Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 36 éves vagyok, és egyre...

36 éves vagyok, és egyre inkább foglalkoztat a gyermekvállalás. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

"Sajnos" nem a hagyományos megközelítés miatt gondolkodom ezen. Nem ketyegett túl a biológiai órám, jól érzem magam az életemben, és nehéz bármiféle kötöttséget, felelősséget felvállalnom. Önző ember vagyok. Szeretek egyedül lenni, gondolkodni, befordulni. Van egy párom, akivel nagyon szeretjük egymást, "örökre" tervezünk, komoly és stabil a kapcsolat. Igaz, ő kamionos, elég keveset (hetente 2-3 napot) van itthon - ez azért sokat számít. Van egy ex-felesége, és vannak gyermekek is az előző házasságából. Ezek a körülményeink. Amit pedig én gondolok: élvezem, hogy nincs komoly kötöttségem, azt csinálok, amit akarok (nem nyílt kapcsolat, csak találkozás barátnőkkel, munka amíg jól esik, szórakozás, ha ahhoz van kedvem - ezekről - most úgy érzem - nem tudnék teljesen lemondani). Ha hazaérek, első dolgom a megpihenés, és csak ez után jöhet bármi és bárki. Félek, hogy tönkremegy a testem. Hogy olyan terhet veszek magamra lelkileg, érzelmileg, amit később nem tudok kezelni. Egy kutyát sem merek felvállalni. Az értékrendem (nem az erkölcseim! ) elég laza, nem igazán kötnek szabályok, a cél mindig az, hogy jöl érezzem magam és lehetőleg a körülöttem élők is. A másik oldal: nagyon jól megértem magam a gyerkőcökkel (a párom gyermekeivel is), élvezem a velük töltött időt, feloldódom benne. Nagyon figyelmes és empata vagyok. Sokszor érzem üresnek az életem, mintha csak lógnék a levegőben. Keresek egy magasabb szintű célt, értelmet az életemnek. Szeretném átélni, hogy valaki belőlem lesz, szeretném megismerni azt a csodálatos emberkét, aki a Szerelmemből és belőlem születik. Szeretném átadni valakinek azokat a dolgokat, amiket értékesnek látok magamban, és azokat is, amiket sosem tudtam megvalósítani. Nem akarok egyedül maradni öregkoromban. Más megközelítésben, szeretném végigélni a gyermekemmel az életét, vizsgákat, szerelmeket, aggódást, örömöt.. Unokákat, konfliktusokat. Nekem ez jelenti a teljes életet. Még egy "fiatal" nagymama is van, aki besegítene. Anyagilag határeset, megszorításokkal beleférhet, bár ezzel kapcsolatban is sok bennem a bizonytalanság.

Asszem sokmindenkinek mindez önmagában elég lenne a gyermekvállaláshoz. De 36 éves vagyok, és jár az agyam. Biztos túlgondolom.. Tele vagyok félelemmel. Leginkább magamtól.. Az önzésemtől. Attól, hogy hiába a jó szándék, a szeretet, erősebb lenne a másik, az önző oldalam, és kudarcot vallanék. Mégis szeretném. Közben rettegek tőle. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, mert egyedül már csak egy helyben toporgok jó ideje, és nincs senki a környezetemben, akivel értelmesen meg tudnám beszélni a dolgot. A párom nagyon szeretné, ez nem kérdés.. Csak én vagyok a kérdés. És úgy érzem, nagyonnagyon kevés időm van a döntésre. Örülnék, ha hozzám hasonló gondolkodású Anyukák elmondanák, hogyan élték meg a "lemondást", vagy hogyan oldották meg azt, hogy mégse legyen teljes a lemondás! Őszintén szólva arra várok "receptet", hogy hogyan lehet úgy gyermeket vállalni, hogy nem adjuk fel teljesen önmagunkat, mégis mindent megadjunk a gyermekünknek.. Kérlek segítsetek, egyedül már megőrülök.

2011. ápr. 4. 22:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Az itt leírtakból nagyon sok minden illik rám. Én mégis belevágtam és a fiam már lassan másfél éves.

Nagyon szeretem, de sokszor hiányzik a régi életem.

Rettentő sok lemondással jár. Sokszor vagyok lehangolt, és szerintem depressziós is vagyok.

Arra számítani kell, hogy onnantól kezdve nincs megállás, félre vonulás, pihenés.

Ráadásul én nem is vagyok egy gondoskodó típus, így még nehezebb.

Viszont sok szeretetet fogsz Tőle kapni, ha mégis a gyerkőc mellett döntesz. Nagyon jó érzés látni, ahogy fejlődik, okosodik.

Szerintem azon is el kel gondolkodni, hogy le tudnád-e élni gyerek nélkül az életedet. Ha a válasz igen, akkor nem biztos, hogy vállanod kellene.

2011. ápr. 4. 23:15
 2/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy leírtad a véleményed! Azt szeretném kérdezni, hogy nálatok - legalább elméletben - megoldható, hogy kettesben legyél a pároddal? Tehát az életednek a szerelmes része most teljesen lezárult, vagy azért meg tudod élni?
2011. ápr. 4. 23:22
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyszerű a döntés senkinek, hidd el. Gyakorlatilag leírtál mindent, amiről a gyerekvállalás szól, annak örömeivel-nehézségeivel együtt.

A helyedben én 36 évesen mindenképpen vállalnék, hiszen tényleg kezdesz kiszaladni az időből, és nagyon de nagyon rossz egyedül megöregedni! Azt se felejtsd el, hogy ilyen korban már legtöbbször nem első próbálkozásra fogan meg a baba, hanem akár hosszú hónapok elmúlhatnak a próbálkozás kezdetétől a fogantatásig...

Gondolj arra, hogy az "önzőségedet" már volt elég időd kiélni (bocs a fogalmazásért:)), így nem maradt ki az életedből a buli, szórakozás, barátnőzés, de ennek az időszaknak lehet, hogy gyerkőc nélkül is pár éven belül vége lenne, és maradna az üresség:( A mostani barátnőidre nem számíthatsz hetven-nyolcvan évesen, legalábbis kevés olyan idős embert ismerek, aki tartaná régi barátaival a kapcsolatot.

Azért a régi életedről sem kell egy az egyben lemondani! Tény, hogy nem járhatsz el szórakozni minden nap. De azért ha segítenek a nagymamák-nagypapák, akkor akár heti rendszerességgel is belefér egy-két óra kikapcsolódás, ez szervezés kérdése.

Most azt írtam le, hogy én hogy gondolkoznék és tennék a helyedben, dönteni sem én, sem a többi válaszadó nem dönthetünk helyetted! Ha nagyon nem tudsz magaddal zöld ágra vergődni és csak szenvedsz a kérdés felett, talán megoldást jelenthet egy szakember, pszichológus, aki szakszerűen tudna segíteni a döntésben, esetleg feltárhatná az "önzőséged" okát, azt, hogy valóban szeretnél-e gyerkőcöt vagy inkább társadalmi nyomásra meséled be magadnak, hogy azért kéne (mert ugye olyan sok embernek van), szóval mindenképpen segítene a döntésben.

Sok sikert:)

2011. ápr. 4. 23:23
 4/21 A kérdező kommentje:
Amit írtál, hogy próbáljam elképzelni az életem gyermek nélkül - el tudom képzelni most. De nem tudom elképzelni, hogy 50-60-70 évesen mi fog tartalmat, értelmet hozni az életembe. Te ezt el tudod képzelni?
2011. ápr. 4. 23:24
 5/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2011. ápr. 4. 23:25
 6/21 anonim ***** válasza:

Ismét első vagyok.

Mióta megszületett a gyerkőc, azóta már kettesben is voltunk 4 napot pihenni a párommal. Szóval meg lehet oldani mindent. Viszont nem biztos, hogy ugyanolyan lesz már, mint régen. Én legszívesebben csak feküdnék, mikor van rá idő. És hiába van segítség, mindig fáradt vagyok, mert régen is szerettem lustálkodni, ami most nincs igazán, vagy ha van is, pár óra múlva már nem is emlékszem rá.

Szóval, ha kényelmes, lustulós típus vagy, akkor nem lesz egyszerű, de minden megoldható:-)

2011. ápr. 4. 23:31
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
En nagyon kenyelmes es lustalkodos vagyok, azaz voltam:) Raadasul a terhessegem alatt vegig nem dolgoztam, tudtam pihenni sokat. Most meg sem tehetek olyan apro dolgokat, hogy tovabb alszom vagy lepihenek egy picit vagy elmenjek ide-oda. Es bar hianyzik neha, de egyaltalan nem erdekel. Ez csak pihenes es szorakozas, ami fel sem er egy uj elettel es a boldogsaggal, amit kapok. Hidd el, erdemes belevagni, kesobb, mikor mar nem lehet, banni fogod, foleg, hogy gondilkodsz rajta. Azt viszont, hogy gyereket vallalsz, soha nem fogod megbanni.
2011. ápr. 5. 00:21
 8/21 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy a gyermekvállalás miért foglal le minden szabadidőt? X óránként etetni kell az elején ez ok. De ez nem lehet több, mint fél óra elkészítéssel együtt. + x óra játék, foglalkozás.. Miért nm fér bele az, hogy magammal, a párommal legyek? Tényleg 0-24 ott kell lenni a gyerkőc mellett, figyelni, játszani vele, etetni, pelenkázni, szóval mindig van valami és azt mindig Neked kell megcsinálni? Ezeket tényleg MINDIG csinálni kell?
2011. ápr. 5. 00:33
 9/21 anonim ***** válasza:
Igen csinálni kell...nem 24 órát,de legalább 15-öt,mivel az elején kb. 3-4 óránként eszik,aztán ott van a pelenkázás,öltöztetés,ha lebüfizte magát akkor többször is,altatás,főleg ha sírós vagy hasfájós baba!Ott van még a séta is,meg a házimunka,foglalkozás a pároddal,főzés,közös vacsi legalább 1x naponta együtt enni!Bevásárlás,vasalás,rendrakás...és a pihenés!Na ez már van 24 óra...csak a pihenés általában az 5-6 óra alváson kívül kb. fél vagy 1 óra...Úgy tűnik nagyon meglepődtél,tehát ezeket nem tudhattad,ami nem baj..azt mondtad lenne segítséged!De nem lehet mindig a nagymamára hagyni a babát...gondold meg jól és beszéld meg a pároddal is ezeket!
2011. ápr. 5. 05:56
 10/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok: Arról nem is beszélve,hogy akkor még + sok sok idő,ha a baba nyűgös,ha front van,ha nem akar enni vagy aludni,ha fáj valamije,ha beteg,ha melege van,ha azt akarja,hogy légy ott vele(akkor akár 1-2 órát is az öledben csinálja a semmit,mert csak anyát akarja...az illatát,a közelségét)!És ezek még csak az első hónapok...meg nuku alvás ha jön a foga,ott van a szeparációs szorongás,a hisztik,a rosszaságok,mikor mindent szétpakol,mikor még wc-zni sem hagy,csak vele kell törődni,később folyton beszél és kérdezget mindenről,ott vannak az ovis gondok,aztán a sulis gondok,majd a tinikor...ami anya szemmel szörnyű,régen volt tini szemmel meg már hátborzongató,viszont most sajnos normális (bár ez neveléstől függ),aztán az önállósodás!

Lényeg a lényeg...ha születik egy gyermeked onnantól kezdve nincs megállás,mindig aggódni fogsz valamiért!Na választhatsz :D Ez édes teher valakinek,egyeseknek meg kész őrület...azt amit a gyermeked adhat neked az életben semmi sem pótolja,de nem adják ingyen (szülés)és senki sem mondta,hogy gyerekjáték lesz! :)

2011. ápr. 5. 06:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!