Kirúghatnak próbaidő alatt, ha kiderül, hogy terhes vagyok?
"Nekem, mint munkaadónak egy új ember felvétele időbe és pénzbe kerül. Volt már ilyenre példa a cégemnél is, próbaidő után derült ki hogy terhes, én pedig elküldtem a cégtől, de hivatalosan nem a terhessége miatt." ezért úgy megb....hattak volna munkaügyi bíróságon, egy jő ügyvéddel, mint a huzat.
A munkaadóknak: jellemző gondolkodás, hogy nem gondolkodtok hosszú távon. Jó esetben a próbaidő után még akár 3-4 hónapig dolgozni fog az ember, sok munkahelyen igazából akár még a GYES alatt is tudna valaki otthonról dolgozni, és mikor másfél év (mert ma már alig marad valaki otthon 2 évig, nem hogy háromig...) után visszamegy a munkavállaló, akkor beljebb vagy egy elkötelezett emberrel, aki jó munkaerő lesz, és hálás lesz a cégvezetésnek. Szerencsére én egy olyan cégnél dolgozm, ahol így gondolkodnak. Tudom, hogy szerencsés vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!