Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 6 hetes terhes vagyok, barátom...

Barbi27 kérdése:

6 hetes terhes vagyok, barátom elhagyott. Elvetessem, vagy megtartsam? Eszemre, vagy a szivemre hallgassak?

Figyelt kérdés
29 éves vagyok,albérletben lakom a szüleimmel,nincs saját lakásom,a magzatom apukája nem vállalja a gyereket,nincs elég pénzem,el vagyok keseredve,mert biológiailag nagyon szeretnék már gyereket (első terhesség),a szivem azt mondja tartsam meg,sosem volt még abortuszom,attól is félek,de ha az eszemre hallgatok és a gyerek érdekeit nézem,el kell vetetnem.Annyira vivódok magamban!Mi tévő legyek?
2010. dec. 29. 20:11
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
26%

Szia! Én 28éves vagyok,és sajnos zokogva de elvetetném.

Nagyon nehéz gyerekkel 30on felül normális párt találni,aki apja lehetne a gyereknek.

Ha megtartod,akkor a szüleiddel is jól beszéld át,mert az az ő életüket is felforgatja minden szinten.

Sajnállak,hogy ilyen helyzetbe kerültél.

Mivel indokolt az apuka hogy elhagyott?

2010. dec. 29. 22:29
 12/35 anonim ***** válasza:
59%

Kedves utolsó válaszolónak üzenném hogy ha apa nélkül nő fel egy gyerek, az nem vízválasztó hogy milyen lelke lesz annak a gyereknek.A barátnőm is hasonló helyzetben van,talán kicsivel rosszabb és okos kislánya van.

Szerintem tartsd meg.Ha a szüleiddel leülsz és megbeszéled velük is akkor nincs okod az aggodalomra.Felnőtt érett nő vagy, akinek becsöppenhet az életébe egy kis jövevény, és máris "megfutamodsz" egy kis felelősségtől?nem hiszem hogy nincs olyan rokonod, baráti köröd akik ne segítenének.Nem szégyen az ha mások segítségére vagy szorulva.

Nekem van egy párom aki dolgozik, de az ő munkahelye sem 1000%, én munkanélkülin vagyok és a szüleimnél lakom, ja és van egy autó amit próbálunk törleszteni, de nem hagyom el magam.Az 5. hónapban vagyunk a pocilakóval, kaptunk rengeteg ruhát, és szinte mindent ami kell, már csak azt kell megvennünk ami s.o.s fontos..de ezt még ráér később is-ezt csak azért írtam le hogy én ilyen helyzetben vagyok.az enyém sem rózsásabb, de tudom hogy mit szeretnék-bár nem így terveztem én sem-becsöppent az életünkbe és eszem ágába sem jutott elvetetni, ha kell egyedül nevelném fel.

Hidd el nagyon szép napokat, perceket és órákat fogsz átélni vele,Együtt!

2010. dec. 29. 22:41
 13/35 anonim ***** válasza:
70%

És még valami: az hogy később hogy lesz??: pasit fogni hogy fogsz tudni?el fogja fogadni a gyerek majd később?ezen nem kéne most gondolkodni, majd kialakul!az apuka se azért hagyott el mert csúnya vagy, hanem mert a nyakán hordja a seggét :)

Légy erős és ne add fel!Ha később jelentkezne az apuka jelölt hogy mégis felvállalná a picit akkor elég kemény lennék a helyedben: írásba foglaljátok hogy csak abban az esetben ha gyerektartást fizet.

2010. dec. 29. 22:46
 14/35 anonim ***** válasza:
84%

Uzenem annak a hozzaszolonak, aki szerint minden gyerek es felnott, aki apa nelkul nott fel, az nem egeszseges lelkileg, hogy ez egy rohadtul nagy baromsag!!!

En meg a gyerekem apja akkor mentunk szet mikor mar tul keso volt az abortuszhoz, a gyerekem megsem lelki beteg. Van uj parom es tobb szeretetet, torodest, anyagi tamogast kap tole mint a sajat apjatol aki le se xarta azt is, hogy most karacsonykor felhivja vagy adjon neki valami ajandekot. Sok ember csonka csaladban no fel, mert meghal az egyik szulo, akkor ok is lelkileg betegek vagy mi? Hogy huzhatsz ilyen stigmat egy gyerekre?

Kedves kerdezo, 29 evesen ha ugy gondolod meg tudod majd oldani, akkor inkabb tartsd meg! Foleg ha vannak rokonok ,akik tudnanak segiteni hasznalt babaruhakkal stb.

2010. dec. 29. 23:16
 15/35 anonim ***** válasza:
83%

aki szerint minden gyerek es felnott, aki apa nelkul nott fel, az nem egeszseges lelkileg!

Nekem van anyukám és volt apukám aki bárcsak ne lett volna. Minden nap részeg volt, veszekedett, verte anyumat és néha minket is. Hidd el nem sérültem volna annyira lelkileg mint így !!!

12-13 éves korom óta remeg a kezem és 4 éve pszichiáterhez járok. És nem azért mert nem volt apám , hanem azért mert Volt!

2010. dec. 29. 23:26
 16/35 anonim ***** válasza:

ma 22:29 vagyok,és aki utánam írt,üzenem,hogy nem én írtam,hogy sérül,ha apa nélkül nő fel.

Köszi,hogy elolvastad;)

2010. dec. 29. 23:48
 17/35 anonim ***** válasza:
76%
20.52-nek: Te egy nagy paraszt vagy. Nyilván neked a szüleid a valagad alá rakták a lakást, azért van ekkora pofád.
2010. dec. 29. 23:52
 18/35 anonim ***** válasza:
Meg a legszegenyebbek is vallalnak gyereket.Persze olyanok akik sikeresen megteremtik a korulmenyeket hozza.Nagyon szomoru ,hogy ilyen helyzetben vagy.Amugy en is majdnem igy jartam,de vegul kiderult,hogy megsem vagyok terhes.Viszont mi a parommal kibekultunk.Szerintem tartsd meg a babat.Ott vannak a szuleid,akik mindenben fognak tamogatni.Es mitol nincs ugy penz az nem azt jelenti ,hogy nem tudna boldog lenni majd a gyereked,mivel szerintem sok szegeny ember boldogabban eli az eletet,sok gazdaggal ellentetbe.Konkretan nem tudom ,hogy alltok anyagilag,de szerintem tartsd meg a babat.Legalabb tudod ,hogy tiszta lelkiismerettel fogod leelni az eleted,a volt paroddal ellentetben.Remeljuk o is eszhez ter.Kivanok sok sikert es kitartast neked,es azt ,hogy megfelelo dontest hozz meg!
2010. dec. 30. 08:01
 19/35 anonim ***** válasza:
91%

"de ha az eszemre hallgatok és a gyerek érdekeit nézem,el kell vetetnem"

Honnan tudod, a "babád" nem tud beszélni, nem tudja elmondani, hogy mit szeretne. De ha meg lehetne kérdezni, biztos azt válaszolná, hogy élni szeretne!

Még, ha 19 éves lennél, akkor is azt javasolnám, hogy tartsd meg, így aztán meg főleg!!!

2010. dec. 30. 08:40
 20/35 anonim ***** válasza:
75%
21,45-ös vagyok. Tudom, miről beszélek,mert apa nélkül nőttem fel, és biztos van olyan szerencsés,aki talál apát a gyermekének, az én anyukám nem talált,és a saját gyerekemen látom,h mennyire fontos,hogy az apa is jelen legyen, pedig még csak másfél éves a fiam. Én a mai napig nem dolgoztam fel,h az apám nem törődött velem, és elhagyott minket mikor kétéves voltam, és ez kihat minden mostani felnőtt kapcsolatomra is, ezt biztosan állítom. Nem azt mondom,h nem lehet teljes életet élni,de teljesebb,ha családban nő fel, nem csonka családban.
2010. dec. 30. 10:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!