Bogozzátok ki légyszi a tudatomat, mert megőrülök! Szívhang melyik héten van? Két verzió között vesztem el!
Az egyik a mensitől számított terhesség, a másik a megtermékenyülésöl számított!
Szóval ha a terhesség első napja a mensi első napja akkor mikor van szívhang?
Vagy az embrió hány hetes korában van szívhang?
Mert pl ha jól tudom, ha az embrió 4 hetes, akkor a terhesség 6 hetes, ezt nyomják az agyamba!
Szóval mikor van a szívhang? :D
Elnézést az agyatlanságomért, de böngésztem a családi netet, meg egy másik oldalt, és csak a hatos szám stimmelt, a többi totál nem.
Köszi a végigolvasott és válaszol nekem!
Az embrió szíve a 21. nap körül kezd el pumpálni. Vagyis az embrió 21 napos (a valós fogantatástól számítva, nem pedig a mensitől). A terhességi kor viszont mensitől számítva ekkor már 2 héttel több. (3-4 hét körül ver a szíve, akkor te 5-6 hetes terhes vagy orvosilag.)
Általában a dokinál az ultrahangon a 6. hét körül lehet már látni, és hallani a szívverést (mensitől számítva). Jó géppel biztos, rosszabbal lehet csak később.
Jól írtam. Persze ettől még foganhat később a baba és lehet később szívhang. S az orvos gépe is számít.
Sok uh gépen nem látszódik még 6 hét körül a szívhang, de ettől még a babának verhet a kis szíve. Később a 7-8. hét körül nagyobb eséllyel lehet már hallani.
és mi van, ha a gép hibája miatt elszámolják?
vagy az csak az elején lehet , mert később a méretéből kitalálják?
csak azért firtatom, mert nálam bonyolult a helyzet, és nem egyértelmű a ciklusom. szóval nem tudható, hogy mikor estem teherbe a 2 hónapos ciklusom alatt :S (két hónapja nem volt meg)
na meg azt mondta egy nődoki, nem az, akihez most megyek, hogy ne is számítsunk babára ebben a ciklusban.
de sikerült mégis, és véletlenül vettem észre, a borzalmas cicifájás miatt. más bajom nem volt.
dobog a kis szíve ezerrel :)
azt mondta, hogy 6, de inkább 7 hetes terhes vagyok!
8mm-es az embrióm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!