Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Így is megtartanád a babád?

Így is megtartanád a babád?

Figyelt kérdés
Szóval van egy párom, én 22 vagyok, ő 30. Remélem csak egy elméleti kérdést teszek fel, holnap kiderül. Én CSAK úgy szeretnék gyereket, ha már férjnél vagyok. Pont. Nem tartom normálisnak, hogy csak barát-barátnő gyerekezzen. Azt meg pláne elítélem, ha csak azért vesznek el egy nőt, mert terhes lett. Mi jövőre tervezzük az esküvőt, de mi van ha most becsúszik (védekezés mellett) ? Megtartom és olyan leszek mint akiket elítélek, vagy elvetetem, mert lesz még idő esküvő után is?
2010. dec. 19. 18:43
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%
utolsó, azért elég sokan. úgy válaszoltunk, hogy megtartjuk/megtartottuk,a sajátunkért vállalunk felelősséget, részemről nem bántottam csak elmondtam, hogy én hogy tettem, attól hogy nem támogatom az abortuszt nem szóltam le a 21 éves
2010. dec. 19. 19:07
 12/46 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy valaki nem öl meg egy magzatot mondvacsinált indokokkal, még nem lesz abortuszellenes!

Igazi szerencse, hogy nem "gondolkozik" mindenki így, mint te, kedves 19:04-es.

2010. dec. 19. 19:10
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
Megtartanám a babát mindenképpen. A kérdés csupán az lenne, hogy a pasival mit csináljak.
2010. dec. 19. 19:17
 14/46 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Augusztusban mentem férjhez!Négy éve szeretnénk babát!Én is azt gondoltam,hogy előbb az esküvő de ha jönne a baba akkor természetesen el tudnám engedni a fehér ruhát,pompát és a papírt ami így utólag szép emlék de ennél semmivel sem több!!!

Augusztusig minden hónapban kicsit aggódtam,hogy hátha majd pont most(főleg,hogy a ruhám márciusban meg volt és nem éppen kismama ruha)de inkább el adtam volna a ruhát ha sikerül teherbeesnem!

Sajnos azóta is várat magára a gólya de ugye legalább már férjnél vagyok és persze nem azért mert tehres lettem!!!

Jól hangzik de ez az egyetlen vigaszom amiért az idei karácsonyt ismét ketten töltjük!

A lényeg!!!:Az esküvőt akkorra tervezhetitek amikorra akarjátok a baba viszont nem mindíg sikerül akkor mikor azt mondjátok,hogy :igen már itt az ideje!

és,ebben még nem vagyok tapasztalt de két embert nem a papír hanem egy közös kis élet az ami igazán össze köt!!!

Boldog karácsonyt!

2010. dec. 19. 19:20
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
egy darab papír miatt elvetetni egy geyereket?ha ezt megcsinálnád én azt mondanám,hogy nem vagy normális!!!!!!!!!!!én se mentem hozzá a páromhoz és a kislányom mégis normális családban nevelkedik.
2010. dec. 19. 19:20
 16/46 anonim ***** válasza:
100%
Miért ítéled el azokat akik nincsenek összeházasodva? Csak kíváncsiságból kérdezem, mert számomra is érthetetlen, hogy kezelhetőbb egy abortusz, mint egy boldog párkapcsolatba született gyermek? Gondolom nem, de ha átfogalmazod a kérdést így is lehet kérdezni: mi a fontosabb, egy baba élete, vagy egy papír?
2010. dec. 19. 19:38
 17/46 anonim ***** válasza:
100%

Ha amúgy is tervezitek az esküvőt, akkor hol itt a gond? Nem értem.

Én azokat ítélem el, akik csak és kizárólag azért házasodnak, mert jön a baba.

És tényleg csak egy darab papír miatt ölnél meg egy gyereket? Mert nem előtte, hanem utánna házasodtok? Hát ez ****. Bocs, de nálam nagyon kiverte a biztosítékot!

És hozzáteszem, én sem vagyok abortuszellenes.

2010. dec. 19. 19:47
 18/46 anonim ***** válasza:
92%

Kedves ma 19:04 (64%)

Ne haragudj, de nagy butaságot írtál. Komolyan azt gondolod, hogy stabil családi hátteret jelent a házasság? Talán régen igen, de mára már sajnos elveszítette azt, amit korábban jelképezett. Ha kicsit elgondolkozol, akkor te is rájössz, hogy a stabil család nem egy papírtól alakul ki. Sőt, továbbmegyek: lehet stabil szerető, biztonságot nyújtó a család akkor is, ha a szülők SOHA nem házasodnak össze. És lehet ocsmány fertő a házasok közti kapcsolat is. Vagyis a te általánosításod sehogy nem állja meg a helyét.

Igazad van abban, hogy legyen stabil család, de ez nem attól függ, hogy házasok vagy sem. Sőt, abban is igazat adok neked, hogy a házasság sikere nem az álomesküvőtől függ, sőt, helyesbítem az álláspontodat, a jó családi háttér sem az álomesküvő, vagy bármilyen esküvő folyománya.

Én nem vagyok abortuszellenes, csak ésszel gondolkodom - te azt hiszed, hogy egy abortusz helyes lépés, csak egy papír miatt? Életed szerelmétől vársz kisbabát, akihez hozzá akarsz menni, akivel le akarod élni az életed, de te azért eldobod a babádat, mert még nincs papírod az összetartozásról? Már bocs, de ha az én nőm ilyeneken gondolkodna, nem lenne kérdéses, hogy esküvő helyett páros lábbal rúgnám ki. Hiszen a gyerekem életének fontosságát egy olyan papírral méri össze, ami csak a kívülállók számára bizonyítja az összetartozást! Én családban élek, azzal, akit szeretek, ha nincs papír, akkor is összetartozom vele. Ez nem is kérdés.

2010. dec. 19. 19:49
 19/46 anonim ***** válasza:
77%
25 éves kismama vagyok. Nem házas, és remélem nem is leszek. Senkit nem tart össze egy darab papír, amiért ráadásul rengeteget kell fizetni. Egy jó kapcsolat nem ezen múlik. Mi a párommal úgy gondoljuk, ha két ember szereti egymást azt nem kell semmivel bizonygatni. Hidd el, ha valaki félre akar lépni, vagy el akar hagyni...az meg is fogja tenni, függetlenül attól, hogy egy darab papíron szerepel -e közösen a nevetek. Két embert egy gyerek tart össze legszorosabban, ez a legkomolyabb felelősség, nem a házasság. Persze ez az én véleményem, de érdekelne, ki mitől fél papír nélkül?
2010. dec. 19. 20:03
 20/46 anonim ***** válasza:
100%
Én hasonlóan gondolkodom, mint Te. Nekem is alap az esküvő, szerencsére a férjem is így gondolta. Én nem ítélek el senkit, de az én értékrendembe nem férne bele egy élettársi kapcsolat. De van egy elvem, ami még ennél is fontosabb, az pedig az ÉLET tisztelete, védelme. Ha úgy estem volna teherbe, hogy még nem vagyunk házasok, természetesen megtartottam volna és összeházasodtunk volna. Tudom, hogy nem azért vett volna el csak. 8 éve ismerjük egymást, 17 évesen ismertem meg és már akkor is tudtuk, hogy egymáséi leszünk.
2010. dec. 19. 21:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!