azt, hogy számodra a gyerek egyfajta megoldás/menekülés lenne, így nem kéne a munkakereséssel stresszelned magad pár évig.

Nálunk úgy volt, hogy elég későn ismerkedtünk össze, 7 év után házasodtunk, mert akkor fogalmaztuk meg közösen, hogy most már gyereket szeretnénk, én akkor voltam 32. Addig nem éreztük szükségét a papírnak. A férjem jobban/hamarabb akart gyereket, mint én. Nekem végig volt munkám, ő egy ideig volt munka nélkül, utána munka mellett elkezdett tanulni is.

2012. jún. 5. 22:18
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki élete lehet példa, legfeljebb elrettentő...

Ha adhatok egy jótanácsot a saját szomorú tapasztalatom okán: ha egy férfi sumákol ebben a kérdésben, a nő meg szinte pitizni kénytelen, akkor ki kell tűzni egy végső céldátumot, ameddig a pasinak színt kell vallania arról, hogy MIKOR szeretne gyermeket. Ha nem teszi, akkor fájó szívvel le kell mondani a kapcsolatról, akkor is, ha ez egy szuper házasság. Ne 34 évesen döbbenjen rá a nő, hogy a pasi talán 10 év múlva eljut oda, hogy jöhet a gyerek, mert azt már nem ő fogja megszülni. Az ilyen házasság tönkre fog menni, mert teljesen mást akarnak az élettől. Lehet tudatosan gyermektelenül élni, de akkor ez közös megegyezésen kell alapuljon.

Undorító dolog ellopni egy nő termékeny éveit, aztán majd lecserélni egy fiatalabbra, ha a pasi mégis trónörökösre vágyna. És nagyon sok olyan pasi van, aki az évek múltával egyre terhesebbnek érzi a gyerek gondolatát, mert rádöbben, hogy még nem mászta meg a Himaláját, nincs még Maseratija és Tahitin sem nyaralt még. Ha a párod ilyen, kapcsolj időben, mert a saját életedet cseszed el! Ezek az évek nem jönnek vissza, pótolhatatlanok. Bármennyire is sok energiát fektettél a házasságodba, tönkre fog menni.

2012. jún. 6. 00:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! Megkérdezhetem,hogy mi újság? Hogyan állnak jelenleg a dolgok? Köszi!
2013. máj. 6. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!