Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 30-32 évesen nehezebb teherbe...

30-32 évesen nehezebb teherbe esni, mint fiatalabb korban? Már 8 hónapja nem jön össze. Első baba lenne, de már kezdek nagyon türelmetlen lenni.

Figyelt kérdés
Hőmérőzök, így látom, hogy peteérés van. Februárban rákszűrésen is voltam, ott is mindent rendben találtak. Viszont komolyabb vizsgálaton még nem voltam. Várjak még?
2009. jún. 29. 17:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia. én csupán a saját tapasztalatom írnám le. 33 éves vagyok, 2007-ben volt egy laparoszkópiás petefészek cysta műtétem. utána úgy gondoltuk,jöhetne a pici,első lenne. Próbálkoztunk,persze én azt hittem,sitty-sutty,elsőre összejön. naná,hogy teltek a hónapok,eltelt egy év. Baba sehol. az orvosom elküldött hormonvizsgálatra,endokrinológushoz,minden lelet rendben. újabb hónapok,kaptam rásegítésnek Clostylbegit peteérés serkentőt,uh.követés,ellenőrzések,baba mégsem jött. 3 hónap Closti szünet,majd meddőségi szakemberhez irányított az orvosom. tehát eltelt már másfél év. itt párom spermavizsgálata. szintén minden rendben. újabb Clostylbegit , peteérés figyelés,tüszőrepesztő injekció,és inszemináció. első sikertelen. most a második eredményére várunk,és próbáljuk nem feladni. szeptemberben lesz két év..remélem addigra már egy kétcsíkos teszt és pici baba a pocakomban vár. Persze ez csak az én történetem,van akinek elsőre összejön,nem korfüggő a dolog. viszont ha a saját példámból indulok ki,még jó,hogy elkezdtük a vizsgálatokat időben,mert a hónapok telnek gyorsan. és annak ellenére,hogy nálunk minden rendben, mégsem jön a pici. talán most...sok sikert és kitartást!
2009. jún. 29. 17:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban nyugodj meg. Ha nincs semmilyen orvosi, biológiai akadálya akkor sikerülni fog. Csak egyet nem szabad ezen stresszelni.

Nekem a második fogant és született 32 évesen.:) Közben államvizsgáztam, lakást vásároltunk, költöztünk. S ezen stresszes körülmények ellenére gyorsan fogant.

Tehát ha nem nézed állandóan,hogy ugyan most sikerült-e könnyebb.

Sok boldogságot az anyasághoz.

2009. jún. 29. 17:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne várj, én egy kicsit idősebb vagyok és szültem is már 20éve és el volt záródva mind a két petefészkem. Menj el dokihoz és mond meg hogy kezdjétek el a kivizsgálást!
2009. jún. 29. 17:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nehezebb. Én 30 voltam, mikor próbálkozni kezdtünk, és egy év után mentem orvoshoz, pedig nekem is szép volt a görbém, pozitív az ovutesztem. A hormoneredményeim mégis rosszak lettek, hiába van peteérésem, nem tudok teherbe esni. Ezzel nem ijesztgetni szeretnélek, de 8 hónap után 30 fölött legalább egy hormonlabort már megéri csináltatni. Ha ott minden oké, akkor biztosan tudod, hogy van jó peteérésed, és nem kell izgulnod. Ha, és 8 hó után szerintem a párodnál se ártana egy spermakép. Ezek nem bonyolult vizsgálatok, nem is túl költségesek, a szervezeteteknek nem ártanak, de megnyugtatnak :)
2009. jún. 29. 17:50
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat és a bíztatást.
2009. jún. 29. 17:58
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
szia, én 28 vagyok, de nekem sem megy 7 hónapja, pedig az alapdolgok nálam is rendben vannak...
2009. jún. 29. 18:45
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem minden esetben kor függvénye. Én az idén töltöm a 37. életévemet. Még nincs gyermekem, de kb. 3 hét és megszületik a fiam, most vagyok 37 hetes terhes. Nekem kb. 3-4 hét alatt összejött a baba. Megvolt a menstruációm, elkezdtünk próbálkozni és a következő már nem jött meg. Egész idő alatt semmi problémám nem volt. Nem voltam rosszul, nem voltam gyenge. Minden leletem jó lett, 9 kg-t híztam. Most is teljesen jól vagyok szerencsére. Tehát nem a kor számít.
2009. jún. 29. 18:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia én 28 éves vagyok mi 17 hónapja probálkozunk.
2009. jún. 29. 19:23
 9/13 anonim ***** válasza:

Szia én 33 vagyok első próbára összejött.

Fej a fejjel...Neked is hamarosan összejön!Sok sikert és mihamarabbi babásodást!Nem az évektől függ sztem...

4+2 hetes kismama

2009. jún. 29. 20:09
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia! Én 36 évesen szültem az első babámat!

1992-ben, 20 évesen volt egy spontán vetélésem, a 26 héten ment el a kicsim. AZóta eltelt 16 év. Ezalatt voltam férjnél, de a házasságom (Nem a baba miatt) nem úgy alakult, ahogy akartam, volt élettársi kapcsim is, ahol a doki mindkettőnknél mindent rendben talált és mégsem lettem újra terhes. Már le is tettem arról, hogy valaha is anya leszek.

Úgy kisérleteztek rajtam, mint a Kedves első válaszolóval, de semmi eredménye nem volt. Őszinte legyek: Meguntam és láttam, hogy a dokim sen tud mit tenni, már nem az anyaságon járt a gondolatom.

2006-ban összejöttem egy másik emberrel, akivel kb 4 hónap alatt összejött a baba. Amikor már 2 hónapja nem jött meg elmentem az orvosomhoz, aki azt mondta, hogy "Itt baba van!". Nem hittem neki, és viccesen azt mondtam, hogy akkor most ultrahangozza az én pocakom.

Igen! A kislányom megszületett, időben, rendes súllyal, magassággal, teljesen egészséges!

Most már 15 hónapos, a dokinéni csak a kötelező védőoltáson látta, mert még hőemelkedése sem volt. Életrevaló!

Egyáltalán nem bánom, hogy 20 évesen nem lettem anya! MOst annyira jólérzem magam a bőrőmben, és mindeünk meg van. Nem kell aggódni semmiért.

2009. jún. 29. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!