Szedjem a duphastont? Azt nem mensi meghozására írják fel? 10napig kellene szednem, inszemináció után, és még ezután elvileg pár nap múlva jönne meg, ha nem estem teherbe.
Figyelt kérdés
Még az előtt elfogy a gyógyszer, hogy megjönne.Ez nem arra sarkallja a szervezetem, hogy menstruáljak, mivel abbahagyom a gyógyszert?
Akinek baba megtartásra írták fel a gyógyszert, annak is így kellett szednie, hogy inszem után 10napig, és még marad kb négy nap mensiig?Tehát értitek: nem folyamatos szedésről van szó, csak most 10napig, utána kiderül terhes vagyok e.De ha letelik a 10nap, a szervezetem nem értékeli úgy, hogy meg kell hozni a mensimet?
2009. aug. 30. 13:03
1/9 anonim válasza:
Biztos, hogy nem kell tovább szedned?Én Utrogestant szedtem inszem után, és nekem azt mondták, addig szedjem, amíg ki nem derül, mi van.Ha nem vagy terhes, akkor persze, abbahagyod és megjön.De ha igen, reméljük, akkor tovább is szedned kell!Tehát elvileg ahogy lejár a 10 nap, úgy kellene orvosi kontrollra menned, nem?Ha nem, legalább tesztelj!Sok sikert!!!
2/9 A kérdező kommentje:
Akkor kell orvoshoz mennem, amikor kiderül, hogy terhes vagyok, vagy megjött, és nem a beszedett 10bogyó után.
Akkor szerintem jobb, ha nem szedem be, nem?
2009. aug. 30. 13:32
3/9 anonim válasza:
Én azt gondolom, hogy az orvos nem véletlenül mondta amit mondott. Én nem bírálnám felül azt amit javasolt, illetve ha ez annak a jele, hogy nem bízol benne, akkor keress másikat. Kérdéseidet is inkább neki kellene fel tenni, és nem a témában laikusok véleményét kikérni. Egyébként tudtommal bármilyen progeszteron tartalmú gyógyszer (A Duaphaston is ad) szedése nem okoz vetélést, illetve szedésének abbahagyása után ha terhességről van szó nem is jön meg.
4/9 anonim válasza:
Én már terhes voltam amikor a doki felirta,mert az előző baba elhalt.Úgy tudom,hogy a sárgatest hormon termelődést segiti elő.Szerintem szedd nyudodtan,én 14 hetes koromig szedtem,semmi baj nem volt.
5/9 anonim válasza:
Szedjed mindenképpen! Mivel egy dobozban csak 10 db van, és elvileg az inszemtől a mensiig minimum 14 napnak kell eltelnie, ezért utánpótlást kell íratnod a dokiddal. Ha elkezded szedni, és 10 nap után abbahagyod, mintha nem is szedted volna, semmit nem fog érni! De azt meg ne kockáztasd meg, hogy nem szeded, mert nagyban segíti a beágyazódást, és a baba ottmaradását, megelőzi a korai vetélést! Szerintem ha nem szeded be, és emiatt nem maradna meg a babád, sosem bocsájtanád meg magadnak!
6/9 anonim válasza:
Előző vagyok: Én sem tudtam egyébként, hogy miért csak 10 db-ot írt fel a dokim, aztán amikor felhívtam, mondta, hogy ne hagyjam abba, amíg meg nem tudom, hogy terhes vagyok, vagy esetleg meg nem jön a mensim. Írt mégegy dobozzal, ilyen egyszerű!
7/9 A kérdező kommentje:
Tévedés ne essék: a gyógyszert én kértem a dokimtól, hogy hallottam róla, hogy segíti a beágyazódást.Nálam nem a beágyazódással van baj, így tulajdonképpen nem lenne rá szükség, csak megnyugtatás képpen akartam szedni..
2009. aug. 30. 15:21
8/9 A kérdező kommentje:
Amúgy 20darab van egy dobozban.
2009. aug. 30. 16:11
9/9 anonim válasza:
Van 10 db-os is, mert én az első babámnál a beágyazodásra szedtem. Most meg hogy összejöjjön azért szedtem és most vagyok 6 hetes kismama a 2. babámmal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!