Kirúghatnak próbaidő alatt, ha kiderül, hogy terhes vagyok?
Figyelt kérdés
Késik a mensim, és nagy az esélye annak, hogy terhes vagyok. Holnap kezdek az új munkahelyemen, 3 hónapos a próbaidőm. Ha esetleg terhes vagyok, kirúghat miatta?2011. febr. 6. 16:46
21/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Úgy legyen! :) Neked pedig mihamarabbi babásodást! :)
2011. febr. 6. 18:28
22/34 anonim válasza:
Szemétség vagy nem, én simán eltitkolnám. Most nem azért, de mitől jobb egy olyan embert elengedni 3 évre babázni, aki már 5 éve a cégnél van, mindent tud, nem kell vele sokat foglalkozni, mint egy olyat, aki 8 hónapot dolgozott, jutott amire jutott, aztán elmegy babázni.
23/34 A kérdező kommentje:
Én is ugyanerre jutottam! :)
2011. febr. 6. 18:29
24/34 anonim válasza:
Szia!Én egy hónapot dolgoztam próba időn mikor terhes lettem....sajnos rajtam nagyon hamar látszódott és az volt a gáz hoy még a pincérek viccelődtek velem(cukrász vayokhogy megnőtt a fenekem meg a hasam,nem-e vagyok terhes??Aztán a 10 héten kérnem kellett a szabadnapomat előbb mert egész nap hánytam.Mikor vissza mentem másna még ledolgoztatta az a kö..ög a 10 órát és a munka végé közölte hogy sajnos nem kellek,és mivel a próba időm még ne járt le ezért indoklás nélkül elküldhet.És rákérdezett hogy hogyan gondoltam én ezt hogy nem szóltam neki hogy babát várok mikor most vett fel...meg hogy ne is tagadjam mert mindenki ezt találgatja.Én meg megköszöntem neki a 2,5 hónapot és elmondtam hogy ilyen sz.r emberektől fogom félteni a gyerekemet:-)Próbáld meg eltitkolni,bár ha fizikai munka akkor meg vigyázznod kell az első 3 hónapba.Sok sikert
25/34 anonim válasza:
bocsi a kihagyott betükért,de már álmos vagyok:-D
26/34 anonim válasza:
18.28 azért nem mindegy, mert ha már öt éve ott van, akkor ott volt, ott van, nem pedig az, hogy beesett az ajtón, aztán úgy mond kár is foglalkozni vele, inkább keresne olyat, aki nem lép le már pár hónap után, hanem esetleg még évekig ott lesz, mert így tessék, de baromi jó, épp, hogy betanult, már keríthetnek megint valakit helyette, ami megint csak idő és pénz.
27/34 anonim válasza:
Be is perelhetnek azért, mert eltitkoltad. A bíróság bekérheti a terhes kiskönyvedet, és ott feketén-fehéren látszik ugye, hogy már tudtál a teherbeesésedről még próbaidő alatt, mégis aláírtad a hosszabításodat (márha meghosszabbítanak) anélkül, hogy szóltál volna nekik róla. Jártas vagyok ebben a témában.
28/34 anonim válasza:
13:56-os vagyok. Egyébként én is próbaidő alatt estem teherbe, de pont a legvégén. Ügyvédünk tanácsára a kiskönyvben "csaltunk" egy kicsit a dátumokkal. December 3-án járt le a próbaidőm, és december 4-ét írtunk be utolsó mensesnek. Néhány napot csúsztattunk a dokimmal, de sajnos te a próbaidőd legelején estél teherbe...
29/34 anonim válasza:
én értem azt is, amit te mondasz, meg azt is, amit a munkaadó válaszoló mond. De sajnos vele értek egyet, pedig én csak alkalmazott vagyok. Nagyon kö...csög dolog a te részedről is, ha 4 hónaposan, meghosszabbított szerződéssel előállsz azzal, hogy te most lelépsz. Nekem nem lenne ekkora képem hozzá. Minimum ajánld fel, hogy otthonról vagy félnormával dolgozol, mikor odaállsz a főnököd elé. Szerintem így fair. Értem azt is, hogy szükséged van a munkára és a biztos állásra, de értsd meg a másik felet is, hogy ő sem azért vesz fel valakit, hogy az utána eltűnjön, mint a kámfor. Ha így tennél - és én a főnököd lennék, bizony megvárnám, míg visszajössz és utána rugnálak ki. Addig pedig felvennék valakit - lehetőleg férfit -, akit betanítanék, hogy a te helyedet elfoglalja, miután kirúglak. Egy gyerekkel sem könnyebb új munkahelyet keresni, mint most.
30/34 anonim válasza:
Szerintem itt néhány embert komolyan levettek a "kedves" ügyvédek. Senkinek sem kötelessége bejelenteni, ha terhes, ez magánügy. Kivéve akkor, ha olyan jellegű veszélyes, vagy fizikai munakör, ami veszélyes lehet a terhes nőkre, mert ilyenkor a munkaadó felelőssége, hogy veszélytelen munkakört kell biztosítani. Ilyen esetkeben tényleg mehet a munkaadó bíróságra, ha mondjuk egy ellenőrzésen kiderül, hogy valaki terhesen veszélyes munakörben dolgozik, mert ilyenkor a munkaadó azzal érvelhet, hogy a munkavállaló eltitkolta a terhességet. Nem veszélyes (pl. irodai) munakör esetén a munkaadónak semmi köze a terhességhez. Amúgy eleve jogilag nem is teljesen legális dolog ez a próbaidő, itt arról van szó, hogy 3 hónapig határozatlan időre vesznek fel, és olyan szerződést írnak, hogy ez 3 hónap után automatikusan határozatlan idejű lesz, ha addig valamelyik fél fel nem mond a másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!