Tegnap megtudtam, hogy terhes vagyok. Sajnos nem tudjuk megtartani. Nagyon félek az abortusztol, főleg a tágitástol az altatásban történik annal aki szült már? Mert így nincs előtágitás azt olvastam
Sajnos a tegnapi 12-es válaszolóval értek egyet, pedig én sem pártolom az abortuszt, de azért figyelembe kell venni, hova szülünk gyereket. Mi most könnyen mondjuk, hogy tartsd meg, de nem nekünk kell majd eltartani őket. Megértem, hogy itt a legtöbb nő pont hogy babára vár, már akár hónapok óta is, és mit meg nem tenne érte, persze, hogy a megtartást pártolják, de azért kicsit reálisabban kéne nézni a helyzetet. Majdnemhogy a semmibe szülné ezt a gyereket. Munkája nincs, és lakberendezőként aligha lesz, párja félállásos, plusz van még egy gyerek. A szülők nélkül már éhenhaltak volna. Nem várható el tőlük, hogy most megint még egy terhet a vállukra vegyenek. Egy pár magának szüli a gyereket, és nem a szüleinek.
És most nem az abortuszra akarom rábeszélni a kérdezőt, de igenis ezeket a dolgokat is mérlegelni kell, és nem ráerőltetni a szüleire az újabb unokát, akit nekik kell majd eltartani. Ha ők is szívesen veszik, akkor semmi gond, de ha ők sem akarják, akkor már gond van.
Ja, csak van amikor már nem lehet lejjebb adni az igényekből. Mit akarsz utolsó válaszoló egy huszonegynéhány éves fiatal lánytól, akinek van már egy 3 éves kisfia, ebből kifolyólag valószínűleg még egy napot sem tudott dolgozni, most lett végzettsége, amivel ki tudja, hogy hogy fog tudni elhelyezkedni, a párja félállásban dolgozik és mellette tanul, 5-kor kel, este 9-re ér haza. Minimum újabb egy vagy két évig kellene otthon maradni az újabb kisbabával.
Nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy lejjebb kell adni az igényekből és tartsák meg a kisbabát.
Nehéz helyzet, egyikünk sem tudja megítélni, hogy mi lenne a jó megoldás. Nekünk könnyű akár egyik, akár másik opciót javasolni a kérdezőnek. Te se és én se leszünk sehol, amikor ott lesz a baba, és pelust kell neki venni, meg ruhákat, stb. Így könnyű a partvonalról okoskodni.
Hannkah, alapvetően igen, akkor kell gondolkodni, amikor akció van, de összejöhet véletlen folytán is. A barátnőméknél óvszer és tabletta mellett jött, ő legalábbis így mondta nekem, persze nem álltam fölöttük, mikor csinálták. Hetekig gondolkodott, hogy megtartsa-e, pedig stabil párkapcsolatban volt, csak még eszükbe sem jutott a babatéma.
Elvetetni meg könnyebb és egyszerűbb, mint örökbefogadni, mert egy néhány hetes magzatról beszélünk. Nem hat ki úgy az egész életedre, mármint nem olyan szinten, mintha megszülsz egy gyereket, és örökbe adod. Ez lelki törés az anyukának és a felnövekvő gyereknek is. Hány meg hány ilyen esetből csináltak már filmet, de elég csak körülnézni a való életben.
Nem kell felelőtlenül folyton az abortuszhoz nyúlni, de ha egy tök bizonytalan élethelyzet van, akkor az abortusz igenis egy lehetőség, amiért nem lehet elítélni a másikat. És itt most nem arról beszélek, aki az abortusz használja kvázi védekezési módszernek, mert az már gáz.
Persze az abortuszt is meg kell gondolni, és a kérdező szeirntem jól döntött. Ha vállalják a nehézségeket, akkor biztosan képesek lesznek a következő babának is szeretetteljes otthont teremteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!