Szerintetek 18 évesen korai egy baba?
Neee.
Ha még csak most lesztek 4-sek akkor kérlek ne. Nagy butaságot csinálnátok.
Én is úgy gondoltam, hogy novemberben adok neki egy esélyt, de ha nem jön össze akkor várunk még. Már decemberben elmaradt a mensi. 31 hetes vagyok. Nem bántam meg, 24 éves vagyok, de még van egy pár vizsgám az egyetemen, amit vagy halasztással vagy egyéni tanrenddel fogok megoldani.
Nagyon várjuk a lányunk érkezését, ahogy közeledik a szülés, párom egyre jobban be van zsongva, már most el nem tudnám képzelni nélküle az életem, de ha visszamehetnék, akkor inkább őszre tervezném a babát, pont a nyári vizsgák miatt.
Gondoljatok a kicsire, ne csináljatok hülyeséget, előttetek az egész élet. Az én párom 30 éves, 3 szakmája van, keresett ember a szakmájában, ért szinte mindenhez, így mellette bemertem vállalni.
Kicsit off: miért mondjátok, hogy MINDEN 18 éves éretlen??? Unokahúgom 16 évesen lett anyuka és olyan felelősségteljes nőt még nem láttam, mint ő! Jó, nem tervezte, de a kislánya boldog kisiskolás (anyukája meg boldog egyetemista levelezőn). Unokahúgomnak sok tapasztalata volt, az anyja rábízta sokszor az egyéves húgát, amikor ő még csak 6 éves volt, pelenkázta, etette stb. Akkor ki voltam akadva, hogy milyen felelőtlen, kicsire picit bízni, de aztán rájöttem, hogy miért volt ez így: Zsófi megtanult felelősségteljesen gondoskodni egy babáról, ezért 16 évesen már felelősségteljesen tudott gondoskodni a saját babájáról.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az összes 18 éves lány, fiú ilyen érett, de vannak kivételek, ezért NE általánosítsunk.
Kedves kérdező: azért még fontold meg, érettségi után valami OKJ-s szakmát végezz el vagy legyen kicsit több munkatapasztalatod, mert bár gyerek mellett is lehet tanulni, hidd el, sokkal nehezebb! 21 évesen is még fiatal leszel (talán már lesz valami végzettséged is), akkor is szülhetsz még.
Sokan úgy érzik, csak amikor meg már ott van, nem tudnak mit kezdeni a helyzettel... Én már évek óta dolgozom, a párom is, saját lakásunk van, és mind a 2-en szeretnénk már a babát, de nem merjük bevállalni, mert az egyikőnk keresete a havi kiadásokra megy el, míg a másikból nem vettünk még meg semmit, ami magunknak is kell, meg majd a babának is kellene.... csak abba gondolj bele, hogy mennyi egy babakocsi, egy kiságy, egy babahordó, 1 DB BABARUHA!!!! (és ez csak 1 db! ja és ő azt nagyon gyorsan kinövi, szal jöhet egy új garnitúra!) nah meg TÉLEN A FŰTÉS!!!!MEG A PELENKA!!!! csak nézz utána és így gondold át.
ja és majd estin csinálod, meg dolgozol meg ezt bevállalsz azt bevállalsz.... akkor mikor vagy a babáddal????????
tegnapelőtt már feltetted ezt a kérdést egyszer! nem értem miért kellett még egyszer!??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!