Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 36 éves vagyok, és egyre...

36 éves vagyok, és egyre inkább foglalkoztat a gyermekvállalás. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

"Sajnos" nem a hagyományos megközelítés miatt gondolkodom ezen. Nem ketyegett túl a biológiai órám, jól érzem magam az életemben, és nehéz bármiféle kötöttséget, felelősséget felvállalnom. Önző ember vagyok. Szeretek egyedül lenni, gondolkodni, befordulni. Van egy párom, akivel nagyon szeretjük egymást, "örökre" tervezünk, komoly és stabil a kapcsolat. Igaz, ő kamionos, elég keveset (hetente 2-3 napot) van itthon - ez azért sokat számít. Van egy ex-felesége, és vannak gyermekek is az előző házasságából. Ezek a körülményeink. Amit pedig én gondolok: élvezem, hogy nincs komoly kötöttségem, azt csinálok, amit akarok (nem nyílt kapcsolat, csak találkozás barátnőkkel, munka amíg jól esik, szórakozás, ha ahhoz van kedvem - ezekről - most úgy érzem - nem tudnék teljesen lemondani). Ha hazaérek, első dolgom a megpihenés, és csak ez után jöhet bármi és bárki. Félek, hogy tönkremegy a testem. Hogy olyan terhet veszek magamra lelkileg, érzelmileg, amit később nem tudok kezelni. Egy kutyát sem merek felvállalni. Az értékrendem (nem az erkölcseim! ) elég laza, nem igazán kötnek szabályok, a cél mindig az, hogy jöl érezzem magam és lehetőleg a körülöttem élők is. A másik oldal: nagyon jól megértem magam a gyerkőcökkel (a párom gyermekeivel is), élvezem a velük töltött időt, feloldódom benne. Nagyon figyelmes és empata vagyok. Sokszor érzem üresnek az életem, mintha csak lógnék a levegőben. Keresek egy magasabb szintű célt, értelmet az életemnek. Szeretném átélni, hogy valaki belőlem lesz, szeretném megismerni azt a csodálatos emberkét, aki a Szerelmemből és belőlem születik. Szeretném átadni valakinek azokat a dolgokat, amiket értékesnek látok magamban, és azokat is, amiket sosem tudtam megvalósítani. Nem akarok egyedül maradni öregkoromban. Más megközelítésben, szeretném végigélni a gyermekemmel az életét, vizsgákat, szerelmeket, aggódást, örömöt.. Unokákat, konfliktusokat. Nekem ez jelenti a teljes életet. Még egy "fiatal" nagymama is van, aki besegítene. Anyagilag határeset, megszorításokkal beleférhet, bár ezzel kapcsolatban is sok bennem a bizonytalanság.

Asszem sokmindenkinek mindez önmagában elég lenne a gyermekvállaláshoz. De 36 éves vagyok, és jár az agyam. Biztos túlgondolom.. Tele vagyok félelemmel. Leginkább magamtól.. Az önzésemtől. Attól, hogy hiába a jó szándék, a szeretet, erősebb lenne a másik, az önző oldalam, és kudarcot vallanék. Mégis szeretném. Közben rettegek tőle. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert egyedül már csak egy helyben toporgok jó ideje, és nincs senki a környezetemben, akivel értelmesen meg tudnám beszélni a dolgot. A párom nagyon szeretné, ez nem kérdés.. Csak én vagyok a kérdés. És úgy érzem, nagyonnagyon kevés időm van a döntésre. Örülnék, ha hozzám hasonló gondolkodású Anyukák elmondanák, hogyan élték meg a "lemondást", vagy hogyan oldották meg azt, hogy mégse legyen teljes a lemondás! Őszintén szólva arra várok "receptet", hogy hogyan lehet úgy gyermeket vállalni, hogy nem adjuk fel teljesen önmagunkat, mégis mindent megadjunk a gyermekünknek.. Kérlek segítsetek, egyedül már megőrülök.

2011. ápr. 4. 22:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván mindig neked kell gondozni a gyereket, mivel csak te leszel ott vele, ha apuka kamionozik. Azonkívül, mivel ő sokat van távol, így a gyerek sem fogja kezdetben úgy elfogadni őt mint téged. Jó pár év míg a gyerek önállóbb lesz egy kicsit, de addig nagyon sok mindenről le kell mondanod. Olyan banálisnak tűnő dolgokról is részben mint az alvás. Ez sajnos táptalaj a kapcsolat tönkremenéséhez, mivel a gyereket olyankor is el kell látni, amikor a párod pont otthon van. Sok minden van, amit nem lehet a gyerekkel együtt csinálni (legalábbis amíg pici a gyerek) és sok minden van, amihez nem lesz kedved, de muszáj csinálni. Nagyon sok mindent fel kell adnod a gyerekért, ha ezt nem tudod megtenni, inkább ne vállaljátok. Így ugyanis te úgy fogod érezni, hogy ő tette tönkre az életedet, amit éreztetni is fogsz vele is ha akarod, ha nem.
2011. ápr. 5. 06:21
 12/21 anonim ***** válasza:

Ezt neked kell eldönteni.Ha a baba már ott lezs nincs vissza út....

Nekem nncs segítségem.Mindenki ,essze lakik.A szüleim 1000kmre,anyósom 65 kmre.A rokonok is....Nekünk 2 kisgyermek van.Hát se éjjelem se nappalom....A fiam még mindég minden éjjel ébred 5x 6x.Most éjjel 7x ébredt.Tegnapelött beteg voltam,még jó,hogy a fe´rjem itthon volt.Fel sem bírtam kelni......Hát nehéz,viszont oda nem adnám öket semmiért sem!!!!Meg szépítik az életünket,viszont sok az idegeskedés is.A gyermek mosolya,nevetése mindent pótol.......

Dönts okosan mert lassan kifutsz az idöböl.

2011. ápr. 5. 06:59
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia, hát nem irigyellek nem egyszerű döntés!

Remélem nem foglak untatni ha leírom a saját történetem.

16 év boldog hézasságban éltem a férjemmel gyerek nélkül és jól éreztem magam! Vállalkozó vagyok imádom a munkám önálló, egyedül szerveztem az életem, magam teremtettem meg amim van. Széles baráti köröm van (nem vagyok az a bulizós típús főleg már 38 után...de színház, nyaralás, túrázás, aerobic és egyéb dolgok töltötték ki az időmet ha nem dolgoztam).

A párom már évek óta könyörgött egy babáért, de én csak nem akartam kötélnek állni, rengeteg kifogást és érvet sorakoztattam fel, hogy miért ne...ráadásul én nem vagyok az a "babapiszter" soha nem gügyögtem, babaáztam más gyerekével.

Aztán mikor már napi szinten "veszekedéssé" fajult a dolog a párommal, és mivel nagyon szeretem őt, azzal győztem meg magam, ha most nem szülök pár éven belül talán soha sem tudom meg milyen lett volna gyerekkel az életem...10 év múlva már nem gondolkozhatom ezen...ezt most kell eldöntenem!

Hát döntöttem! Nagyon nehéz volt és ma is emlékszem sírtam, mikor megláttam a két csíkot a terhesteszten!

Úgy éreztem odadtam mindent az eddigi életmből és semmim sem maradt! Minden elveszett!

Végig dolgoztam a terhességem az utolsó pillanatig úgy gondoltam még utoljára beleadok mindent aztán úgy is vége...Probléma mentes volt a tehesség még sem élveztem, állandóan stresszeltem, aggódtam, hogy milyen lesz az életem egy kisbabával ??!

Aztán megszületett a fiam, és amit addig naponta 1000x hallotam az ismerősöktől és nem hittem el azt a saját bőrömön tapasztaltam meg!

Egy gyerek mindent megváltoztat! És nem úgy ahogy az ember azt előtte hiszi! De ezt addig nem hittem mert mindenkit akinek gyereke van előtte úgy képzeltem, hogy "szegény feláldozta magát a gyerekeiért...egy anyatigris" én nem vagyok ilyen!!! Nem tudnék ilyen lenni!

Dehogynem!

Megváltozott minden legfőképp az értékrendem, és a gondolkodásom, már teljesen másként látom a dolgokat mint előtte! Persze ezt magamról soha nem hittem volna, hogy egyszer velem is megtörténik.

Szóval, igen oda a régi életem...nincs többé sokáig alvás, spontán bulizás, független régi élet...semmi sem olyan mint rég! Dolgozom még mindig persze csak pár lopott órában és hiszem, hogy pótolhatatlan vagyok a munkámban...ami persze nem igaz de ez egy jó kis"pótlék" nekem hogy valami maradt a régi életemből.

Nos, az új életem pedig...:-) hát ne tudd meg!!! :-D egy 21 hónapos kisfiúval az élet "igazi" lett most már kinek karácsonyfát díszíteni és együtt felfedezni a világot és másként élni meg az életet mint eddig!

Nem akarok az anyaság örömeiről áradozni (pedig megtehetném!) de azt hiszem örökre hálás leszek a páromnak amiért nem hagyott és végül bevállatam a babát!

Olyan dolgot hagytam volna ki amit azt hiszem pár év múlva az egész hátralévő életemben bántam volna!

Persze hiányzik a régi életem, de már más a fontos! Sőt annyira, hogy szeptemberben jön a kistesó! Most is félek hiszen reményem sem lesz, hogy dolgozzak és a régi életemtől végképp búcsúzom :-) de azért így is nagyon szép az életem, más biztosan más nem lehet összehasonlítani! Most lettünk CSALÁD!

Pár éve ha valaki ezt mondja nekem, hogy én majd' 2 éven belül 2x fogok szülni biztosan kiröhögöm...Nem bánok semmit boldog vagyok!

Ne haragudj, ha untattalak és tudom nem segítettem, hiszen minden élet más és más a Te életed a Te döntésed, a Te felelősséged! Szívből kívánom, hogy dönts úgy ahogy a szíved diktálja és találd meg benne a boldogságot!

2011. ápr. 5. 08:12
 14/21 anonim ***** válasza:
Szia! Átérzem a problémádat. Az első gyerekemet 26 évesen szültem. Önző voltam és karrierista. Még szerencse, hogy Édesanyám ismert és mindenben segített. Hagyott dolgozni és minden nap jött a fiamhoz én meg mehettem dolgozni. Majd eltelt az első év és én majdnem belehaltam, hogy nem láttam a baba fejlődését. Közben sokat voltunk a férjemmel kettesben, mert a pici péntekenként anyáméknál aludt. Megmaradt a munkám, a barátaink, el tudtunk menni síelni, stb. A lelkiismeret furdalás csak később jött, akkor nagyon jól éreztem magam. Szerencsére a fiamnak nincsenek emlékei 3 éves kora előttről. Ma 14 éves és imádjuk egymást. Jó tanuló, jó sportoló. Második babát most vállaltam 40 évesen. Mellé 100 százalékosan odateszem magam. IMÁDOM!!!! és senkire nem bízom rá egyetlen percre sem. Én most értem meg az anyaságra, semmit nem érzek lemondásnak és nagy ívben le..arom a barátokat, munkát, egyebeket. Teljes az életem Vele és a fiúkkal. Igaz, ehhez kellett, hogy fiatal koromban kitomboltam magam, illetve dolgoztam annyit, hogy most nyugodt szívvel lehessek itthon 3 évet. Szerintem ne várj itt senkitől megoldást a Te problémádra! Úgyis érzed belül, hogy mit kell tenned. Ha már megszólalt a belső hang, hajrá! Arról nem is beszélve, hogy a babák tudják, mikor kell érkezniük és hová. Drukkolok Neked, hogy a legjobb döntést hozd, mert ez a döntés egy életre szól.
2011. ápr. 5. 08:18
 15/21 anonim ***** válasza:

Mindenkiben kavarognak ilyen érzések. A lényeg, hogy tisztában vagy a dolgokkal és ha vállalod a babát szerintem akkor is tiszta fejjel fogod. Bennem is kavarognak hasonló kérdések és ráadásul én lombikos vagyok. Gondolhatod hányszor megvívtam magammal a harcot, hogy akarom.e egyáltalán azt a rengeteg járkálást! Sok kiesést a munkábol. Pénteken fog kiderülni sikerült-e de majd meg őrülök. Már annyira szeretném tudni. És tudom, hogy nagyszerü ana lennék.

Sok sikert neked és kezd el minél hamarabb a próbálkozást!

2011. ápr. 5. 09:04
 16/21 anonim ***** válasza:

Hát nem irigyellek,az biztos,én,mire 36 leszek (10 év múlva),lesz egy 14 egy 13 és egy 11 éves gyerekem.Amiket leírtál 17 éves koromba volt jellemző.21 évesen férjhez mentem,a gyerekek meg jönnek,amit nem bánok,most várom a 3.-at,úgy érzem nekem ez a kihívás,mert bizony nem egyszerű.Remélem aztán megelégszem ennyivel,bár mostanában pont ezen agyalok,hogy 35 éves koromba de jó lenne még babázni,aztán lehet,hogy jön majd a 4.

Önismereti órákon azt tanultam,le kell írni,mi szól mellette,és mi "ellene",amelyikből több van,az "győzött".De azt gondold meg,hogy leszel még 55-60 éves is,és bizony akkor jó lesz,ha valaki rád nyitja majd az ajtót.

Lemondás,az van,de nekünk megérte.A gyerekekért hajtunk,dolgozunk.

A jó anyaság egy érdekes kérdés,van olyan ismerősöm,aki 17(!!!) évesen jobb anya,mint némelyik 35,,akit ismerek.

Mindenesetre hozz jó döntést,jó egészséget hozzá bármelyiket is választod!!!

2011. ápr. 5. 09:20
 17/21 Niktoon ***** válasza:

Én 22 évesen szültem, 20 évesen mentem férjhez, Most a kicsi 2 éves, és ez alatt a két év alatt, tényleg le kellett mondanom a szórakozásról, de mivel egyre nagyobb és okosabb, rá tudom őt bízni egész éjszakára a nagyszülőkre, és a párommal ki tudunk menni szórakozni. Igaz, hogy nem minden hétvégén de havonta kétszer-háromszor biztosan.

Szerintem csak az első egy-két év jár nagyobb lemondásokkal, utána a kicsi ovis lesz, és gyakorlatilag ugyanolyan életed lesz, mint előtte, azzal a változással hogy teljesebb lesz az életed.

A másik dolog pedig az, hogy egy kisbaba annyi szívből jövő őszinte szeretetet tud adni, hogy amikor a karodban tartod, arra fogsz gondolni, hogy tudtál eddig nélküle élni, és semmilyen rossz érzésed nem lesz, hidd el, én is féltem az anyaságtól, és most alig várom, hogy újra átélhessem a szülés-születés csodáját.

Hajrá!

2011. ápr. 5. 09:46
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat, rengeteg segítő és erőt adó dolgot írtatok! Sokat gondolkodtam, és eldöntöttem, lesz gyerkőc, ez egészen biztos! :) Köszi :)
2011. ápr. 16. 23:15
 19/21 anonim ***** válasza:

Örülök,hogy így döntöttél.

Hidd el,sok olyat ismerek,akik most már mit nem adnának egy gyerekért,csak kifutottak az időből.

Nekem úgymond becsúszott,házas voltam,de még utazgatni,szórakozni akartam,a férjem nem annyira,ő már 29 volt,én 22,szóval én még vártam volna,de örülök,hogy így alakult,mert én is kis kényelmes voltam,lehet,hogy nem is hiányzott volna egy gyerek,akkor meg nem éltem volna át az anyaság minden csodáját...

Jó egészséget és sikeres projektet!:-)

2011. ápr. 17. 07:52
 20/21 anonim ***** válasza:

Szuper döntés!

Ne ijedj meg a nehézségektől, főleg a terhesség során meg az első hónapokban lesznek érzelmi hullámvölgyeid, de ez mindenkinél van, akárhogy viszonyul a család gondolatához és akármennyi idős.

Szóval mindig csak előre nézz:) Nemsokára lesz egy csodaszép gyereked, akinek egy mosolyáért minden eddigi karrieredet, szórakozásodat odaadnád. De tényleg:)

Sok sikert, szép babás életet!

2011. ápr. 18. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!