Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kirúghatnak próbaidő alatt,...

Kirúghatnak próbaidő alatt, ha kiderül, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Késik a mensim, és nagy az esélye annak, hogy terhes vagyok. Holnap kezdek az új munkahelyemen, 3 hónapos a próbaidőm. Ha esetleg terhes vagyok, kirúghat miatta?
2011. febr. 6. 16:46
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
A próbaidő alatt INDOKLÁS NÉLKÜL kirúghat!
2011. febr. 6. 16:52
 2/34 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor az marad, hogy eltitkolom..
2011. febr. 6. 16:53
 3/34 anonim ***** válasza:
76%
Azért nem rúghatnak ki, mert terhes vagy, de a próbaidő végéig nem kell indokolni, ha elküldenek. Mivel az első három hónap ritkán látható, ezért praktikus, ha nem számolsz be a terhességről (ha beigazolódik), mert a törvény szerint a munkáltatónak ahhoz semmi köze (kivéve néhány munkakört, pl. radiológia, vagy ahol mutagén, teratogén anyagokkal kell dolgozni, de ilyen munkahelyre neked sem érdemes próbálkozni a saját érdekedben sem, ha gyereket vársz). Sajnos ha bevallod, hogy terhes vagy, akkor a próbaidő végén nem fognak veled szerződést kötni, ez a mai magyar helyzet...
2011. febr. 6. 16:55
 4/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Szerencsére nem olyan helyen dolgozom, és szeretek "lazábban" öltözni. :)
2011. febr. 6. 17:01
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
Jó az egyik oldalról szemétség, de a másik oldalról mi a fenének kötne vele szerződést, ha a megkötésekor már kb. 4 hónapos terhes, ha szerencséje van akkor még vagy 4 hónapot dolgozik, ha nincs, akkor megy táppénzre, aztán 3 évig nem is látja senki, mert babázik. Sok értelme volt szarakodni vele.
2011. febr. 6. 17:02
 6/34 anonim ***** válasza:

Hát ezzel én jól megszívtam 1,5 év próbálkozás után végre terhes lettem, előtte egy hónappal váltottam munkahelyet, gondolván itt mostanában nem lesz baba.

Próbaidő alatt el szerettem volna titkolni,de sajnos beteg lettem, és az orvos a táppénzes papiromra nem csak a betegség kódját írta hanem a veszélyeztetett terhességet is, így nem maradt titokban:( Próbaidóő végén (épp dolgoztam aznap) hazamentem és a postaládában találtam a levelet hogy köszönik szépen nem tartanak rám igényt. Hát jó szarul esett, bár tőlem se volt szép hogy nem mondtam el. Elég hülyén jöttek ki a dolgok.

Szóval nem menj táppénzre!:)

2011. febr. 6. 17:02
 7/34 anonim ***** válasza:
Ilyen világban élünk ez gyönyörű! Egyébként sem jellemző hogy minden rendben van a tehesség alatt de az ember még azon is stresszelhet hogy mi lesz a munkahelyén! Az biztos hogy nem írigylek senkit akinek oda kell állni a fűnöke elé elmondani a számára fantasztikus hírt!
2011. febr. 6. 17:12
 8/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem szeretnék táppénzre menni, eddig sem volt rám jellemző. Az meg, hogy szemétség? Gyereket szeretnénk...
2011. febr. 6. 17:15
 9/34 anonim ***** válasza:
100%
Én mint munkaadó, nem szeretem azt, ha megüresedik egy pozíció a cégemnél, és 1 hónapnyi keresgélés után megtalálom a megfelelő embert az állásra, majd 3 hónapig betanul, ismerkedik a céggel, de még nem végez olyan teljesítményű munkát, a próbaidő után, majd kiderül róla hogy terhes, és még jó esetben 3-4 hónapig dolgozik, aztán elmegy babázni. Nekem, mint munkaadónak egy új ember felvétele időbe és pénzbe kerül. Volt már ilyenre példa a cégemnél is, próbaidő után derült ki hogy terhes, én pedig elküldtem a cégtől, de hivatalosan nem a terhessége miatt.
2011. febr. 6. 17:26
 10/34 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint haljon éhen, aki gyereket akar?! Vagy minek dolgozik egy nő, minek vált egy előnyösebb munkahely miatt? ...
2011. febr. 6. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!