Milyen "dolgok meglétében" vállaltatok gyermeket?
Noha még várat magára a babánk, de már hónapok óta "dolgozunk" a témán :)
Kis albérletben élünk, férjem keres 70ezret, én munkanélküli vagyok hosszú ideje ( Nógrád megye...).
Férjem 31 éves, én is már 30 vagyok, ezért döntöttünk úgy, nem várunk tovább a csodára, pénzre, hiszen legalább 2 gyermeket szeretnénk, de jobb lenne 3.
Csakis jól működő párkapcsolat esetén! Mi 3 éve vagyunk együtt, nálunk a párom dolgozik már 6 éve. Én még suliba járok (mellette picit melózgatok), 1 évem van hátra az iskolából. Csak abban az esetben vállalunk gyermeket, ha lesz biztos állásom, és legalább 3 éve dolgozok én is. Saját lakásra itt az országban esélyünk sincs, úgyhogy marad az albérlet. Hitelt nem szeretnénk felvenni semmilyen esetben. Autója van a páromnak.
Illetve még a gyermekvállalás előtt szeretném ha összespórolnánk legalább 1- 1.5 M forintot vésztartaléknak. Ebből már sikerült is 600-700 ezret félre tennünk. :)
22/L
albérletbe,hitel nélkül,autóval biztos megélhetéssel,noha csak a férjem dolgozik,én épp akkor mondtam fel a munkahelyemen,mielőtt megtudtam,hogy terhes vagyok:)
Mivel ezek a körülmények adottak voltak,hiába nem tervezett baba volt,fel sem merült,hogy ne tartsuk meg.23évesek voltunk mindketten.
1: Várom, hogy meglegyen a a juttatásokhoz megfelelő munkaiszonyom (5 hónapja dolgozom, első munkahely, páromnak is 6 hónapos m.viszonya van csak)
2: a sulit befejeztem, de még nem diplomáztam le, jó lenne előtte megcsinálni, hogy gyes után könnyebben el tudjak helyezkedni, egy jobb beosztásban
3: valamennyit félretenni, mert most nullán vagyunk, emrt hosszabb ideig munaknélküliek, előtte diákok voltuk mikr összeköltöztünk, legalább, annyit, hogy érezzek realitást egy kertesházra. (jelenleg a párom lakásában élünk)
4:Nekem fontos: Vegyen feleségül.
Viszont amennyire vágyom/unk a babára, vszínű hogy csak az első és ha már úton az örökös, az utolsó pont teljesül (remélem:P)...
:)
24 éves vagyok
utolsó előtti vagyok
persze stabil párkapcsolat a legfontosabb, a nélkül nem is szabadna, hogy felmerüljön ha teervezett a baba, a többi megoldható.
Azért nem írtam mert az adott:)
Ha ti megvagytok ő meglesz a saját pénzecskéjéből(gyes+családi)
21 vagyok 8hós a babám van egy lakásunk,autonk .hitelünk nincs.
Eddig 80zret kerestett párom,most kapott jó nagy emelést.
Mindenki azt mondta,hogy így ne vállaljunk babátde válltunk,és picit se bánom!Teljesen jó megvagyunk!
Külünben tápszeres,pamperses és semmin nem spórolok ha a babáról van szó!!!
17: 18-as vagyok
28N/30F az első gyereknél, 29-31 a másodiknál, most 31-33 és jövőre szeretnénk a harmadik csemetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!