Mindenki aki babát vállal, van félretett pénze vagy férjének biztos állása? Vagyis azért ne vállaljak gyereket mert egyik sem biztos?
A mai világba semmi sem biztos. Az jó ha van egy kis megtakarított pénz . Mintmár rengetegszer leírták előttem :kihalna az emberiség , ha mindenki arra várna , hogy mindene meglegyen. Lehet , hogy ma még van állása a férjednek , lehet , hogy egy hónap múlva már nem lesz. Senki nem tudja előre.
Ha szeretnél gyereket akkor vágjatok bele , mert lehet , hogy később már nehezebb lesz összehozni ,van akinek évekbe is beletelik, mire sikerül.
Nálunk volt, enélkül nem vállaltam volna be a gyereket.
Én is, párom is nagyon szegények voltunk, sokszor enni sem volt mit :-( Csak azért nem akartam szülni, hogy ezt még egy gyerek megtapasztalja :-(
Persze semmi sem biztos, de ha van megtakarított pénz és a férj elveszíti a munkáját, akkor van x hónapja újat keresni, nem az van hogy már a következő hónapban nem tudjuk fizetni a csekkeket.
Mellesleg én is dolgoztam, max GYED-et kapok. Ezt is kivártuk.
A páromnak és nekem is van/volt biztos állásunk,félre tett pénzünk annyi volt hogy nyugodt szívvel mertünk gyereket vállalni. Ki tudtuk fizetni a magándokit,és mindent megvettünk a gyereknek.
Én nem is szerettem volna addig gyereket szülni,ha nincs meg a munkaviszonyom a Gyed-hez.
Az más dolog hogy most már a párom bérét visszavették,én Gyesen vagyok,és a munkahelyemre nem akarnak visszavenni!:((( Ha most lennék terhes,nem tudom mi lenne,egyik napról a másikra élünk!
Az életben semmi nem biztos!!!
Biztos állása átlagembernek ma már nincs,és annyi fizuja sem hogy nagyon félre tudjon tenni.
Mi ugy voltunk hogy ami a babára kell,minden hónapban megvolt,meg ami a kezdéshez kell,és igy belevágtunk....ma már semmi sem biztos:((
Nekünk most született a baba.Lakáshitel,kevés fizetés,de így is belevágtunk .Szükösen élünk,de nem bántuk meg,a gyerek kárpotol mindenért.Emlékszem mikor a párom felhívott sirva a munkahelyéről,hogy terhes.Először kétségbe estünk,hogy mi lesz velünk,hogy fizetjük a lakáshitelt egy fizetèsből.
Volt 9 hónapunk takarékoskodni(a párom az utolsó pillanatig dolgozott)Nagy nehezen össze sporoltunk egy kis pénzt,vettünk pelenkát,használt babaruhát a vaterán és minden ismerőst végig csörögtem,hogy ha van valami használt dolga jutassa el nekünk.
Végül kaptunk kiságyat,rengeteg ruhát és egyéb cuccot.Igazából szerencsénk volt.Sajnos kb.6 hónap múlva vissza kell menni a páromnak dolgozni,mert el fogy a pénzünk.
Hova tesszük a gyereket addig az még talány.
De majd csak lesz valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!