Négy hónapja nem menstruálok. Elvileg akkor peteérésem sincs? Igy teherbe eshetek?
Hány % kb?
Köszönöm!
Egész biztos, hogy nincs peteérésed. A teherbeesésre így ebben a formában majdnem nulla az esély. Menjél szépen dokihoz, az majd megmondja, hogy miért nem menstruálsz és tudni fogja a megoldást is rá. Így várhatod a babát, de nem fog jönni. Tudom miről beszélek, én se menstuáltam rendesen, csak hülyítettem magam LH-teszttel, ovulációs mikroszkóppal, a hüvelyváladék változásaival, petefészek szurkálással, de ha nincs vérzés, akkor nincs peteérés sem. A hormonvizsgálat bebizonyatotta, hogy nyista peteérés. (Részemről PCOS a probléma.)Ne húzd az időt, csak magatól veszed a lehetőséget, hogy anya lehess! A dokik tudnak segíteni, lehet gyógyszerrel peteérést, tüszőrepedést csinálni, ha magadtól nem megy!
26/N
Igen, de a szoptatós kismamáknál ez egy természetes jelenség, hogy nem menstruálnak, aztán egyszer csak megérik egy pete és két hét múlva jön a vérzés. Jelen esetben viszont nincs objektíve "normális" oka a vérzéskimaradásnak, egészen biztos, hogy egészségügyi probléma áll a háttérben. (Leginkább hormonzavar, de lehet szervi eredetű is.) Ha az lenne a kérdező célja, hogy elkerülje a terhességet, azt mondanám, hogy ugyanúgy kell védekezni, mert nem tudhatja, hogy mikor lesz esetleg mégis egy peteérés. VISZONT! A kérdező babát szeretne, így továbbra is azt mondom, hogy vizsgáltassa ki magát, mert ha nem teteti rendbe a ciklusát, 99%, hogy nem esik spontán módon teherbe. Az élet rövid, gyorsan öregszünk, nincs értelme éveket várni arra az 1%-ra, ha az orvosok szinte azonnali megoldást tudnak nyújtani.
26/N
26/N! Igazad van, akkor már csak az a kérdés, hogy miért nincs menstruáció.
Kedves Kérdező! Tudod mi az oka a vérzésed kimaradásának?
Kedves előző! A vérzéskimaradásnak ezer és egy oka lehet! A menstuációs ciklus igen bonyolult hormonális szabályozás alatt áll, millió helyen csúszhat be hiba. Lehet pajzsmirigy probléma, túl sok tesztoszeton, PCOS, mint nekem (ez egy komplex anyagcsere-és hormonális gubanc), gond lehet bármelyik női nemi hormonnnal is, (abból is van jó sok, a peteérésért felelős hormon, a tüszőrepedésért felelős hormon), lehet sárgatest elégtelenség, lehet ciszta, és így tovább. Ezt csak egy alapos kivizsgálás fogja tudni megmondani (nőgyógyászati, ultrahangos és laborvizsgálat)
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!