Kirúghatnak a próbaidő alatt?
Most vagyok 8 hetes terhes amikor lejárna a próbaidőm akkor lennék 16 hetes. Ugye az még nem nagyon látszik meg?
Addig szeretném ha nem tudnának róla mert félek hogy kirúgnak.
Ezután márc.1 -ig van szerződésem hogy addig tart utána meghosszabbítják.
Arra lennék kíváncsi hogy ha a 3 hónap után bejelentem már nem rúghat ki?
És márc. 1 után ??? van vmi védelem ezután ? vagy ha nem hosszabbítják meg így jártam ????? Vki tudná esetleg ?
Próba idő alatt kirúghatnak bármikor. Ha nem veszik észre, januárban meghosszabbítják a szerződésed, akkor nyert ügyed van, bejelented hogy terhes vagy, nem rúghat ki míg le nem jár a szerződésed ha határozott idejű, ha határozatlan idejű az a lejobb, onnèt mehetsz szülni!
Amúgy semmibe sem kerül a munkáltatónál ha onnèt mész gyedre!
Próbaidő alatt elküldhetnek és határozott idejű szerződést nem kötelesek meghosszabítani. Így sakkozz.
Miért pont január ??? :)
A próbaidőm dec.1-kor jár le. Gondoltam utána viszem a kis könyvem és bejelentem :)
az a gond, hogy amit az egyik válaszoló belinkelt, az már egy elavult oldal, azóta már sok minden megváltozott...
Ha pedig március 1-ig van szerződésed, akkor nem fogsz gyedet kapni.. azt hiszem így van, de mindjárt belinkelek egy frissebb oldalt.
Szóval a próbaidő alatt is kirúghatnak.
Ha határozott idejű a szerződésed akkor enm hosszabbítják meg.
2 éve én is így jártam. Elhaét terhességem volt és kórházban meg táppénzen voltam Lajárt a szerződésem 12.31-én és nem hosszabbították meg.Megtehetik
A terhes nők védelme csak a határozatlan szerződésekre vonatkozik
köszönöm a válaszokat :)!
az még kimaradt hogy én nappali tagozaton tanulok (egyetem) és abból beszámítanak 180 napot :) ezért lenne fontos hogy meglegyen még az a 185 nap :D + 30 nap passzív táppénz ha szükséges.
Már csak azt nem tudom hogy a szülés időpontjában biztosítottnak kell e lenni? vagy az érvényes h 2 évben meglegyen a 365 biztosított nap. :S
marha bonyolult ez a dolog. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!