Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van ötletetek, hogy miért nem...

Van ötletetek, hogy miért nem esem teherbe? Elvileg minden oké.

Figyelt kérdés

32 éves leszek nyáron. A férjemmel másfél éve próbálkozunk, spermaképe (most már) tökéletes, genetikai eredményei, hormonháztartása rendben vannak. Az én hormonképem szintén jó (kicsit magas, de határértéken belüli TSH), mindkét petevezetőm átjárható, a cukor- és inzulinvizsgálat szintén jó eredményt mutat, D vitamin szintem is rendben van. Nincs chlamydiám, az ultrahangom "tökéletes", egyikünk sem HIV vagy hepatitis fertőzött, sem más fertőzés nem mutatható ki.Egészségesen élünk, rendszeresen sportolunk (na jó, én csak pár hete). Nemrég eltávolítottak a méhemből egy myomát, de ezen kívül minden eredményünk jó. Lelkileg is felkészültnek érzem mindkettőnket, a házasságunk jó, sőt, szerencsés vagyok, nagyon jó. Próbálok nem is nagyon görcsölni a dolgon, amennyire lehetséges persze. Szerintetek mi lehet a gond? Érdemes még elvégeztetni valamilyen vizsgálatot vagy tennem valamit? Mit?

Köszi szépen.

2012. márc. 11. 12:43
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Megnézték az összeférhetetlenséget? Előfordul olyan is, hogy a nyákod "megöli" a spermiumokat. Ilyenkor az inszemináció a megoldás.
2012. márc. 11. 12:59
 2/27 A kérdező kommentje:
Hmm, azt nem. Illetve nem vagyok benne biztos. Ezt milyen vizsgálat mutatná ki? Köszi!
2012. márc. 11. 13:01
 3/27 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent az hogy határértéken belüli, de kissé magas a TSH? Mennyi az annyi???? ez fontos, mert a határérték "normál" lehet, de azon belül sem mindegy mennyi....

Nekem azt mondta két orvos is, hogy határértéken belül van. Az endokrinológus azonnal adott gyógyszert, mert hiába határérték, a babához alacsonyabb TSH kell. Hat év után így sikerült a kisfiam...

2012. márc. 11. 13:11
 4/27 A kérdező kommentje:
Első mérésre 4,21, másodikra (már endokrinológusnál) 3,03. Az orvos szerint ezt még érdemes lejjebb tornázni, azért is mentem endokrinológushoz. De azt is mondta az orvos, hogy csak "érdemes", de nem kötelező, mert ez az érték még nem zárja ki a terhességet, csak jobb lenne lejjebb tolni. Jövő héten megyek vissza az új eredményemmel az endokrinológiára.
2012. márc. 11. 13:18
 5/27 A kérdező kommentje:
Ja, és gratulálok a kisfiadhoz! Biztos nagyszerű érzés lehetett, hat év után...!
2012. márc. 11. 13:19
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen. ...

Az én értékem 3,8 volt....... 1,6 TSH-val sikerült a babó! Előtte sajnos vetéltem is, ami a doki szerint ezért is lehetett...

Szerintem érdemes másik endokrinológust keresni,nagyon sokat jártam orvosról orvosra,mindent végigjártunk mint ti, mire kiderült mi a helyzet, de ez is úgy, hogy magánba mentem mindenhova....érdekes, és elszomorító hogy csak pénzért ment a dolog....., de a lényeg most ott szunyál a kiságyba :)

HŐt szoktál mérni, vagy ovulációs tesztet használni?? Az ovuteszt a legjobb a babához, persze kell hozzá egy féj is...:)....nálunk a 24-ik napon mutatta a két csíkot, ha nem látom nem hiszem, dehát akkor tettünk egy próbát, így sikerült..

Szorítok hogy sikerüljön minden!!!!

2012. márc. 11. 13:25
 7/27 A kérdező kommentje:
Hűha, 1,6! Attól még messze vagyok. Még adok egy esélyt az endokrinológusnak, mert egyelőre csak az általa kötelezőnek ítélt vizsgálatokat végeztette el, azt mondta azért, hogy a megfelelő következtetéseket le tudja vonni, nem a TSH csökkentésével foglalkozott (az valahogy magától csökkent). Nem vagyok orvos, egyelőre hiszek neki, hogy tudja a dolgát, még ha tényleg jó drága volt is a dolog. Jövő héten megbeszélem vele, hogy mit tegyünk a TSH csökkentéséért, addig szedem a barátcserjét, amit kért, bár annak az ösztrogénre van hatása, amennyire tudom, de hát biztos igaza van, hogy hasznos. Legalábbis remélem. Ha nem jutunk egyről a kettőre, akkor persze ott fogom hagyni, egyelőre még adok neki időt.
2012. márc. 11. 13:32
 8/27 A kérdező kommentje:
Ja, a másik fele a kommentednek: régebben mértem hőt is, használtam ovulációs tesztet is, aztán abbahagytam, és csak igyekszünk minél többet együtt lenni középidőben, szóval kb a 9. naptól a 19.-ig :). Azért hagytam abba a méréseket, mert úgy éreztem, már nem foglalkozom semmi mással, csak ezzel, túl sokat agyaltam az egészen. Úgy éreztem, jobb kicsit "elengedni" a dolgot, hogy ne görcsöljek rá túlságosan. de tény, van a mérések mellett pro és kontra is.
2012. márc. 11. 13:36
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem azt mondta az endokrinológus, hogy 1 körüli értékre kell levinni a TSH-t (hasonló érték volt nekem is). Kaptam rá gyógyszert. A TSH nekem a prolaktin szintet is megemelte, ami meggátolja a peteérést.
2012. márc. 11. 14:10
 10/27 A kérdező kommentje:
Köszi, oké, akkor a TSH-m még tényleg messze van az ideálistól. Mennyi idő alatt sikerült neked levinni 1 körülire?
2012. márc. 11. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!