Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan lettem terhes?

Hogyan lettem terhes?

Figyelt kérdés
Nem jött meg 4 napja csináltam tesztet az azt mutatta,hogy terhes vagyok sajnos.Volt már 3 abortuszom és most van egy 10hós kis lányom.Gyógyszert abba hagytam mert nagyon rosszul voltam tőle.A párom minden aktusnál a végén kivette.Így még lehetek terhes?Mennyibe fog kerülni az abortusz így,hogy van már egy gyermekem.Meddig fognak benn tartani?
2011. nov. 30. 11:58
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:

És még mindig 5-ös:)

Nem akartam már írni, de nagyon kikívánkozik.

Leírtam már, hogy én is átéltem a gyermektelenség kínjának 3 évét. Boldog vagyok, hogy meglett a megoldás, és a gyerekeim a 3.-at kivéve mind tervezettek voltak, de Ő is maximálisan vállalható volt.

De ha most újra teherbe esnék, muszáj lenne az abortuszt választanom, mert a lehetőségeim végére értem, és nem áldozhatnám fel a meglevő gyerekeim sorsát, ahogyan a férjemből sem csinálhatnék igásbarmot. És itt jöhet bárki az örökbeadással: ha valaki már 5-ször tartott újszülöttet a karjában, nincs az a kényszerítő erő, amiért odaadná másnak, ha már kihordta. Inkább nyomorogna, ezt pedig nem kívánnám sem magamnak, sem a családomnak.

Tudod, mi közöttünk a különbség? Az empátia. Engem megérint mindenféle nyomor, akár anyagi, akár szellemi (mint valószínűleg a kérdezőé), akár érzelmi, mint a saját gyermektelenségük miatt vérivóvá válóké. Ezért nem fröcsögök, vádaskodok, és ezért gyűlölöm, ha valaki ilyen hangnemet enged meg másokkal szemben.

2011. dec. 1. 06:47
 42/64 anonim ***** válasza:

előző!Én egyetértek veled!

Engem az bántott legjobban,hogy lassan velünk akarja 1-2válaszoló éreztetni,hogy "empátia nélküli,érzéketlen tuskók vagyunk" és a mi felfogásunkkal van a probléma.

Empátiát érzek mindenki iránt,aki olyan helyzetbe kerül,hogy nem tudja a gyermekét vállalni,de a kérdező nem ebbe a kategóriába tartozik.

Amúgy pedig amíg nem tanul meg normálisan védekezni akkor folyamatosan ilyen gondjai lesznek.Nem tudom hányszor akar még abortuszra menni...

2011. dec. 1. 08:48
 43/64 anonim ***** válasza:

Azért mert még nincs babám,és ellenzem az abortuszt vérivó vagyok?

http://www.youtube.com/watch?v=WbtI1LsbiIQ Nézz bele!

Gondolom a már meglévő gyermekét is felelősséggel neveli!

Igazságtalan az élet,az tuti,de ha már anya lennék is legalább ennyire elítélném az egészséges magzat megölését!

2011. dec. 1. 10:30
 44/64 anonim ***** válasza:

Nem azért nevezlek vérivónak, mert ellenzed az abortuszt. Mindenkinek magánügye, hogyan gondolkodik róla. Számomra a stílusod, szóhasználatod, mocskolódásod bántó, sőt elfogadhatatlan.

Ezt a kategóriát nevezem vérivónak.

2011. dec. 1. 10:33
 45/64 anonim ***** válasza:
Ép gondolkodású ember tényleg nem illet olyan szavakkal másokat, mint te. Szerintem is jó szó az ilyenekre a vérivó.
2011. dec. 1. 10:38
 46/64 anonim ***** válasza:
Melyik kommentért vagyok akkor vérivó,csak hogy tisztázzuk?
2011. dec. 1. 10:53
 47/64 anonim ***** válasza:
Mondjuk a 41-es miatt, bár eredetileg a 16-ost illettem ezzel a kifejezéssel.
2011. dec. 1. 10:59
 48/64 anonim ***** válasza:
61%
Tényleg egyáltalán mi jogon beszélnek így egyesek egy másik emberről,tennék inkább el magukban a véleményüket,hamár ilyen véleményük van! Tény h rohadtul felelőtlen,de akkor sem érdemli meg a mocskos beszédet,ahogy te is felháborodsz rajta ha téged azzal illetnének! Ha okosabbnak érzed magad nála,pontosan azért nem kéne ilyeneket mondanod! Ott élsz vele és tudod mik a körülményei? Nem hinném,de még akkor sem beszélhetsz így senkiről...primitívség
2011. dec. 1. 11:12
 49/64 anonim ***** válasza:
56%

Egy példával megpróbálok véget vetni ennek a vitának. No nem azért, mert zavar, hanem mert talán a megértésbe a másik iránt segít.

Vegyünk egy kevésbé kényes témát. Blőd példa lesz, lehet hogy egyenesen banális, de ez jutott eszembe.

Félre ne értsen senki, a példát nem tartalmi, és értékrend szerint hoztam, egyszerűen csak adottságokról van szó.

Három féle ember van.

1- szorulásos

2- normál működésű

3- hasmenéses

A szorulásos még hashajtóval se tud menni, a hasmenéses meg bármit tesz, nem tudja megállítani. Vagy mert érzékeny a hasfogóra, vagy mert nem tudja mit kellene bevennie, mert nem tanították meg rá.

A normál típust ez a kérdés ugye nem érdekli. Nem érzékeny a gyógyszerre, élhet a lehetőségekkel, hogy szabályozni tudja a dolgot.

A fenti vita, a példa alapján úgy nézne ki.

Persze, mert te naponta ötször mész wc-re, nekem meg nem sikerül. Be akarsz menni a kórházba, hogy megállítsák, más meg szívesen menne helyetted is? Hát milyen ember vagy Te?

Nem tudsz olyan dolgokat enni, ami nem hajt meg? Miért? Hát tényleg ennyire selejtes lennél? Stb. Szánalmas.

Tudjátok, az éremnek mindíg két oldala van. Akinek fáj valami, bele se akar gondolni a másik szemszögéből a dolgokba.

Az aki az abortuszt el tudja fogadni, nem támadni akarja azokat, akik ezt ellenzik, egyszerűen csak megmutatják, hogy az a szemlélet is létezik. Attól meg, hogy mit gondolunk, nem ítélhetünk el másokat, főleg nem az itt elhangzott többször előforduló stílusban.

Nem akarok rosszat senkinek, de egy álmot minden így reagálónak kívánok. Legalább álmába élje át azt, amit annak a nőnek kell kiállnia, aki abortuszra megy. Nem jókedvéből teszi, nem tartja jónak, csak szükségesnek.

Jó lenne ha álmotokba olyan helyzetbe kerültök, amikor lehetetlen a gyerekvállalás.

Van egy ismerősöm, aki 7 évig próbálkozott babával. Minden gondolata akörül forgott, aztán összejött neki. Megtapasztalta, hogy mekkora felelősség a gyerek, mennyi teendő és pénz. Édes teher ugyan, de kemény feladat.

A második babával már nem is akart próbálkozni, azt mondta egy is elég. Tehát akinek van gyereke, az vesse meg azt, aki nem meri a másodikat, harmadikat bevállalni.

2011. dec. 1. 11:32
 50/64 A kérdező kommentje:
Gusztustalan ocsmány pofájú emberek vannak itt!!! Nekem semmi segítségem nincsen és egyedül kell megoldanom a problémámat!Ne másokat okoljanak azok akiknek nem lehet gyerekük.Nekem van egy 10 hós kislányom és pontosan felelőséggel tartozom neki pont ezért nem tartom meg ezt a kisbabát mert ebben az életben nagyon nehéz megélni nem még,hogy még egy babát a világra hozzak.Én itt segítséget kértem basszus nem okoskodást és ne rajtam töltse már ki az ő gondját,hogy neki nem lehet gyereke!Nagyívbe leszarom,hogy te mennyit költöttél el amiért te ilyet kívánsz nekem.Én nem kívánok neked rosszat legyen egy egészséges babád és aztán meg tudod,h milyen anyának lenni addig pedig ne ezen az oldalon keresgéljél,hogy kibe köthetsz bele.!!!! Akik szépen válaszoltak köszönöm bár nem sok olyan van.Gondolkozzatok egy kicsit az én helyembe ne pedig támadjatok szánalmasak!!! Akik anyák azok pedig süllyedjenek el szégyenükbe!!!
2011. dec. 1. 11:35
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!