Véleményeteket szeretném kérni! Ma voltam
nőgyógyásznál és nem volt szívhang! Kb 8hetes lehetek
vagy kevesebb?
Figyelt kérdés
Október 17-én volt meg utoljára de nekem rendszertelen a menszeszem.Szombaton reggel kezdődtek a rosszul léteim és minden nap hányinger,szédülés,fáradékonyság van!Hétfőn csináltam tesztet egyet reggel és délelőtt megint egyet és mind a 2pozitív volt!Tegnap még egyet csináltam az is pozitív lett!Ma voltam nőgyógyásznál ahol az uh az alábbiakat adta:
Uterusban 22.4mm-es petezsák,szikhólyag,embriócsomó látható.Szívműködés még nem ítélhető meg!Diagnózisnak azt írta:fenyegető vetélés!Január 4.-én kell menjek uh-ra!Szerintetek megmarad a baba?Vagy lehet még szívhangja?Válaszokat előre is köszönöm!
Képzeljétek el,hogy kavarodás van!Nem tudják pontosan megmondani,hogy hány hetes vagyok!Október 17.-én volt az utolsó vérzésem így 11hetes lennék de az uh szerint szerdán 9hetes+2napos terhességet állapított meg a doki!Csütörtökön a tanácsadóban a doki azt mondta,hogy november 1-én volt az utolsó vérzés 1napja és Július 10-re vagyok ki írva!Nem számolta rosszul a doki?Persze az lehetséges,hogy később volt pém mert rendszertelen a ciklusom!12hetesen vagyis 25-én leszek 12hetes akkor kellett kérnem időpontot uh-ra de ott a nő azt mondta,hogy nem jól van kiszámolva és én már december 25-én be töltöttem a 13hetet!Hát az meg nem lehet!Ezért Január 19-re adott időpontot akkor 11hetes leszek és akkor már megtudják mondani pontosan hány hetes vagyok!Csak nehogy ezért a doki engem szidjon le,hogy nem 12hetesen megyek uh-ra ahogy kell!Így is kifogtam egy bunkó dokit!Tanácsadóban is ő van amikor nekem kell menni!Arról van szó hogy sajnos nem vagyok vékony alkat hanem kicsit kövér de nagyon sokat fogytam pár év alatt de néha vissza is jött!Most jelenleg 96kiló 165cm magas vagyok és a doki azt mondta,hogy ezt a súlyt meg kell tartanom szülésig de hogy maradjon meg ez a súly ha a baba nől és nyomni fogja a súlyomat valamennyivel?Étkezésre oda figyelek!Már terhesség előtt is oda figyeltem az étkezésre!Most meg pláne!Létszi a súlyom miatt ne nézzetek le!
2012. jan. 7. 12:57
35/38 anonim válasza:
Dehogy nézlek le! Sőt valamiért tök szimpi vagy nekem, mert nagyon sok a történetünkben a hasonlóság!!!Először is gratulálok a babucihoz! Hányadik babi? Nos én is duci vagyok kb hasonló mert én 158 cm és 88kg voltam a terhesség legelején. Én 9hetes vagyok vagy nem is tudom. Az a lényeg, hogy képzeld fogytam már7kg-ot amióta tudom, hogy baba lesz. Nem akarattal, egyszerűen az állandó émelygés miatt egyáltalán nincs étvágyam, de persze amikor van akkor meg odafigyelek, hogy csak barna kenyér, nulla cukor, sok gyümi meg zöldség. Most 81 vok és tökre örülök mert az a célom h még egy három kg-t leadjak és akkor aztán max 7-et hízzak. Szerintem így még neked is lehetséges a dolog símán. Egyébként eljárhatsz 16 hetes korod után terhestornára is. A másik ez a hetes dolog. Én az utolsó mensimhez nézve úgy mentem először, hogy 6 hét 1 napos voltam elvileg. Na akkor volt tizenvalahány mm-es petezsák, szívhang nem és az uh 5 hét 4napot állapított meg. Rá egy héttel már volt szívhang és akkor uh szerint 6 hét volt. De naptár szerint már 7+1 lettem volna. És aztán a doki az uh alapján kiírt aug 14-re. Viszont a védőnő meg a naptárhoz igazodik úgyhogy ő meg aug.6-ra írt ki. Szóval most én sem tudom, hogy mi van. 17-én megyek orvoshoz megint na akkor hátha leszögezik végre h hanyadik hét. Jó babavárást és üdv: Dóri
2012. jan. 7. 15:39
36/38 anonim válasza:
Sajnos nem tudom megmondani hány hetes is vagy valójában, csak előre szeretnélek kicsit megnyugtatni, hogy, ha ilyen kavarodás van nehogy megijedj, mert a 16. héten van egy AFP nevű vizsgálat, aminél fontos, hogy azon a héten legyen elvégezve, különben rossz eredményt ad, és ezért az orvosok gyakran a frászt hozzák a kismamára :) Szerintem el kéne menned egy másik dokihoz is és kikérni az ő véleményét is.
2012. jan. 7. 15:58
37/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
15:39 válaszoló!
Köszi a gratulációt!Első baba!6éve próbálkoztunk és végre sikerült!Tényleg hasonlítunk!Én is pont így vagyok ahogy te!Émelygés,hányinger miatt nem birok enni és amikor tudok akkor én is oda figyelek mit eszek!Korpás zsömlét szoktam enni!És én is fogytam mert mikor itthon mértem a súlyom akkor 98kiló voltam és csütörtökön a védőnőnél 96kiló!Ha esetleg fogok még fogyni akkor nem ártok a babának?Neked is gratulálok a babához!
2012. jan. 7. 22:04
38/38 anonim válasza:
Nem egyáltalán nem ártasz. Nekem azt mondta a dokim, hogy az csak a lényeg, hogy a babának sok vitamint vigyünk be, a zsíros ételek meg a szénhidrátok nem vitamindúsak és az nem szükséges. Azt mondta örüljek ha fogyok, mert akkor fittebb kismama leszek és a babának is jobb lesz. Egyébként sok kismama csinál ésszerű diétát. Van akinek elő is írják a cukor vagy a sok vizesedés miatt. Én a szénhidrátot nem eszem meg a zsíros cuccokat. jujjj nagyon szurkolok, hogy te is és én is minél többet leadjunk az elején és akkor csodaszép terhességünk lesz!:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!