Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Anyukák szülök! Milyen anyagi...

Kitti0330 kérdése:

Anyukák szülök! Milyen anyagi körülményekre mertetek vállalni kisbabát?

Figyelt kérdés
2011. aug. 2. 10:19
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
0%

ma 13:38

Hadd szaporodjon a család a mi adónkból :)))

2011. aug. 2. 14:05
 22/34 anonim ***** válasza:
19%
14:03! Tévedsz. Nem netezik, hanem a kertet gondozza. És hogy miért van otthon? Mert 6-14-ig dolgozik. Azért. 25 éve, ugyanazon a munkahelyen. Soha nem volt hitelünk, van házunk, kettő is. Van autónk, és megtakarított pénzünk. Hogy miért? Mert csak egy gyerekre kell költeni, nem pedig ötre.
2011. aug. 2. 14:09
 23/34 anonim ***** válasza:
Hahó! Itt ettől függetlenül nem arról megy a vita,hogy ki hány gyereket vállaljon. Hanem,hogy azt az egyet is mire. Igen, gondolni kell arra is,hogy egyedül képes-e valaki majd nevelni őket,ha gond lesz. De ahol alig tudnak ketten is összehozni egy nagyon alapot, hát az erősen gondolkodjon el!
2011. aug. 2. 14:13
 24/34 anonim ***** válasza:
87%

Nekünk is van (nem kevés) megtakarításunk, még úgy is, hogy a családi házaunkat folyamatosan szépítjük, korszerűsítjük, és semmilyen segítségünk nincs. Más adójából nem sok részünk van - ugyanannyi, mint bárki másnak, csak max. arányaiban több. Nem beszélve arról, hogy mi is nem kevés adót befizettünk már és befizetünk jelenleg is...

A pénz létét vagy nem létét nem befolyásolja gyerekszám de egy egyke gyerek sok mindenről lemarad, és akkor vastagon nem számít, hogy mit tudtak neki anyagiakban megadni a szülei...

azért mert valaki gyáva mindezt bevállani, még nem kéne másokat ostorozni...

Hacsak nem irigységről van szó...ugye....

2011. aug. 2. 14:16
 25/34 anonim ***** válasza:
12%
Gyáva? Szerintem inkább logikusan gondolkodik.
2011. aug. 2. 14:27
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

De jó, hogy a kérdésre válaszoltok! Jellemző magyar temperamentum, kössünk már bele mindenkibe. Hozzáteszem ismerek olyan 1 gyerekest, aki egyedül maradt és majdnem a híd alá került. Úgy hozta a bíróság stb..meg eleve egy nyámnyila típus volt, aki a férje nélkül elég benyányka. Meg ismerek egyedül maradt 3 gyerekest,aki előtt minden kalapomat megemelem. dolgozik, gyereket nevel, háztartást vezet, a gyerekek jó tanulóak, nyaralni járnak. És anyuka teremti elő nekik mostmár sajnos :(

Nem a gyerekek számától függ itt a megélhetés, vagyis nem csak...

Kérdésre válasz: bevétel 220 e, lakáshitel 60 e. 180-ból fizetünk rezsit és kaját, autót fenntartunk (az nem hiteles)Nyáron 5 hónapon keresztül még erre jön havi minimum 30-40 ezer amiből spórolunk a téli fűtésre, fára.

2 gyerek. Gyakorlatilag 1 gyereket 12-vel kevesebbre vállaltunk :)

Férjem dolgozik sokat, nyáron maszekol. Én itthon dolgozok kertbe, állatok körül. Hordom a gyereket sportra, ide -oda. Ha a férjem nem maszekolna, vagy kevesebbet dolgozna, akkor én is mennék munkába, de akkor az itthoni teendő feleződne. Viszont ha ő hazajön, semmit nem kell szinte csinálnia, minden megvan bennt és kinnt, csak a gyerekeké lehet.

2011. aug. 2. 15:33
 27/34 anonim ***** válasza:

Mi akartunk egy babát,ellenben 2 jött egyszerre. Meghűlt bennem a vér,amikor megtudtam. Nem kerestünk rosszul,de ezzel borult minden. Ikerterhesség miatt nem dolgozhattam addig amíg akartam volna és 2 baba egyszerre rengeteg kiadást jelent. De vetettem volna el? Szóval az élet nagy rendező,senkit ne ítéljetek el.

Persze a szélsőséges esetekre én is felkapom a fejem,én is ismerek olyat akik 120e összbevételből albiban laknak és jön a baba,de nem esek nekik.Semmi közöm hozzá,megtartom a véleményem. (én sem helyeslem,de ki tudja mi hogy alakult az ő életükben)

Most,hogy kapom a gyest meg családit,van amikor 300-350e bevételünk van,de a téli hónapokban csak 150e körül.(férjem munkájából adódóan,bár ez remélhetőleg idén télen már nem így lesz) Lakás nincs,szülőkkel vagyunk,autó van hitel nélkül,telek van-el fogjuk adni,hogy legyen önerőnk. És az ikrek mellé is szeretnénk még babát,igaz késöbb. Szóval nem vagyunk gazdagok,de tudtunk és tudunk családot alapítani és gondoskodni róluk.

2011. aug. 2. 15:47
 28/34 anonim ***** válasza:

1. baba- 2 x 54 ezres átlag kereset,majd a párom munkanélkül maradt,alkalmit próbált,mire nagy nagy nehezen sikerült felvetetnie magát az egyik helyre mire megszületett a baba (62-63ezer ft átlag),én pedig gyed+családit kaptam-60.000 ft volt. +saját ház,17500-as hitel,saját kocsi.

2. baba- 1x 62-63 ezer forintos átlag kereset,+ gyed-családi (2gyerekre )71.000 átlag. Majd kivágták,egyéni vállalkozó ként próbált szerencsét-közben aktívan kereste a munkát. Végül is így havonta úgy jöttünk ki,hogy volt az én gyed+családim,kifizette a párom a kocsit- idő közben vettünk egy használtat hitelre,a vállalkozás miatt.És tudott adni 20.000-et bevásárolni. A 17500-as hitel+ a rezsi a gyed+családiból ment. Végül is,20 ezerből megvettük a pelenkát..egyéb dolgokat 1 hónapra -tésztát,mosogatószert..ilyeneket,maradt átlag havi 18 enni.

3.bevállaltunk még egy babát...aztán befuccsolni látszott a vállalkozás,maradt az én 71 -em meg a rahedli hitel. Szeptemberben jön a 3. baba,a párom már talált munkát,én pedig jelenleg 50-et kapok,de ebből a 3. baba születése után 90 lesz- összesen 190 várható havonta,ha a páromat nem rugják ki. Ebből van 310 e. apeh csekk,egyéb fizetni valók... végül is az a kb 40 marad meg havonta enni,pelenkára,egyébre.

2011. aug. 2. 17:14
 29/34 anonim ***** válasza:
Hát én úgy gondolom ezen nem szabad annyit gondolkozni,ha megvan az alapvető(lakás,ennivaló)és agyereknek meg tudja venni a pelenkát,lesz ruha,és ami a lényeg vágynak a gyerekre mindketten,akkor van itt az ideje.Nem lehet előre tudni mi lesz 10-20év múlva,ki hal meg,kinek nem lesz munkája.Én azt gondolom ha van gyerek az ember mindent elkövet hogy neki mindent megadjon,magára vigyázzon stb.Az én férjem akkor letette a cigit,váltott munkahelyet(20 év után) mikor eldöntöttük hogy gyereket szeretnénk.És vigyázunk egymásra minden tekintetben,a 3 gyerekre meg főként.Nem dőzsölünk,de minden amit ugy gondolunk hogy szükséges megvan.Boldogok vagyunk.
2011. aug. 2. 17:23
 30/34 anonim ***** válasza:
58%
Nekünk jelenleg egy gyermekünk van, amikor bevállaltuk egy jól menő vállalkozásunk volt. Most nincs autónk, árverezik a házunk, nincs melónk. De nem bántam meg, hogy itt a fiam. Az anyagi lét bármikor változhat, semmi sem biztos. Amúgy meg Nyugat-Európában és Amerikában sokan élnek albérletben és vállalnak gyereket. Én még 3 babát szeretnék és be fogom vállalni, ha lesz mind a kettőnknek munkája és nem fog érdekelni, hogy akkor épp albérletben lakunk, vagy saját lakásban.
2011. aug. 2. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!