Tegnap megtudtam, hogy terhes vagyok. Sajnos nem tudjuk megtartani. Nagyon félek az abortusztol, főleg a tágitástol az altatásban történik annal aki szült már? Mert így nincs előtágitás azt olvastam
Figyelt kérdés
Van egy 3 éves kisfiam majdnem 19éves voltam amikor megszületett. Nálunk nem volt kérdés, hogy megtartjuk e mivel több orvos azt állapittota meg, meddő vagyok. A szüleim minden ben támogattak: le érettségiztem, lett egy szakmám azóta. Stabil kapcsolatom van,és a kis fiam az életem .Ha lehetne bevállalnám gond nélkül ezt a terheséget is.a szüleim meg egy főt nem tudnának eltartani mert így is nehéz kes.2012. jan. 18. 16:33
31/37 anonim válasza:
Tegnap 18:45-ös 57%-os válaszoló! Azt írod,ne a gyerek szívja meg,és rohanjunk egyből a "mészároshoz" ahogy te fogalmaztál!Kérdem én,hogy akkor nem a gyerek szívja meg,ha nem lesz mit enni,vagy ha elveszi a gyámügy? És arra meg nem kéne alapozni,hogy jujj hát két gyerek,nyomorult szülők nem tudnak dolgozni,akkor milyen jó is az a két gyerek,pont kapóra jön,az emelt segély meg az ilyen-olyan támogatás igénylésére.Könyörgöm! Milyen hozzáállás ez? Hidd el kérdező,nem szégyen az,ha sajnos úgy hozza az élet,hogy nem tarthatjuk meg a babánkat.Sajnos előfordul.Ha én most terhes lennék így,hogy az összeköltözés előtt állunk még csak a párommal,és nem régóta vagyunk együtt,és én még itthon alkom a szüleimmel,biztosan fájó szívvel,de meghoznám a szomorú döntést,mert reálisan gondolkodom,és tudom,hogy nem tudnék normális körülményeket biztosítani a gyermekemnek.Szerintem az az igazán nagy dolog,ha valaki fel meri vállani,hogy talán köpködnek és mutogatnak rá,de nem szül a gyomorban,minthogy minden hónapban tartja a markát a segélyért! És lehet köpködni,meg mocskolódni,a véleményem változatlan marad és nem is óhajtok reagálni a felháborodásokra,mert én csak a véleményem írtam le,nem társalogni jöttem!
32/37 anonim válasza:
Nem tudnád inkább örökbe adni? Lehet, hogy írta valaki, akkor ne haragudj, de ami nektek teher, másnak egy élet boldogságát jelentené, annyira sajnálom, hogy nehéz a helyzeted, de később ez még nagyon bántani fog!! A benned növekvő életnek adhatnál még egy esélyt!!
33/37 anonim válasza:
Előző vagyok, látom, döntöttetek! Nagyon-nagyon örülök a döntésednek,a Jóisten megadja azt, amiből felnevelitek, legyetek boldogok vele!!
34/37 anonim válasza:
Jajj, ne itt veszekedjetek, inkább örüljünk együtt, hogy a kérdezőnek sikerült dönteni, és picit boldog is vagyok, mert lehet, hogy az én, a mi POZIIV válaszaink is segitségére lettek a döntésben. Kedves 29-dik, azt irod, hogy egy abortusz nem hat ki "ugy" az életre. Hanem hogy? Volt már abortuszod? Mert nekem sajnos volt, százezerszer megbántam, de akkor jó döntésnek tünt. 5 éve volt, de a mai napig szenvedek emiatt. Kedves kérdező, nagyon kellemes babavárást kivánok nektek és sok boldogságot, erőt és kitartást! Szeressétek egymást és a babát, és akkor minden rendben lesz. :)) 24 hetes kismama
35/37 anonim válasza:
Hát kedves olyan válaszolok, akik a megtartás mellett voltak... Tudom, mint ahogy már irták elöttem is, hogy sok nö vár babára, és boldog lenne ha... Ők TERVEZIK a babát, tudatosan! Nyilván van fizetésük, és/vagy családi segitségük, és nem egy gyeses és csp-s,meg egy félállásos fizubol tartanak el 3 embert ill terveznek gyereket! A kérdező viszont NEM TERVEZTE a babát..Az más kérdés, hogy védekezni keleltt volna. De ha már igy esett.... Tudjátok, én 3 hónapig kerestem munkát, 5 év gyakorlattal a hátam mögött. Most helyezkedtem el 1 hete... A lakás ahol a párommal élünk csak rezsit 30.000 ft-ot fizetünk, alb.dijat nem,mert ismerősé. Mégis ezalatt a 3 hó alatt csak a párom fizujábol, 100.000 ft épphogy, meg egy kis fusimunka, kb 10.000 ft éltünk, nincsenek nagy igényeink, mégis utolsó napokban már nem volt pénzünk (kajánk igen)Amire költünk: kaja egész hónapban (nem szoktunk rendelgetni innen onnan, én főzök, azt szokott vinni a párom is a meloba) szóval kaja alaphangon 40.000 ft egy hónapban, de ez nagyon a minimum, Internetet tv-t és telefont fizetünk( 10.000 ft)Internet a munkakereséshez biztosan kell, tv sem árt azért ha van, föleg hogy igy együtt olcsóbb még a net is, vezetékes telo kell: mert a szüleinkkel ott tudjuk a legolcsobban tartani a kapcsolatot, ezen kivül kaját veszünk, van 2 macskánk,BKV bérlet nekem, hogy interjukra tudjak menni, igaz van egy autonk, de nem használjuk csak nagyon ritkán, mióta nem dolgozom, de igy meg a páromnak is kell BKV bérlet.. Ez igy alapból majdnemhogy kiteszi az 1 fizetést. Szóval ne mondja nekem senki,hogy 28,500+13000+ kb 40.000 a félállási fizu összesen max 85.000 körüli összegből el lehet tartani 2 felnött,egy 3 éves gyerek, meg mégegy baba! Annak a babának oltások, gyerekruhák (jó ez valszeg maradt az első babáról) de tápszerek, pelenka ami ugye nagyon drága kellenek. Ezeket 85.000 ft-ból nem lehet megtenni! Aki meg tudja, attól privátba várom az ötleteket,hogyan is csinálja!!!! Én nem vagyok abortusz mellett pártolo, de igenis vannak élethelyzetek, amikor tényleg nem lehet megoldani!!!! Azért kíváncsi lennék, akik itt most a megtartás mellett vannak, hogyha ennyi pénzből élnének (sőt még kevesebből mert a kérdezőnek plusz van egy gyereke már) akkor is igy gondolnátok e? Megszülnétek, és nem lenne pl pelenkája? vagy nem kapna enni? Vagy nem oltatnád be? Vagy nem adnál a nagyszülöknek ahol élsz egy ft-ot sem a háztartásba? Valakinél olvastam,hogy a "föld alól is előásná a pénzt".Azért ez nem ugy megy...Ha nincs munkád, akkor pénzed sincs! ez ilyen egyszerü! Ha pénz nincs, nem adnak ingyen dolgokat a baba boltban sem! A lényeg a lényeg, gondolkozni kell mielött felelötlenül védekezés nélkül szexel az ember, de ha már igy esett, mindenki maga lehetöségei szerint tudja eldönetni,hogy mit tegyen! Jó hosszu lett, sorry.
36/37 anonim válasza:
Sztem a terhesség korától is függ. Nekem két abortuszom volt, az első 15 hetes terhességnél fejl. rendellenesség miatt, itt már ébren kellett lennem, beindított szülésnél, méhösszehúzódással, előtágítással. Erősen görcsöltem, és ömlött tőle a vérem, szóval mire kikapartak volna, már elvetéltem. A második 9 hetesen volt, itt csak szimplán elhalt az embrió, szóval kaptam egy tágító tablettát, 3 óra múlva felfektettek az asztalra, elaltattak (mélyaltatásban), majd kiürítették a méhem. Semmit nem éreztem, csak menstruáció szerű görcsöt, és vérzést. Tehát, ha mindenképp elveteted, ne hezitálj sokáig!
37/37 anonim válasza:
Utolsó elötti vagyok: Arrol meg nem is beszélve, hogy tudja aki a mekit v otthoni melot irta,hogy miről beszél egyáltalán??? Dolgozott már mekiben? Mert én igen! Szinte meg sem állhatsz, azt hogy a kajaidön kivüli 20 percben leülsz 1 percre is felejtsd el, a rohadt meleg konyhán kell állnod, jobb esetben a kasszában elöl, viszont ott sem állhatsz meg, föleg 11-3 ig csucsidöben pl... S mivel terhes, elöbb utobb a tünetek is valószinüleg jelentkeznek nála... Egy ilyen helyen nem mondtatod hogy: " Bocs, én terhes vagyok, hánynom kell, vagy émelygek,nem tudok konyhán állni és pörögni egyfolytában, vagy nem tudom kihozni a raktárból a 10-12 kg-os krumplicsomagot.... Az otthoni melóról meg annyit, hogyha tudsz ilyet,ami munkát és pénzt is ad ténylegesen, legyél már olyan kedves nekem megirni hol,melyik cég az, szivesen csinálnék a maradék időmben itthoni melót is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!