Anyukák szülök! Milyen anyagi körülményekre mertetek vállalni kisbabát?
Itt állandóan megy az a duma, hogy ha arra várnék,hogy milliomos legyek, akkor nem szülnék!
Nem, nem arra kell várni. De nem is szülnék albérletre 120 ezer összbevételre. Van középút!
Csak ma 3 kérdés volt reggel,hogy mikor utalják a családit, utalták-e már stb. És még csak 2.-a van! Sokaknak meg már egy fillér sincs ilyenkor a pénztárcájukban! Nem hiszem,hogy annyira jó így élni, erre gyereket vállalni!
Egy szobás önkormányzati lakásban laktunk/lakunk, én br. 90et kaptam, márc. óta volt munkaviszonyom, határozatlan szerződéssel. Párom órabéres, viszonylag jól keres, ha folyamatosan van munka. Októberben fogant a kisfiam.
Azóta lett egy autónk, hiteles ugyan, de már a válságban vettük fel, így semmit nem emelkedett a törlesztő, ráadásul lassan, de folyamatosan csökken az összege.
Idén év elejétől mélyponton voltunk anyagilag. Decemberben munkanélküli lett a párom, én akkor már csak gyest kaptam.
Elkezdtem intézni a dolgokat, hogy akkor gyors bölcsi keresés, beszoktatás, vissza a melóba, már a felgyűlt szabikat kaptam, mikor jött a fekete leves: bizony ott a tesó a pocakban. Néhány napig gyötrődtünk, hogy a szívünkre vagy az eszünkre hallgassunk. A szívünkre hallgattunk és lassan 21. hetet töltöm. Táppénzen vagyok, mert voltak problémák, de nem kapok olyan keveset, hogy megijedjek, ráadásul a párom is talált munkahelyet, ráadásul helyben. Azóta anyagilag rendbe jöttünk, a gyűjtögetést is elkezdtük. még decemberig van időnk, és pályázunk nagyobb lakásra is.
Ha az eszünkre hallgattunk volna, most bediliztem volna, mert hamarabb lábra álltunk, mint gondoltuk volna.
Akkor azt mondjátok meg, az mit csináljon akinek nincs esélye jobb anyagi helyzetre?
Ne vállaljon gyereket soha??
Mi is vártunk több évig a babával, de nem lett jobb a helyzetünk, sőt!
Én elvesztettem a munkámat ahol eddig is feketén voltam, tehát gyedem nem lenne amúgy sem.
Férjem dolgozik szerencsére, az ő fizetésével és a gyessel+családival lesz kb. 120 ezrünk, mindezt albérletben.
De már 30 éves vagyok, nem várok tovább a csodára, hiszen nem egy gyereket szeretnénk.
Aki keres havi 3-400ezret az bezzeg könnyen osztja az észt.
Jó neki, örüljön és nem várom, hogy megértsen minket, hisz nem tud, de ne is ítéljen el!
Senki nem ítél el senkit! És nem mindenki keres 300 ezret! Mindenki maga dönti el mire vállal. Csak többször belefutottam már pl. én is,hogy jött az ismerős azzal,hogy elég a szeretet, aztán sírógörcsöt kapott,ha valamiért két nappal később utalták a családit!
De el nem ítélem, pusztán én nem szeretnék így élni! Ennyi!
Saját ház, két kocsi, nulla hitel, ketten kb. 270.000 Ft összebvétel, nekem két év bejelentett munkaviszony, most próbálkozunk a babával.
Igaza van annak is, aki azt írja ,hogy ha arra várna mindenki, hogy milliói legyenek, akkor rég kihalt volna az emberiség, DE(!) albérletre, olyan hitelre, ami elviszi a fizu 60%-át, olyan keresetre, amivel a hónap végén kuporgatni kell, hogy legalább valami kajára legyen én nem mernék bevállalni gyereket.
5. baba? 29 évesen? Elég jól belehúztatok. Tulajdonképpen akkor te a férjedet igás lónak használod? Mert hogy a sok meló miatt nincs otthon, azt te magad írtad. Akkor azért kell, hogy megkeresse a pénzt? ...... ez is egy felfogás...
Maradok az egy gyereknél.. És délután 3-tól együtt van a család. Én legalább nem zsigerelem ki a férjem.
"Szerintem csak felelősséggel vállaljon mindenki akárcsak 1 gyerekst is- és ez nem gazdagságot jelent, hanem egy biztos alapot- olyan szakma legyen legalább egyik fél kezében, ami mindig piacképes lesz, tudjanak lemondani dolgokról, és tudjanak vállalni plusz terheket a gyerekekért "
Mármint hogy a férjed vállaljon plusz munkát! Mert hogy neked erre nincs időd, az biztos. Csoda hogy a férjed még bírja. És reméld, hogy sokáig. Mert ne agyjisten valami történik vele (betegség, vagy akármi...) neked annyi. És a gyerekeidnek is. Mert 5 gyerekkel téged biztos, hogy senki sem alkalmazna. Jól belegondoltatok. Egyik ismerősömnek 6 gyereke van. Nagyon belejöttek. Minden évben pottyantott egyet. Aztán apuka a sok meló hatására (mert valakinek dolgoznia kellett) agyvérzést kapott. Lebénult. Anyukának ott a 6 gyerek, meg a pelenkázni való férj. Szép élete van. A nő 40 évesen úgy néz ki, mint a saját nagyanyám. És még kicsik a gyerekek. Jobb az ilyet megelőzni, és csak annyi gyereket vállalni, akit akkor is fel tudsz nevelni, ha egyedül maradsz.
Szerintem egy gyereket vállalni nagyon rossz döntés - az hogy az egyik fél pénzt keres, a másik pedig a családot látja el nem a férj kizsigerelése, hanem munkamegosztás - másoknak is meg kellene tanulni!!!
Olyan férfit pedig nem tekintek férfinek aki du. 3 -tól otthon van, és vszínűleg tévézik, vagy netezik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!