Lehet hogy bár sikeült a megtermékenyítés, a méhem nem bírja megtartani a babát? Mitől lehet ez? Bővebben lennt.
Ma reggel megjött...:(
1 éve próbálkozunk, orvosilag minden rendben, nincs akadálya a babának. Jósteszteltem, a tesztcsíkom egyre csak erősödött, majd 2 nappal ezelött elkezdett halványodni és ma reggelre megjött..
Lehet hogy a petesejt megtermékenyült, de valahogy mégsem maradt meg? Ezért volt a jóstesztem pozitív??
Ha valaki járt már hasonló cipőben, kérem írjon....Köszönöm!
Szia,
Nekem ez volt novemberbe. A méhfalam valami miatt 6mm volt.
Késett egyébként?
A jósteszt nem mindenkinél működik. Barátnőmnek is erősödött, aztán megjött.
Még aznap csinált egy terhességit az meg negatív lett, tehát nem volt terhes.
Köszönöm kipróbálom a méhpempő az szimpi:)
Gyógyszert szedek így bármi van egyből dokihoz kell mennem, 3 tesztem lett pozitív és a doki is igazolta, de mondta, hogy nem marad meg és el is ment még azon a héten.
A bromot 2011.május óta szedem a clostyt meg vetélés után, de sajnos én is hallottam róla a másik, hogy ilyenkor ha jól tudom a sárgatestre kellene valamit adnia.
A dokimmal be is fejeztem az orvosi kapcsolatomat és január 25én megyünk a kaáliba szakértő kezek alá.:) Semmire nem kapok tőle konkrét választ mindenre azt mondja, hogy biztos a hormontól ilyen vagy attól volt egy kettő tünetem...és ez nekem kevés ráad anyagilag is sok minden hónapba járkálni hozzá.
Az inzulinrezisztenciát egy terheléses vérvételből lehet megállapítani. Megszúrnak éhgyomorra, majd meg kell innod egy cukros lötyit és 2 óra múlva megint vért vesznek.
Itt van róla egy jó kis leírás:
Az inzulinrezisztencia (IR) és ennél fogva a Policisztás Ovárium Szindróma (PCOS) nevű betegség nők millióit érinti a világon, és a kutatási eredmények szerint a világ egyik vezető meddőségi oka. Rejtett, alattomos, elhúzódó, kockázatokkal teli állapot, melyet megszüntetni ugyan nem lehet, de tünetmentessé tenni igen. És őszintén szólva gyakorlatilag már az is elég.
Az IR vagyis az inzulinrezisztencia hosszú idő alatt alakul ki, akár már gyermekkorban felfedezhetőek a jelei. Ezen állapot lényege abban rejlik, hogy apró és összetett jeleket küld nekünk a szervezet.
Ilyen jelek a:
• szőrösödés (orvosi kifejezéssel: hirsutizmus), ez nem az általános területeket érinti, hanem az arc, a nyak, a toka, a has, a mellkas területén megjelenő szőrszálakat.
• elhízás, a cukorlebontásának-zavara miatt, gyakran alakul ki, akár túlsúlyos akár normál testalkatú, akár kifejezetten vékony betegről beszélünk, valószínűsíthető, hogy az elhízás a hasi területeket érinti majd leginkább.
• zsíros, pattanásos bőr az esetek szintén nagy részében előfordul
• hajhullás
• egy barnás-fekete bőrelváltozás a tarkó illetve a hajlatok (hónalj, mell alatti terület, lágyékhajlat) területén, orvosi kifejezéssel: acanthosis nigricans, ez főleg az elhízottaknál alakul ki,de már gyerekkorban megjelenhet.
• éhségérzet hiánya, nincs korgó gyomor, csak leeső vércukor. Nagyon sokszor előfordul, hogy az IR-es beteg nem éhes, sokszor egész nap, viszont mikor a vércukra leesik hipoglikémiás rohamot kap. Ez szédüléssel, homályos látással, kézremegéssel jár és persze hatalmas cukoréhséggel.
• hormonális tünetek, a hormonháztartás felborul az inzulin „áldásos” hatásának hála
• menstruációs zavarok, túl rövid vagy túl hosszú ciklus, folyamatos „barnázások”, közti vérzések
• ciszták a petefészekben
• magas koleszterinszint, zsírszegény étkezés ellenére is
Tünetek nem mindenkinél vannak, nálam csak a hajhullás, szőrösödés, hastájéki úszógumi volt, más nem. Mensim napra pontos, nincs súlyfeleslegem.
Szóval ha az inzulinnal van probléma, akkor az inzulint kell rendbehozni, mert ha magas akkor az tönkrevágja a progeszteront ami a 12. hétig a plecenta kialakulásig "élteti" a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!