Nekünk nem jön össze a baba, más meg issza az
energiaitalt. Nem igazságtalan ez?
Figyelt kérdés
8 hónapja kezdtük a próbálkozást, eddig csak sikertelen hónapok voltak, sajnos ez a hónap is az. Ma jöttem haza a munkából, amúgy is stresszes voltam, mert reggel jött meg, erre látok egy nagypocakos kismamát energiaitallal a kezében. Olyan ideges lettem, hogy hihetetlen. Mi, akik jó szülők lennénk, vigyáznák a baba egészségére, bármit megtennénk érte nem kapjuk meg ezt az élettől (egyelőre), más meg, aki nem érdemelné igen. Terhes ismerősöm még büszke is rá, hogy nem szed terhesvitamint, láttam már dohányzó kismamát is. Olyan igazságtalan ez. Nyílt utcán issza az energiaital pocakkal, szégyenérzet nélkül, az ilyen milyen szülő lesz? Jobb bele sem gondolni. Tudom, hogy az élet nem igazságos, de olyan nehéz ezzel megküzdeni, pedig mi még nem is annyira régóta próbálkozunk. Nektek nem megy fel a vérnyomásotok, ha ilyet láttok? Miért ilyen igazságtalan ez?
A Hellnek van koffeinmemtes energiatalja, én is iszom néha, mert kívánom az ízét. Amúgy ha nem ördögtől való ha nem isszák naponta literszámra, kb. 2 kávényi koffein van benne, szerintem néha terhesen is belefér. 🤷🏼♀️
2024. jan. 4. 20:26
32/53 A kérdező kommentje:
Almás Hellt ivott, persze ez mindegy, de hiába próbálják néhány a jót feltételezni, sajnos léteznek ilyen felelőtlen emberek. Igazatok van abban, hogy nem kellene haragudnom az ilyen kismamákra, de igazságtalanak tartom. Van nekem is 100kg körüli babát váró ismerősöm, Ő vajon milyen szülő lesz, ha igénytelen a saját testére, és még a babájáért sem volt képes változni? Mire megszül lesz 130kg és ez nagyon egészségtelen a babának. Ja, és első gyereke lesz. Nem rosszindulatból, és nem is azért, mert nekünk nem jön össze, de az ilyen embereknek tényleg nem kellene gyerek, míg mások lehet példásan tudnának bánni egy kisgyerekkel, de nekik nem adatik meg.
2024. jan. 5. 11:00
33/53 anonim válasza:
Igen kérdező,sokan példásan tudnák vállalni és nem szeretnélek bántani,de te nem,sajnos. :( Ordít rólad,sajnos ez. Még dolgozz magadon és úgy vállaljatok gyereket,ha igazán jót akarsz neki és példás szülőket. Jelenleg még nem vagy példás. Ilyen stílust átadni neki ugyanolyan gáz,mint dohányozni terhesen. :( Az ilyen nőket kerülik a játszótéren,stb.
2024. jan. 5. 11:09
34/53 anonim válasza:
Esetleg ha nem is igénytelenség miatt kövér?
Te belegondolsz mit beszélsz?
És belőled milyen anya lesz,ha ilyen előítéletes vagy?
Ezt fogod majd átadni a gyerekednek?
Szégyen
2024. jan. 5. 11:09
35/53 anonim válasza:
32 én tudok rosszabbat is ezeknél amiket te írsz. Az egyik ismerősömnek a drogos testvére már az isten tudja hányadik gyerekét szüli önkívületi állapotban, már tőlünk kért segítséget, hogy segítsünk örökbefogadót találni a picihez, mert ő már egyedül nem bírja. Másik ismerősöm szomszédja csak azért szüli rakásra a gyerekeket, hogy ne tudják kitenni az önkormányzati lakásból, a gyerekeket az utca neveli fel. Én is voltam kétszer inszemináción a helyi kórházban, első alkalommal a kismamák közé toltak be pihenni, ott volt egy nő aki már kb 15. terhességét tapossa, roma származású, ott mesélte hogy volt olyan gyereke aki a vcn kipottyant belőle mert elvetélt, de azért jópár meg is született ezekből. Kajára nem volt pénze, a többiek mesélték, hogy tőlük kéreget pénzt amíg lement cigizni. Mert ő lemászkált folyamatosan dohányozni hogy induljon már meg a szülés mert nem bírja bent. Képzelheted ezek milyen kellemes sztorik mikor te meg azért küzdessz, hogy az első gyermeked sikerüljön, mellette havonta egy rakás pénzt költessz vitaminokra, "csodaszerekre". Viszont én elengedtem ezeket a dolgokat és megpróbáltam máshogy hozzá állni az egészhez. Ahelyett, hogy elítélem az ilyen nőket próbálok segíteni, hogy a gyerekeknek legalább jobb legyen és nem irigykedek, mert a negatív gondolatok csak mérgezik az embert. És csodák csodájára 3 év meddőség után kijelenthetem, hogy 12 hetes kismama vagyok. Én úgy érzem a nézőpontom megváltoztatása nagyon sokat segített
2024. jan. 5. 11:14
36/53 anonim válasza:
Huh, de kedves vagy! Mit tudsz a kövérség hátteréről? Mert ez nem igénytelenség kérdése, hanem helytelen stresszkezelés, rossz családi minta.
Gondolom ilyen téren makulátlan a ti életetek, ezért ítélkezel így mások felett.
Én meddőként le is fogytam, mégsem sikerült anno a baba. Akkor sikerült, mikor lelkileg is jobban lettem. Pszichológushoz fordultam. Neked is tudom ajánlani, mert akkor most én okosodom, mint te: amíg így állsz másokhoz, nem állsz készen a szülőségre. Ugye milyen jó érzés, ha ilyet mondanak neked?
2024. jan. 5. 11:15
37/53 anonim válasza:
35,azért az között amit te írsz és egy energiaital között van különbség.
2024. jan. 5. 11:20
38/53 anonim válasza:
37 tudom, de azért hoztam fel ezeket példának, mert ha a kérdező szerint aki energiaitalt iszik nem érdemli meg a gyereket, akkor mit szól ezekhez?
2024. jan. 5. 11:23
39/53 A kérdező kommentje:
Nem látok nagy különbséget a #35 kommentben leírtak és a között, aki szándékosan mérgezi a magzatát ilyen vackokkal. Szörnyű minden eset, ahol nem a gyerek egészsége van előtérben.
A kövérség hátterében pedig ebben az esetben a mérhetetlen zabálás áll, semmi más. Együtt dolgoztunk, az asztalán mindig ott voltak a csokikák, cukrok, nasik, coca cola stb. Még ilyenkor télen is falta a magnumot kettesével, szóval kár ebben is a jót feltételezni, mert igen is vállalnak emberek igénytelenül gyereket. Ezt nem azért gondolom így, mert nekünk nem jön a baba, és irigy vagyok, már régen is felháborított az ilyen szintű felelőtlenség.
2024. jan. 5. 11:39
40/53 anonim válasza:
Szerintem nagyon könnyelműen ítélkezel. Azért lesz rossz szülő valaki, mert túlsúlyos? Az nem lesz rossz szülő, aki mondjuk betegesen próbálja kontrollalni a gyermeke étkezését is, nehogy túlsúlyos legyen?
Én egyetlen helyzetben ítélkezem. Amikor valaki a többedik gyereket is bevállalja felelőtlenül, "nem létező" anyagi helyzetre. Tele volt a tv ilyen családokkal karácsony előtt. Nem tudom őket megsajnálni, sajnálom. És itt nem azokra gondolok, akik felelős gyermekvállalás után kerültek valamiért nehéz helyzetbe (ilyen sajnos bárkinél elöfordulhat), hanem azokról, akiknél egy sem fér bele anyagilag, mégis a negyediket szüli. Ezekre sem vagyok dühös, csak sajnálom a gyerekeiket és úgy vagyok vele, hogy egye meg, amit főzött, ne kuncsorogjon.
Visszatérve, szerintem a legnagyobb gondod az, hogy nem látsz tisztán a benned dúló (rossz)indulattól. Ha ezt elengeded és megtanulsz magadra koncentrálni, akkor az felszabadító lesz és talán a baba is jön rögtön. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!