Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Közös gyermekvállalás előtt,...

Közös gyermekvállalás előtt, mi az amit észszerű átgondolni?

Figyelt kérdés
2010. aug. 31. 16:38
 1/2 anonim ***** válasza:
A legfontosabb szerintem, hogy mindketten akarjátok. Neked azt kell, hogy jó apja lenne-e a gyereknek a párod. Illetve szerintem az is fontos, hogy normál/jó életkörülményeket tudj biztosítani a gyerekenek. Vagyis ne éhezzetek.
2010. aug. 31. 16:43
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Ez így elég tág kérdés. Szerintem dióhéjban ezekre kell tudni válaszolni:

Felelős apa lesz-e belőle, számíthatok-e majd rá, képes-e lemondani majd bizonyos dolgokról (pl. hétvégén délig alvás és társai). Természetesen ugyanezek a kérdések az én irányomban is állnak. Megérett-e a kapcsolatunk egy gyermek érkezésére?

A piszkos anyagiak sem elhanyagolható, mert egy gyerek nem két forint: van-e megtakarított pénzünk, nagy teher-e, hogy én kevesebbet fogok keresni (megközelítőleg ki lehet számolni előre a tgyást, gyedet még a gyerektervezés időszakában), elfér-e fizikailag a gyerek (persze, lehet szülni 25 nm-re is, meg az anyósékhoz is egy szobába, de ez nekünk fontos volt). Sajnos már a karrierrel is kell foglalkozni: otthon tudok-e majd maradni a gyerekkel 3 éves koráig, vagy esetleg apa bevonható-e ebbe (pl. egy háziorvos nem tud 3 évig a praxisa nélkül lenni). De akár ez lehet az oka, hogy előrébb jöjjön a gyerekvállalás pl. a cég megnyert egy melót, amit egy év múlva kell kezdeni, és amíg nincs annak vége - pl. 5 év - nem lenne jó gyereket vállalni.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

2010. aug. 31. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!