Anyukák szülök! Milyen anyagi körülményekre mertetek vállalni kisbabát?
Mi lényegében a semmire....
férjem még egyetemista volt kezdetben albérletben laktunk.. majd önkormányzati bérgarzonban.
Most 8 év házasság után van két gyerekünk, saját lakásunk, egy öreg autónk... és munkánk.
Legyen fedél a feje fölött,legyen mit ennie,és ne legyen adósságunk(hál' istennek sosem volt).Ha ez megvan,minden megvan,ha mindenki a tökéletes anyagi háttérre várna,kihalnánk.
Mi kényelmesen élünk,se nem rosszul,se nem kiemelkedően jól,de a gyereknek mindene megvan,és sok mindent elfogadtunk használtan.Indításnak gyakorlatilag csak a babakocsi árát költöttük rá.
Én: gyed+családi, ami olyan 72.000.
Férjem: 130.000,- keres átlagban, de ebből a fundamenta 86.000,-
Saját építésű új lakás és autó, remélhetőleg úton van a 2. babánk is.
Nem sok babás dolgot kellett vennünk, mert kaptunk kölcsönbe: babaágyat, babkocsit és ruhákat, csak a fürdetéshez, popsiápoláshoz kellett dolgokat venni. Nem élünk nagy lábon, de a kislányunknak mindene megvan, az a lényeg és minden nap van főtt étel.
Havi 250-es kereset a férjemnek,én sajnos idő közben munkanélküli lettem, onnan kapok egy keveset, az kitart szülésig, aztán majd a támogatások. Saját lakás, mondjuk nem nagy 40m2, két kocsi, az egyik saját, öregecske, de a miénk :) a másikon hitel még jó sokáig.
E mellett pedig van egy jókora megtakarításunk. Amit persze nem felélni szeretnénk, de a babával már nem szerettünk volna várni.
Következőt csak akkor vállaljuk, ha innen el tudunk költözni.
Kettőn k bevétele 120ezer körül van, albérletben lakunk, de nem hinném, hogy felelőtlenség volna.
Azért ne szüljek, mert nem vagyok milliomos??
Az anyaság mindennél többet ér számomra és a gyerekeinknek meglesz mindene ebben biztos vagyok!
Persze ez alatt nem drága ruhákat, vagy millió különórát értek, de nem is ez számít igazán.
Ez most olyan dolog, hogy ha mindig mindenki arra várna, hogy meglegyen mindene, aztán jöhet a gyerek,akkor senkinek sem lenne gyereke.
Mi eldöntöttük, hogy jöjjön az a gyerek, ha jönni akar. Nem vagyunk éppenséggel gazdagok, de biztosítani tudjuk neki a szükséges dolgokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!