Fiúk, férfiak, ti mit tennétek, ha a párotok "szándékosan" esne teherbe tőletek, anélkül, hogy ezt veletek megbeszélte volna?
"Ha most neked azt mondaná az anyukád, hogy téged nem akartak, de aztán mégis megtartottak, gondolnád azt, hogy jobb lett volna meg sem születni? Ha csak nem vagy valami nagy lelki válságban, akkor nem hiszem."
Nézd, ez nem hit kérdése, ha már személyeskedni akarsz, igen, engem megtartottak és örökbe adtak. És igen, úgy gondolom, hogy ennél jobb lett volna meg sem születni. És nem, nem vagyok 48 éve permanens lelki válságban, ettől még ezt kb 30 éve így gondolom. Ehhez mindösszesen annyi kell, hogy az ember ne higyjen semmiféle halhatatlan lélekben, és ne higyjen abban, hogy bármiféle felsőbb hatalomnak is joga van ilyen kérdésekben dönteni az ember feje felett, azt gondolja, hogy a gyermekvállalás nem egy biológiai véletlen, hanem egy tudatos döntés kérdése... szóval végülis valszeg jól fogalmaztál, és ez nálad valamiféle HIT-kérdés lehet, ahogy látom... én meg ja, az ilyen "az az ártatlan kis lelkecske nagyon le akar születni hozzátok" c. dumától bubópestist kapok... nekem az a gyerekem, akivel kapcsolatban megkérdeztek, és a valós tények ismeretében és úgy döntöttem, hogy vállalom, ha az "én vérem", ha nem az "én vérem"... és akivel kapcsolatban elvonták a döntési jogomat vagy megvezettek, az nem az én gyerekem, ha az "én vérem", ha nem az "én vérem"... ez ennyi.
Én kérdeztem a kérdezőt hogy mit ért szándékosságon...
Ezt azért tettem fel mert én párom is volt hogy ezt mondta hogy én direkt teherbe szeretnék esni...Miért volt ezt?Mert néha elfelejtettem bevenni az szerintem majdnem minden nővel megesik de egy idő után leesett neki hogy ez nem szándékos...mostmár nincs ilyen probléma mert várjuk hogy jöjjön a pici:)
Azért jó lenne ismerni a pontos részleteket. Sok pasi hiszi azt szerintem, hogy a nője direkt esett teherbe, holott lehet, hogy tényleg szedte a tablettát becsülettel...
Szerintem egy normális kapcsolatban meg kell beszélni, hogy egy esetleges terhesség esetén ki mit tenne.
Tegyük fel, hogy egy lány tablettát szed, így csak azzal védekeznek. A lány azt mondja, hogy ő bizony megtartaná, ha becsúszna a baba, a férfi viszont semmiképpen se akarna gyereket.
Szerintem ilyenkor teljesen logikus lenne az, hogy akkor a férfi vigyáz magára, és felveszi szépen az óvszert.
Hiszen egy gyereket két ember tud összehozni. ha a férfi annyira nem akar gyereket, akkor óvszer.
Egy rövid, futó kapcsolatban, ahol nem lehet ezt megbeszélni, ott meg alapból óvszert kellene használni a véleményem szerint.
Persze ha vki kilyuggatja az óvszert, meg a használt óvszerből kiszedett anyagot dugdossa magának, az más helyzet, az olyat mondjuk elmegyógyintzetbe kellene zárni kb.
De azért ez nem hiszem, hogy gyakori:D
Meg azért nem tudom elképzelni, hogy vkinek nem tűnik fel, hgy egy pszichopatával van együtt.
Csak szólnék, hogy az óvszernek rosszabb a Pearl-indexe mint a tablettának... tehát a vázolt problémára az sem megoldás.
És ja, pont azért mondtam, hogy "szándékos" az az, ahol valamiféle hazugság/félrevezetés/elhallgatás kapcsolódik a dologhoz. Mert ja, némelykor elfelejteni a tablettát, azt lehet véletlenül. Véletlenül viszont nem lehet azt mondani, hogy valaki szedi a tablettát, ha valójában nem szedi.
És hát mivel az óvszer Pearl-indexe a rosszabb, tartós kapcsolatban, ahol a nő tablettát szed, az az egyszerűbb, ha a pasi is odafigyel, és adott alkalommal emlékezteti a párját a tabletta bevételére...
"Csak szólnék, hogy az óvszernek rosszabb a Pearl-indexe mint a tablettának... tehát a vázolt problémára az sem megoldás. "
Csak szólnék, hogy a gumi akkor nem véd, ha kiszakad. Az meg igencsak jól látható.
Ahogy már írták korábban: olyan ismerősöm egy sincs, aki óvszer mellett esett teherbe, olyan viszont van, aki tabletta mellett.
Lehet, hogy a pearl indexe jobb, de a tabinál csak akkor látod, ha gáz van, ha már csak az abortusz vagy a szülés marad.
Egyébként kicsit azt látom, hogy a férfiak nagy része semmit nem akar hozzátenni a védekezéshez, elvárja, hogy a nő szedje a tablettát, mert a koton szerinte szar.
Aztán ha véletlen becsúszik a gyerek, akkor meg ő van legjobban felháborodva.
Hát elnézést...neki is lehet ám védekezni.
"Ahogy már írták korábban: olyan ismerősöm egy sincs, aki óvszer mellett esett teherbe, olyan viszont van, aki tabletta mellett." - érdekes, ezt már sok lelkes gumióvszer-hívő leírta sok helyen... de nekem valami azt súgja, hogy a rosszabb Pearl-index csak összejön valamitől...
Emlékeztetőül:
A 100 nőnél egy évig alkalmazott módszer, illetve a módszer használatának egy éve alatt terhessé vált nők száma. (Forrás: szexualpszichologia.hu)
Nincs fogamzásgátlás - 85
Megszakításos védekezés - 35
Naptár-módszer - 14-40
Spermicidek - 5-20
Méhszájsapka - 7-11
Óvszer használata - 3-4
Női óvszer - 1-5
Pesszárium spermiciddel - 2-3
Hőmérőzés - 0.5-3
Injekció - 0.03-2
Hormonális IUD - 0.05-0.1
Fogamzásgátló tabletta 0.1-0.5
Sterilizáció - 0.1-0.3
Implantátum - 0
Nézzetek magatokba lányok, őszintén, ez a nagy óvszerre mutogatás nem arról szól véletlenül, hogy akkor a védekezés kudarcáért is a férfit lehet hibáztatni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!