Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Abortusz v inkább nem akarni...

Abortusz v inkább nem akarni a babát és fiatalon, tapasztalatlanul, talán még rosszul körülmények mellett is felnevelni egy ártatlan gyereket?

Figyelt kérdés
2011. márc. 13. 15:18
1 2 3 4 5
 11/48 anonim válasza:
46%
Szerintem tartsd meg. Én úgy gondolom ezen már nem most kellene gondolkodni. Akkor kellett volna amikor megcsináltátok. Más küzd azért hogy gyereke lehessen te pedig abortuszon gondolkodol. Ha nem kell a gyerek miért nem védekeztél. Véleményem az hogy ha megcsináltad neveld is fel. Annak a gyereknek apukája is van és kötelessége segíteni. Az a baba semmiről nem tehet.
2011. márc. 13. 19:42
 12/48 ketteske ***** válasza:

Húú, kedves utolsó, nehogymár ilyen közhelyeket (ha már megcsináltad tarts is meg, ill. más küzd, hogy gyereke lehessen....) ropogtassunk, amikor a kérdező már benne van egy helyzetben-nyilván akaratlanul-és ez a kioktató szöveg rohadtul nem segít rajta. Nem vagy tanár véletlenül? :)

Kedves kérdező, nem tudom hány éves vagy, de lehet, hogy én megszülném és örökbe adnám. Annyian várnak babára, biztos, hogy jó (jobb) sorsa lenne. így neked sem lenne trauma, és neki sem.

2011. márc. 13. 20:01
 13/48 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt a kérdést úgy kell feltenni: Életre hívni egy gyermeket, vagy nem mert nincsenek meg a körülmények?

Élő ember élete felett még az anyjának sincs joga dönteni (vagyis sajnos van, eléggé el nem ítélhető módon).

2011. márc. 13. 20:02
 14/48 anonim ***** válasza:

"Élő ember élete felett még az anyjának sincs joga dönteni (vagyis sajnos van, eléggé el nem ítélhető módon)."

Végre valaki aki ugyanúgy gondolkodik mint én. :-) Bár én ezt, amikor döntés előtt álltam és sokan rágták a fülem, hogy vetesd el, éld még az életed, még fősulis vagy ...stb. úgy fogalmaztam meg, hogy ki vagyok én, hogy egy másik ember élete fölött nemmel döntsek aki történetesen a gyerekem? (Már korábban válaszoltam itt, erre a kérdésre!)

Egyébként az egyik korábbi válaszoló sztem nem közhelyekkel élt, van abban igazság amit ő mond. Nekem Édesanyám mindig ezt mondta/mondja, hogy senki nem jelentkezik önként erre a világra és, hogy a mai világban már annyi féle-fajta védekezési módszer van, hogy az hihetetlen! És egy ezek közül mindenkinek beválik! DE félreértés ne essék én nem elítélni akarom a kérdezőt, én sem terveztem a babát. Bár én megtartottam. A kérdezőnek továbbra is kitartást!!

2011. márc. 14. 09:46
 15/48 anonim ***** válasza:
82%

Utolsónak van igaza. Nincs jogunk dönteni. Szerintem az a felelősségvállalás, ha már megfogant, hagyjuk élni. Ha nagyon -nagyon kilátástalanul nehéz helyzetben lennék, örökbeadnám. Rengetegen várnak évekig babára és a csillagokat is lehoznák neki.Nekünk van olyan barátunk akik így "kaptak" babát. Arany élete van a kicsinak. azt meg nekem ne mondja senki, hogy nem tudna úgy élni, hogy tudja, van egy gyereke. Azzal a tudattal tudna, hogy megölte? Ugyan már.... Ez csak a lelkiismeretünk mosogatása....a könnyebb út választása. Nem tud róla senki, nincs magyarázkodás, stb....

A felelősségteljes szexuális élethez hozzátartoznak ezek a dolgok. Nincs 100%-os védekezés. Aki szexel, terhes is lehet.

2011. márc. 14. 09:51
 16/48 anonim ***** válasza:
Bocs, nem az utolsó, hanem az előttinek adok igazat.
2011. márc. 14. 09:52
 17/48 anonim ***** válasza:
De utolsónak is igaza van:)
2011. márc. 14. 09:54
 18/48 A kérdező kommentje:

Aki szexel, terhs lehet, és abortuszt is csináltathat. Így van.

A szüleim nemsokára meghalnak, idősek, nyugdíjasok, és a Párom velem egy idős (19 éves) nagyon konzervatív családban nevelkedett, a szülei utálattal, gyűlölettel néznének rám. Azon is elgondolkoztam, mi van, ha megszülöm, mi a fenéből etettem, ha terhesen nem dolgozhatok, utána meg lehet császárom lesz? és ki vigyázna rá, ha én elakarok menni tanulni, és befejezni a sulit? nincs senkim, és Páromat nem engednék a közelembe. Nagyon friss kapcsolat, 2 hónapos. Az, hogy másnak nem jön össze baba, sajnálom, nem az én ügyem. Én most benne vagyok egy helyzetben, és én döntésem nehezebb, mint annak aki végig ment ezen és végül is semmi gondja nincs, megtudta oldani.

Akik válaszoltak 2 álláspontot foglaltak, abortusz, vagy elmagyarázták mennyire csúnya, gonosz dolog ez.

Van jogom dönteni, hogy bűntudattal, és egy ártatlan, meg nem született kisbaba felett döntsek. VAGY megszülőm és fogalmam sincs mi lesz vele, velem. Az én helyzetem is mindig bizonytalan, és véletlenekre alapozott. Ismerem magam, mennyire felelőtlen és buta vagyok/voltam életm során, és az is ugyan úgy teher (még ha csak pár hónapra is, de örök seb), ha abortuszt csináltatok.

Akinek van babája, természetesen nem tudja azt mondani, elvetetni? úristen, akit a legjobban szeretek a világon, és életet adtam neki? még mit nem...

Nekem nincs gyerekem, könnyelműen elmehetnék és elvehetnék tőlem, hagynám, nem vagyok érett az anyaságra.

Kíváncsi vagyok ezekután mit írtok...

őszinte ember vagyok. nincs mit titkolnom, komoly döntés előtt állok, és én szívem szerint megtartanám, de nem tudom hogy gondoskodhatnék róla...

2011. márc. 14. 10:39
 19/48 anonim ***** válasza:
60%
Van jogod eldönteni persze ... Sajnos van. A törvény szerint bár én támogattam volna ha bekerül az alkotmányba az abortusz szabályozó törvény mind1. Én Veled egy idős vagyok már én egy több mint 2 éves kapcsolatban élek és hiába véded ilyen fennhangon magad, én pl meg sem próbáltam magam védeni amikor a többiek szemrehányást tettek, hogy miért nem védekeztem és amikor elkezdtem mondani, hogy az abortusz miért lenne észszerűbb döntés akkor csak szánalommal teli szemekkel néztek rám, hogy oké mi ebben egyetértünk de akkor miért nem védekeztél? Ez nem így működik, hogy aki szexel, terhes is lehet és abortuszt is csináltathat. Vagyis de, sajnos így működik. De működhetne úgyis, hogy aki szexel, terhes lesz, megtartja vagy akkor védekezzen!!! Ha csak két hónapja tart a kapcsolat akkor miért nem figyeltél oda ha nem tartod meg a babát? Végülis én innentől nem szólok bele, van abban is igazság amit Te írsz de azért ilyen bátran kijelenteni, hogy igenis van jogom eldönteni, hogy hogyan döntök felette ... Ilyenkor sajnálom, hogy nincsenek itt azok a nők akik évekig küzdenek, amiről elhiszem h nem a Te ügyed, ez okés de én nem mernék ilyen bátran kijelenteni egy ilyen súlyos dolgot. Egyébként ember, ember élete fölött nem dönthet!!! De mind1. A Te dolgod. De majd azért gondolj bele a baba helyzetébe is, és ezt így terhesen próbáld meg elmondani Neki pontosan ekkora bátorsággal. Még ha csak az okokat írod le, hogy miért is nem megy és legalább egy kis bűnbánatot éreztem volna a soraidban akkor azt mondom, hogy jó, szegény, becsúszott, egyszer még talán elnézhető. De amikor ezeket olvastam, hogy tényleg mennyire bátran kimered jelenteni h márpedig neked ehhez jogod van és, hogy ugye ez a menete, hogy ha nem kell akk abortusz hát ... Elkeserítő. De tényleg nemis hergelem magam ezen, a Te életed! De akkor legalább tanulj ebből és legközelebb védekezz a pároddal ha egyszer nem akartok babát!
2011. márc. 14. 11:31
 20/48 anonim ***** válasza:

Így van. Van jogod dönteni. Most is, pár hónap múlva is, évente akár 10x is, életed során akár 100x is. Sajnos ha így fogod fel, nem hogy egy fórum, de ezen a földön senki nem gátolhat meg ebben. Akár egy kis falunyi embert kiirthatsz a méhedből.

Én mégis azt gondolom, hogy aki szexel, az vegye tudomásul, hogy terhes lehet. Védekezzen ha kell többszörösen, de ha mégis, ha így is terhes lesz, az benne van a pakliban! Aki ezt nem tudja elfogadni, az ne szexeljen. Itt emberéletről van szó keményen. Nem üzekedő állatok vagyunk (talán...).

2011. márc. 14. 11:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!