Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nekünk nem jön össze a baba,...

Nekünk nem jön össze a baba, más meg issza az energiaitalt. Nem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés
8 hónapja kezdtük a próbálkozást, eddig csak sikertelen hónapok voltak, sajnos ez a hónap is az. Ma jöttem haza a munkából, amúgy is stresszes voltam, mert reggel jött meg, erre látok egy nagypocakos kismamát energiaitallal a kezében. Olyan ideges lettem, hogy hihetetlen. Mi, akik jó szülők lennénk, vigyáznák a baba egészségére, bármit megtennénk érte nem kapjuk meg ezt az élettől (egyelőre), más meg, aki nem érdemelné igen. Terhes ismerősöm még büszke is rá, hogy nem szed terhesvitamint, láttam már dohányzó kismamát is. Olyan igazságtalan ez. Nyílt utcán issza az energiaital pocakkal, szégyenérzet nélkül, az ilyen milyen szülő lesz? Jobb bele sem gondolni. Tudom, hogy az élet nem igazságos, de olyan nehéz ezzel megküzdeni, pedig mi még nem is annyira régóta próbálkozunk. Nektek nem megy fel a vérnyomásotok, ha ilyet láttok? Miért ilyen igazságtalan ez?
2024. jan. 3. 16:23
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
100%
50# Nekem is nagyon nehéz volt,főleg,hogy mindenki szült,mindenki ezt kérdezgette tőlünk éveken át,voltak beszólások,stb. Igazságtalannak tartottam,de én nem azt,hogy másnak van,annak örültem,végigkísértem 3 barátnőm terhességét is,babázását. Plusz picik között is dolgozom,úgyhogy megannyi eldobott,elhagyott babát láttam meg olyan helyzeteket,bántalmazott csecsemőt,stb. Azt tartottam igazságtalannak,hogy nekem miért nem lehet,mitől vagyok kevesebb,mit ronthattam el. Nem másban kerestem a hibát,hanem magamba. Azt nem tartottam annak,hogy nekik összejött akármennyire is fájt és szerettem volna én is átélni. Nem kerestem okokat nekik miért nem kéne. Ha ilyen szintű méregig eljutottam volna,én biztosan felkerestem volna szakembert ezt helyretenni,mert a gyereknek utána nem erre lesz szüksége. Meg akartam tartani az ép eszem. Amikor volt egy rossz labor értékem a végefele,és aznap jött a barátnőm és férje vigyorogva mesélni,hogy rajta vannak a tesó projekten,akkor azért utána hogy elmentek,elsírtam magam. Akkor egyszer,de örültem ennek is,megérdemelték,nagyon jó szülők. Csak ott kijött minden. Akkor már megvolt az összes kivizsgálás és időpont a meddőségibe. Ott elengedtük belül,úgy voltam,úgy is egyszer anya leszek. Lelazultunk,és következő hónapba nem jött meg pont karácsonykor voltam 6 hetes,spontán abba az évbe. Másfél éves már. Az biztos,hogy ez egy érzelmi hullámvasút. De magára kell koncentrálni,nem másra. Most vagy alapból ilyen személyésig is vagy ez hozza ki,egyik se jó.
2024. jan. 5. 18:31
 52/53 anonim ***** válasza:
51%

Van, hogy egy kövér ember egészségesebb, mint a rendes súlyú... Én sosem voltam sovány, na 100kg sem, mégis mindig "fitt" voltam, volt egy barátnőm, aki az 50kg-val már attól fújtatott, hogy felvette télen a csizmáját, én simán felfutottam a negyedikre.

Neki magas vérnyomása és IRre van, a gyerek alig jött össze. Nekem semmi bajom, a harmadik gyerekemet várom gond nélkül.

Nem csak a kg. számítanak és borzasztó rosszindulatú ilyen megjegyzéseket tenni, hogy aki kövér már ne is szüljön. Kicsit szállj magadba és ne a világra haragudj, ha ilyen mérgező gondolataid vannak, az sem tesz jót a teherbeesésnek...

2024. jan. 6. 22:27
 53/53 anonim ***** válasza:
100%
Ne b*zd fel magad minden apró dolgon amit látsz körülötted, mert a stressz is nagyon rossz hatással van a sikerességre!
2024. jan. 10. 13:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!