Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nekünk nem jön össze a baba,...

Nekünk nem jön össze a baba, más meg issza az energiaitalt. Nem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés
8 hónapja kezdtük a próbálkozást, eddig csak sikertelen hónapok voltak, sajnos ez a hónap is az. Ma jöttem haza a munkából, amúgy is stresszes voltam, mert reggel jött meg, erre látok egy nagypocakos kismamát energiaitallal a kezében. Olyan ideges lettem, hogy hihetetlen. Mi, akik jó szülők lennénk, vigyáznák a baba egészségére, bármit megtennénk érte nem kapjuk meg ezt az élettől (egyelőre), más meg, aki nem érdemelné igen. Terhes ismerősöm még büszke is rá, hogy nem szed terhesvitamint, láttam már dohányzó kismamát is. Olyan igazságtalan ez. Nyílt utcán issza az energiaital pocakkal, szégyenérzet nélkül, az ilyen milyen szülő lesz? Jobb bele sem gondolni. Tudom, hogy az élet nem igazságos, de olyan nehéz ezzel megküzdeni, pedig mi még nem is annyira régóta próbálkozunk. Nektek nem megy fel a vérnyomásotok, ha ilyet láttok? Miért ilyen igazságtalan ez?
2024. jan. 3. 16:23
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező 35ös vagyok. Igazából az egész mondandómnak annyi lett volna a lényege, hogy én megértem hogy téged ezek a dolgok dühítenek, de csak magadat mérgezed ezekkel a gondolatokkal. Talán annak az Anyukának attól az egy energiaitaltól nem lesz még semmi baja, aki meg duci még kihordhat egészséges babát és lehet mindkettőből jó szülő. Belőled is lehet, csak próbálj meg magadra koncentrálni
2024. jan. 5. 11:51
 42/53 A kérdező kommentje:
Igazad van, nem is vitatom, hogy belőlük is lehet jó szülő, de a tapasztalat az mutatja, hogy aki az ilyesmire nem figyel, az másra sem fog.
2024. jan. 5. 11:56
 43/53 anonim ***** válasza:
75%

Atya isten.

Én ittam energiaitalt,hetente egyszer kb.

Aztán minden reggel kaveztam.

Akkor most szar anya vagyok?

A környezetemben az emberek nem ezt mondják szerencsére.

2024. jan. 5. 11:57
 44/53 anonim ***** válasza:
68%
Igen,mérgezi magát,igénytelen is,ez eddig oké,és magam ellen beszélek,mert tisztelem azokat akiknek nem jön össze de mellette megmarad embernek,majdnem 3 év küzdelem volt nekünk a lányunk,viszont ebben az esetben azt gondolom valamiért csak a 100 kg-nak gondolta a sors,hogy ad gyereket. Lehet nem ilyen rosszindulatú mellette,mint te vagy... Biztos nálunk is megvolt az ok,magamba sok mindent helyre tettem lelkileg,mert fizikai okot nem találtak. Pici önvizsgálat nem árt kérdező.
2024. jan. 5. 11:58
 45/53 anonim ***** válasza:
100%

"A kövérség hátterében pedig ebben az esetben a mérhetetlen zabálás áll, semmi más."

Az nyilvánvaló, hogy azért kövér, mert több kalóriát visz be, mint amennyit eléget. De! Attól még nem tudhatod, mi ennek a háttere. Nem olyan egyszerű ám egy étkezési zavar kezelése, hogy na, abbahagyom a zabálást, és kész. Ő valamit evéssel kompenzál.

Mikor én a túlevésből nekiálltam komolyan fogyózni, a testedzés és a kalóriák mániákus számolgatása lett a kényszerevés helyett. A mai napig nem normális az ételhez fűződő viszonyom, lehet akármennyi a BMI-m. Mert a fogyással nem oldódik meg semmi. Nem véletlen van az oda-vissza jojózás.

2024. jan. 5. 13:25
 46/53 anonim ***** válasza:
100%
45#-ös. Szépen levezetted és így van,de a kérdező igazából csak okokat keres,hogy másnak miért nem kéne,neki meg miért is igen. A kérdése alapján pedig 5 okot már tudnék,neki miért ne kéne,de ebbe se szólhat bele senki. A 3 év alatt soha nem agyaltam ilyenen,hogy mert a kolléganőmnek egyből jött pco és 100+ kg mellett mindkét gyereke,illetve egész nap evett. Örültem neki,mert ő ennek ellenére nagyon jó anya és ennek semmi köze a jó szülőséghez és bár lefogyni nem tud/már nem akar,a gyerekeit úgy intézte,nevelte,hogy ne kerüljenek ebbe a hibába. Mostmár nagyok, egészségesen étkeznek,sportolnak és nagyon jó anya kolléganőm is. Egyik sem elhízott. Szégyelld el magad kérdező,nézz mélyen magadba és ne vállalj addig,mert utána te leszel az,aki majd ugyanígy megnézi,hogy a másé miért alszik éjszaka,vagy miért indult el hamarabb,miért beszél,miközbe te többet foglalkozol a tiéddel,miért nem eszik,mikor a másiké igen. Mérgező szülő lennél. És most én is ítélkezem,de normálisok felett sosem tenném,csak aki ennyire gonosz.
2024. jan. 5. 13:36
 47/53 A kérdező kommentje:
Mi az 5 ok? Komolyan kíváncsi vagyok.
2024. jan. 5. 13:39
 48/53 anonim ***** válasza:
Nincs 5,de csak azért,mert nem ismerlek és leírnod bármit lehet magatokról. Hibát bármiben lehet bennetek találni. De az az egy pont elég,hogy milyen ember vagy és mit adnál át. Míg a 100 kg-s nő bizony tudja egészségtudatosan nevelni a gyerekét is és mellé emberileg sem 0. Te lehetsz 55 is,ha neked ezen dolgoznod kell még pszichésen. De az nagyon érdekes,hogy csak arra válaszolsz,ami neked szimpi. :) Akkor minek írtál ki bármit?
2024. jan. 5. 14:02
 49/53 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem amúgy kamu csak,ilyen ember nincs.
2024. jan. 5. 14:03
 50/53 anonim ***** válasza:
100%

De bizony van, a sikertelenség sajnos csúnya dolgokat hoz ki az emberből. Nekem tükröt tart a kérdező a 7-8 évvel ezelőtti, megkeseredett énemről.

2024. jan. 5. 16:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!