Milyen "dolgok meglétében" vállaltatok gyermeket?
10,5 milliós hitel. Nekem bruttó 240 ezer páromnak akkor bruttó 140 ezer körül (azóta még kevesebb). Nagyszüleimmel élünk falun. Én 27 évesen szültem. Párom 32 volt.
Sosincs tökéletes alkalom. Mi is a kor miatt vállaltunk.
1.Stabil párkapcsolat(férj)közös vágy a családalapításra :)
2.Mindkettőnknek több éve bejelentett munkahely
3.családi ház(bár sajna hitellel)
31 éves voltam,férjem 32.Nem bántuk meg,azóta már kistestvér is van.Viszont kettőnél többet nem vállalnánk már, a hitelünk miatt.
Én már régen szültem volna, ha a körülmények olyanok lennének.:( Én most 24 éves vagyok a párom 29 és 3 éve vagyunk együtt. Jelenleg albérletben lakunk és a párom vállalkozóként nagyon változóan keres havonta, de az átlag 200 ezer körül van. Ebből 100 ezer az albérlet rezsivel, ehhez jönnek még a cégköltségek és egyéb kiadások (kaja, tisztálkodószerek...stb.), szóval hónap végére egy forintunk sem marad jobb esetben, rosszabb esetben pedig mínuszban vagyunk. Én 2 éve nem találok munkát, úgyhogy ennyi ideje tengődünk és nem is tudunk félretenni, vagy amit félreteszünk, azt fel is használjuk, ha megszorulunk.:( Így én nem merek babát vállalni.
Nálunk a következő a cél:
1. Nekem legalább 1 éves munkaviszony.
2. Legalább kilátás egy saját lakásra.
3. Némi félretett pénz (legalább 500 ezer).
Most külföldre készülünk és ha ott sikerül egy évet ledolgoznom, akkor elkezdünk próbálkozni a babával. Onnantól kezdve nem fog érdekelni semmi, mert az idő is telik, úgyhogy akkor megoldjuk majd úgy. Remélhetőleg jól fizető állásunk lesz külföldön és akkor ez nem fog gondot okozni, de ehhez az kell, hogy tényleg sikerüljön ott munkát találni. Munka nélkül nem merek belevágni.:(
Mi majdnem 10 éve vagyunk együtt (fél éve házasok), még egyetemre jártam, mikor megismerkedtünk. Diploma után én még dolgoztam 6 évet, közben vettünk házat. Én még vártam volna 1 évet a szüléssel egyéb okok (házfelújítás stb.) miatt, de határozott idejű munkaviszonyom volt, így a lejártakor vagy munkát kerestem volna, vagy babázok. Utóbbit választottuk. Így viszont (majdnem) annyi tgyást/gyedet kapok, mint a fizetésem volt, és a párom is dolgozik.
Bár időközben sikerült megszabadulni a hitelünktől, amikor a babát összehoztuk még volt devizahitelünk, az nem volt akadály. De biztos, hogy ha csak gyest kapnék (tehát munkaviszony nélkül) nem szültem volna.
Így most egy 3 hónapos tündéri kisfiú anyukája vagyok, én 29 éves, a férjem 32.
Sziasztok! :)
Én 23 vagyok, párom 35. Van saját kertes házunk, 2 autónk, félretett pénzünk, és befektetéseink. Párom 490.000 Ft-ot keres, ez fix minden hónapban. Mi most, 2 év után kezdtünk el próbálkozni a babával, remélem hamar sikerül. :) Én úgy gondolom, hogy megvan mindenünk, amire szükségünk van, és remek a kapcsolatunk is. :) Persze mindig jöhet az embernek valami, ahogy mások is írták, nincs tökéletes pillanat.
Mi még csak próbálkozunk a babával,de:
Én nettó 110-et,plusz a jattokat keresem,a párom nettó 180-200körül. Albérletben élünk,autó van,hitel nincs,bár úgy néz ki,hogy 1-2éven belül lakást veszünk,melynek a felét hitelből fizetjük majd.
24 és 30 évesen leszünk szülők :)
Kertesházbn élünk, természetesen mindketten nagyon régen dolgozunk. Ez a második lakásunk, bő 5 éve élünk együtt.
Van halunk, hörcsögünk, kutyánk, cicánk....... tehát tudunk gondoskodni másokról.
2 éve házasok vagyunk. Most kezdtünk el dolgozni a kibabán egy ideje:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!