6 hetes terhes vagyok, barátom elhagyott. Elvetessem, vagy megtartsam? Eszemre, vagy a szivemre hallgassak?
Borzasztó, amit leírtál. Unokatesóm pont két éve volt ilyen helyzetben, de őt a férje hagyta ott várandósan. Teljesen kiforgatva állt egyedül a nagyvilágban. A szülei csak piszkálták... nem részletezem nagyon durva volt.
Könyörögtem neki, hogy ne vetesse el a picit, mert élete legnagyobb hibáját követné el. Nagyon sokat sírtunk együtt. Azt mondtam neki, hogy most dobná el élete boldogságát. Jah a történet furcsasága, hogy ő is pont 29 éves volt és a terhesség 5. hetében jött hozzám segítségért. Megvan a baba, gyönyörű, okos, És azóta hálás, hogy segítettem. Azt mondja mostantól van az életének értelme. A család melléállt, imádják a picit. ÉN AZT MONDOM SOKAN FELNŐNEK APA NÉLKÜL, DE TE NEM LEHETSZ ABBAN BIZTOS, HOGY ADÓDIK E MÉG EGYSZER AZ ÉLETBEN LEHETŐSÉGED. (szeretettel:egy egészségesnek mondott nőtől, akinek 5 éve nem jön a gyermekáldás)
KITARTÁS
Én nem attól félnék a helyedben, hogy nem találnál úgymond egy apát a gyermekednek, hogy ne lehetne normális párkapcsolatod a jövőben vagy egy férfi aki sajátjaként szeretné a gyereket.
Az első aggodalmam az lenne, hogy ki tudja, lehet-e a jövőben még babád vagy mennyire könnyen esnél teherbe. Ha erre gondolok, biztosan megtartanám.
A másik viszont az, hogy ha úgy látod, hogy nincsenek meg a megfelelő körülményeid és nem is tudnál javítani ezen, akkor a baba érdekeit nézve nem biztos, hogy vállalnám. És itt most nem arról beszélek, hogy egy babának adidas melegítőben FP játékok közt kell felnőnie, hanem arról, hogy tudjátok-e fizetni majd a villanyszámlát, lesz-e elég étel az asztalon stb. Ha a szüleid segítenek anyagilag és egyébként is melletted állnak, tartsd meg. Biztosan kell majd áldozatokat hozni, de ha úgy érzed, hogy képes vagy rá, hidd el, megéri majd. Pl. nem biztos, hogy otthon tudsz maradni a babával 2-3 évig, lehet már bölcsibe kell adnod fél évesen, hogy dolgozhass, mert kell a pénz a megfelelő körülményekre. Az apa meg ha akarja ha nem, ha megszülöd, fizetnie kell utána. Babaholmikat az első időre rokonoktól, ismerősöktől is kérhetsz, családsegítőben - segélyszervezeteknél is biztosan tudnak segíteni. Nem muszáj mindenből újat venni stb. Ezzel nem arra bíztatnék mindenkit, hogy ilyen körülményekre kell gyereket vállalni, de ha az élet így hozta, keresni kell a megoldást. Ha úgy érzed, hogy biztosítva lennének a mindennapok, meleg szoba, víz, villany, étel, tiszta ruha stb, akkor én a helyedben belevágnék.
Havi pelenka 8000? Talán 5000, pedig nem a leggagyibbat vettem sosem. A tápszer áráról nem tudok nyilatkozni, de nagy valószínűséggel aki akar, az jópár hónapig szoptathat (nem mindenki, de azért a többség). Cumi, cumisüveg nem létszükséglet, 2 gyereket nevelek, soha nem kellett egyik se. Kiságyat, babakocsit lehet venni használtan, ahogy az összes bababútort, sőt babaruhát is. Vaterán, teszveszen fillérekért lehet akár egész pakkokhoz jutni. A nem kötelező oltásokat mi egy kivételével be se adattuk, edig megtehettük volna. Nem éreztük szükségesnek, nem véletlenül nem kötelező.
Akinek nem a rongyrázás a fontos, hanem a gyerek, az ki tudja hozni kevésből is. Akinek meg a 100ezer forintos babakocsi, a Brendonban vett body és a FP játék a fontos, az nyilván nem.
Nem egy cigánycsaládról van szó ahova a hatodik pottyan!
Azért mérlegeljük már ,hogy mi a fontosabb! A pénz hol kevesebb hol több van! De lehet ,hogy gyereke az embernek az életében csak egyszer lehet!
Sok pár van aki a házát , a kocsiját odaadná azért ,hogy legyen gyermeke!
10:59-es
na épp ez az, hogy nem reálisan vázolgattál. :D
A más véleménnyel semmi bajom, csak a ferdítés, csúsztatás bántja a szemem. :)
Kedves Kérdező!
volt mindenféle válasz itt.Hogyan döntöttél?Az eszedre vagy a szívedre hallgatsz?
Szia! Én ugyanebben a "cipőben" járok,bár van már két gyermekem(3 és 7 évesek),én 30 vagyok
szept 2-re vagyok kiirva...
Amikor közöltem,hogy mi a helyzet ,a "kedvesem ,aki úgy szeretett...lelépett", elindultam hogy elintézzem a papirokat,de nem voltam rá képes!!!
Sajnos sok nehézség és rossz tapasztalatom volt a papirok ügyintézése során,de ha rám hallgatsz nem hallgatsz senkire,csak magadra!!!! Sok kedves barátom,és barátnőm ecsetelte mekkora barom vagyok,hogy bevállalom a 3. at egyedül... Na az ilyenek nem barátok.Bárhogy is döntesz,jól fogsz dönteni! A Te életed!!!! Azért,ha van kedved,irj,kiváncsi vagyok mire jutottál.
KITARTÁS!!!!!!! Az olyan idiótákkal,meg ne foglalkozz akik azt irják,hogy se férj se ház,nekem sincs. Mégis boldog vagyok! Nem mindenki"kap meg mindent" az élettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!