Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Tegnap megtudtam, hogy terhes...

Tegnap megtudtam, hogy terhes vagyok. Sajnos nem tudjuk megtartani. Nagyon félek az abortusztol, főleg a tágitástol az altatásban történik annal aki szült már? Mert így nincs előtágitás azt olvastam

Figyelt kérdés
Van egy 3 éves kisfiam majdnem 19éves voltam amikor megszületett. Nálunk nem volt kérdés, hogy megtartjuk e mivel több orvos azt állapittota meg, meddő vagyok. A szüleim minden ben támogattak: le érettségiztem, lett egy szakmám azóta. Stabil kapcsolatom van,és a kis fiam az életem .Ha lehetne bevállalnám gond nélkül ezt a terheséget is.a szüleim meg egy főt nem tudnának eltartani mert így is nehéz kes.
2012. jan. 18. 16:33
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
41%
Negyedik vagyok! Jól döntöttél. Hidd el, amint meglátják a picit születése után, azonnal minden jeges sziv felolvad, és imádják, és támogatni fognak!!
2012. jan. 19. 14:41
 22/37 anonim ***** válasza:
90%

Sajnos a tegnapi 12-es válaszolóval értek egyet, pedig én sem pártolom az abortuszt, de azért figyelembe kell venni, hova szülünk gyereket. Mi most könnyen mondjuk, hogy tartsd meg, de nem nekünk kell majd eltartani őket. Megértem, hogy itt a legtöbb nő pont hogy babára vár, már akár hónapok óta is, és mit meg nem tenne érte, persze, hogy a megtartást pártolják, de azért kicsit reálisabban kéne nézni a helyzetet. Majdnemhogy a semmibe szülné ezt a gyereket. Munkája nincs, és lakberendezőként aligha lesz, párja félállásos, plusz van még egy gyerek. A szülők nélkül már éhenhaltak volna. Nem várható el tőlük, hogy most megint még egy terhet a vállukra vegyenek. Egy pár magának szüli a gyereket, és nem a szüleinek.

És most nem az abortuszra akarom rábeszélni a kérdezőt, de igenis ezeket a dolgokat is mérlegelni kell, és nem ráerőltetni a szüleire az újabb unokát, akit nekik kell majd eltartani. Ha ők is szívesen veszik, akkor semmi gond, de ha ők sem akarják, akkor már gond van.

2012. jan. 19. 15:34
 23/37 anonim ***** válasza:
56%
Ha mindenki úgy gondolkodna,hogy hát majd ha lesz jól fizető munkám,lakásom,autóm,meg minden anyám tyúkja...akkor az életbe nem születnének gyerekek.ugyanis ébresztő!!Válság van,ebben a helyzetben lejjeb kell venni az igényekből,és talán még családok is létre jöhetnek.Könyörgöm ne mindig a gyerekek szívják meg ezt a rohadt helyzetet,gyilkolászunk jobbra-balra ész nélkül.tessék védekezni és ha már megfogant az a baba lehetőleg ne rohanjunk vele a mészároshoz.
2012. jan. 19. 18:45
 24/37 anonim ***** válasza:
81%

Ja, csak van amikor már nem lehet lejjebb adni az igényekből. Mit akarsz utolsó válaszoló egy huszonegynéhány éves fiatal lánytól, akinek van már egy 3 éves kisfia, ebből kifolyólag valószínűleg még egy napot sem tudott dolgozni, most lett végzettsége, amivel ki tudja, hogy hogy fog tudni elhelyezkedni, a párja félállásban dolgozik és mellette tanul, 5-kor kel, este 9-re ér haza. Minimum újabb egy vagy két évig kellene otthon maradni az újabb kisbabával.

Nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy lejjebb kell adni az igényekből és tartsák meg a kisbabát.

Nehéz helyzet, egyikünk sem tudja megítélni, hogy mi lenne a jó megoldás. Nekünk könnyű akár egyik, akár másik opciót javasolni a kérdezőnek. Te se és én se leszünk sehol, amikor ott lesz a baba, és pelust kell neki venni, meg ruhákat, stb. Így könnyű a partvonalról okoskodni.

2012. jan. 19. 20:49
 25/37 anonim válasza:
84%
19 éves vagyok, van egy 1 éves kisfiam. 2 éve voltunk 1ütt, mikor teherbe estem. Minden jó volt,1ütt laktunk, ám mikor a kisfiam 6 hónapos lett, fogamzásgátló mellett teherbe estem. A párom otthagyott, mert bulizni szeretett volna még. Se munkám, se szakmám. Így el kellett vetetnem, pedig szerettem volna mindennél jobban. A kisfiam császárral született, az abortusznál engem elaltattak és úgy csináltak mindent. Lehet lepontozni, hogy fiatal vagyok és stb, de a kisfiam az életem, és harcolok érte!
2012. jan. 19. 21:09
 26/37 Hannkah ***** válasza:
35%
Nos, szerintem arra, hogy el tudok-e tartani egy kisbabát, akkor kell gondolni, amikor "megcsinálom"! Nem akkor kell variálni, amikor már egy élő ember sorsáról, élete hosszáról döntünk. De már írtam, hogy ha nem tudja eltartani, akár örökbe is adhatja, még az is jobb az abortusznál. Nem tudom, hogy a srácnak mennyi idő még, amíg levizsgázik, de ha annyira gáz lenne a helyzet, akkor el tudna szerintem menni főállásba is dolgozni, a vizsgát meg halasztja. Amúgy, amíg az a baba megszületik és el kell tartani még van idő gyűjtögetni! És egy három éves kisgyerek mellett is lehet otthoni munkát végezni, kereskedni, ügyintézni, de akár óvodába is lehet adni + főállásban dolgozni stb. Most bocsi, de szerintem a mai világban egyáltalán nem számít bizonyos munkahelyeken a végzettséged, sőt képeznek is ingyen, szóval. Tudom, hogy nem könnyű munkát találni a mai világban, de szerintem se a gyerekeket kell büntetni emiatt.
2012. jan. 20. 12:04
 27/37 A kérdező kommentje:
ma mar biztos megtartjuk..hely az van 7szobás két szintes családi hazban lakunk,kertel,jó környéken(mindkét nagy szülő támogatt mindkett)..szoval lakas kerdes nem gond mig suliba lennek anyukám vigyazna a picire a párom beválal még egy heti 3x 4oras munkat..egyszoval nem lesz könnyű de belevágunk
2012. jan. 20. 13:15
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el jól döntöttél! :) Nagyon örülök neki! Még így ismeretlenül is! És mostmár gratulálok! :)
2012. jan. 20. 13:24
 29/37 anonim ***** válasza:

Hannkah, alapvetően igen, akkor kell gondolkodni, amikor akció van, de összejöhet véletlen folytán is. A barátnőméknél óvszer és tabletta mellett jött, ő legalábbis így mondta nekem, persze nem álltam fölöttük, mikor csinálták. Hetekig gondolkodott, hogy megtartsa-e, pedig stabil párkapcsolatban volt, csak még eszükbe sem jutott a babatéma.

Elvetetni meg könnyebb és egyszerűbb, mint örökbefogadni, mert egy néhány hetes magzatról beszélünk. Nem hat ki úgy az egész életedre, mármint nem olyan szinten, mintha megszülsz egy gyereket, és örökbe adod. Ez lelki törés az anyukának és a felnövekvő gyereknek is. Hány meg hány ilyen esetből csináltak már filmet, de elég csak körülnézni a való életben.

Nem kell felelőtlenül folyton az abortuszhoz nyúlni, de ha egy tök bizonytalan élethelyzet van, akkor az abortusz igenis egy lehetőség, amiért nem lehet elítélni a másikat. És itt most nem arról beszélek, aki az abortusz használja kvázi védekezési módszernek, mert az már gáz.

Persze az abortuszt is meg kell gondolni, és a kérdező szeirntem jól döntött. Ha vállalják a nehézségeket, akkor biztosan képesek lesznek a következő babának is szeretetteljes otthont teremteni.

2012. jan. 20. 13:27
 30/37 anonim ***** válasza:
56%
örökbeadni
2012. jan. 20. 13:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!