Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Milyen "dolgok meglétében"...

Milyen "dolgok meglétében" vállaltatok gyermeket?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudom megfogalmazni ezt kérdésként, ezért írom így. Leginkább az érdekelne, hogy dolgoztatok-e mindketten, volt-e saját lakásotok/házatok, megfelelő anyagi háttér, már a gyermekvállalás előtt.
2011. júl. 21. 16:57
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
89%

Első, 17:03-as vagyok.

Noha senki nem szólt le amiért a "semmire" vállalunk babát, annyit mégis hozzátennék, hogy sajnos nem mindig úgy alakulnak a dolgok ahogy mi tervezzük.

Mert írta itt valaki pontokba szedve, hogy biztos állás GYED miatt stb.

Évekkel ezelőtt én is így gondolkoztam, vártunk, hogy hátha meglesz 1 év bedolgozott munkám.

Mivel csak feketén dolgoztatott az akkori főnököm, beértem azzal is utána, hogy legyen egy alap tőként félretéve.

Próbálkoztunk a babával, de csak nem sikerült, majd megszűnt a munkahelyem, így újra elkezdtem a fogamzásgátlót.

Közben úgy éreztem, belebetegszem a gyermek utáni vágyba, utáltam kisbabát látni, mert rögtön elfogott a sajgó vágy és a hiány (ezek még a mai napig megvannak).

Rájöttem, a pénztől többet ér a szeretet és úgy gondoltam, ha a felelőtlen felcsinált tinik megérdemlik a kisbabát, akkor mi is akik annyira szeretve várjuk őt.

Így most ismét minden hónap reménykedéssel telik, de a baba persze nem akkor jön, amikorra mi azt anno megterveztük leánykori titkos naplónkba...

A félretett pénz még megvan neki, nem sok, de elinduláshoz elég.

A többit majd megoldja az élet én nagyon bízom benne.

2011. júl. 21. 17:48
 12/53 anonim ***** válasza:
85%

Én 27 voltam, párom 26 ,amikor becsúszott a fiam,

családi házban laktunk/unk, volt kocsinnk, mind a ketten dolgoztunk, bár gyereket még nem akartam.

nem a karrier meg ilyesmi maitt(nekem sz ne volt, nincs is nem is vágyom rá), hanem mert egyszerűen nem.

Amúgy minden pénzünket elutaztuk, most is elutazzuk, de most már 2 gyerekkel.

A második az első után 9 évvel született

2011. júl. 21. 17:54
 13/53 anonim ***** válasza:
73%

előző

Akkor már majdnem 8 éve voltunk együtt.

2011. júl. 21. 17:54
 14/53 anonim ***** válasza:
48%
ja és nem vagyunk házasok, azóta sem.
2011. júl. 21. 17:55
 15/53 anonim ***** válasza:
78%

Én 27, a férjem 29, egy éve házasok, albérletben, hitel nélkül, külföldön. Mindketten dolgozunk, van spórolt pénzünk és két autónk.

A babán még dolgozunk.

2011. júl. 21. 19:00
 16/53 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Természetesen egy stabil párkapcsolat az alap. Minden csak másodlagos szempont.

Mi a párommal egy kis albérletbe élünk, és kocsink van hitellel. Nem gondolom, hogy mostanába tökéletes lesz az anyai helyzetünk, de sose lesz olyan, hogy tökéletes pillanat. Így úgy vagyunk vele, hogy ha "becsúszik", akkor örülni fogunk neki, de konkrétan még nem álltunk rá az ügyre.

Én amúgy is úgy gondolom, hogy a baba nagyon jól tudja, mikor kell jönnie...hisz nincsenek véletlenek. :)

2011. júl. 21. 21:33
 17/53 anonim ***** válasza:
73%

Előző vagyok...

Mi 27/L, 28/F

És esküvő akkor lesz, ha tudunk egyszer félretenni...

2011. júl. 21. 21:34
 18/53 anonim ***** válasza:
90%
34/N, 35/F. Én 10 évig dolgoztam, a férjem 15 évig, amikor gyereket vállaltunk. Van egy hitelmentes lakásunk, egy hiteles lakásunk kiadva albérletbe, két hitelmentes kocsink, némi félretett pénz a bankban. Most itthon vagyok a két éves kisfiunkkal. Nem terveztem ilyen későn a gyerekvállalást, egyszerűen így alakult. Olyan gyorsan elmentek az évek a bulikkal, utazgatásokkal, hogy mire feleszméltem már 30 voltam. A férjemmel egymásba botlottunk véletlenül, szerelembe estünk, hipp-hopp összeházasodtunk, jött a gyerek... Az egyik este még a diszkóban voltam, mire feleszméltem családom lett. Boldog vagyok, hogy így alakult az életem, mindenünk megvan.
2011. júl. 21. 21:59
 19/53 anonim ***** válasza:
83%
albérlet, semmi félretett pénz, viszont boldog, stabil kapcsolat és viszonylag elfogadható fizetés (mind a kettőnknél + engem várnak vissza a melóhelyemre, tehát ezért nem kell aggódni). 35 vagyok én, 38 a férjem, 1,5 a lányunk, és egyelőre nem szeretnénk több gyereket.
2011. júl. 21. 23:53
 20/53 anonim ***** válasza:
80%

- stabil, évek óta jól működő kapcsolat

- saját lakás (részben a banké...)

- legalább 500e Ft félrett pénz (amíg otthon vagy a picivel, a kiadásaitok megnőnek, és még a TGYÁS is kevesebb, mint a munkabér, hát még amit utána kapsz)

2011. aug. 29. 15:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!