Ha megszakítással védekezünk az egyértelműen biztonságosnak tűnő néhány napban, kevés eséllyel eshetek teherbe?
Elég jól ismerem a testem, amikor erős PMS tüneteim vannak, akkor már egyértelműen nem ovulálok.
A hónapban a menzesz végén elszakadt a gumi, de egyből kivette a párom. Tegnap, a ciklus 22-ik napján pedig megszakítással voltunk együtt, vagyis az elején gumi nélkül, utána pedig felhúzta.
Nem lenne nagy probléma egy baba, de 2-3 év múlva ideálisabb lenne. Csak hát nem szedhetek fogamzásgátlót és megbeszéltük, hogy menzi előtti napokon beleférhet a megszakítás, vagy csak a végjátéknál húzott óvszer.
És ha ovulációs tesztet is vennék, azzal tutira is mehetnénk?
Idén 2x voltam nőgyógyásznál, az egyik alkalommal a 12. Napon ovuláltam az UH szerint, a másik alkalommal a 15. Napon.
Ne ítéljetek el, kérlek.
Én 2 hónapja a 20.napon estem teherbe (26 napos ciklusaim vannak). 31.napon lett pozitív a tesztem.
Mivel előtte jó ideig nem voltunk együtt, biztosan csak aznap foganhatott.
És megszakítással "védekeztünk" 😅
De nekünk nem volt gond, januárban akartunk nekiállni próbálkozni.
Szóval ha ti nem akartok még gyereket akkor kár ezzel szórakozni
Amúgy igen, Pozitív ovulációs teszt után 4-5 napig még nem szabad, mert elvileg 72 óra időintervallumban reped meg utána a tüsző, a petesejt pedig 24 óráig életképes.
Egyszer elszakadt a gumi a 24. Napon amúgy. Annyira kétségbeestünk, hogy totál spiccesen elmentünk eseményutániért. Soha többé nem akarom bevenni, de talán most már elég felnőttek lennénk a feladathoz. Amúgy sem szabad hormont szednem, mint utólag kiderült, sajnos migrénes vagyoj.
Én nem néztem azt hogy mikor ovulálok csak megszakítással védekeztünk. Kb 1-2 évig fogamzásgátlót szedtem, más okokból. Aztán 4 év után teherbeestem a megszakítás mellett.
De amúgy úgy tudom hogy magától az előváladéktól nem lehet teherbeesni, ha orgazmus után elmegy pisilni ügye akkor a maradék sperma is kiürül ha maradt. mi erre sem figyeltünk.
Migrénnel lehet gyógyszert szedni. Még aurás migrénnel is, csak azzal ösztrogénmenteset. De valahogy a normális védekezésre mindig van kifogás.
Amúgy meg a ti dolgotok. Ha valaki rendesen ismeri a saját testét meg a ciklus működését (és szabályos is a ciklusa), akkor azért elkég nagy eséllyel el tudja kerülni a terhességet. Az más kérdés, hogy ha mégse sikerül, úgy is neked kell a következményeit vállalnod (legyen az a gyerek megszülése vagy egy abortusz), tehát a te dolgod, hogy hogyan védekezel.
27 eves vagyok, nettó fél milliót keresek és saját lakásom van, nem a páromé, az enyém. Nem mennék abortuszra, és nem is lenne már nem kívánt terhességem, hiszen a még nem akarunk nem azt jelenti, hogy nem fogadnám el az esetleges terhességet. Párom is ugyanigy van ezzel.
Én semmiképp se vállalnám ezt így be, ha teljesen kizárt a gondolata is egy babának.
Nem hiába estem kétségbe amikor még nagyon nem volt itt az ideje. Iszonyatos mellékhatásai voltak az eseményutáninak. Egy sima tabletta nem ilyen, de még a saját orvosom is ellenzi a mini pillt, ami nem tartalmaz ösztrogént. Senki se akar ősszevissza menstruálni, ugyanis az teljesen felborítja a ciklust. Minden tabletta felesleges beleszólás a jól működő hormonrendszerbe.
A párom is tablettaellenes. A spiràlt se javasolja az orvosom, max. Azoknak akik már nem akarnak több gyereket. És amelyik ismerősnek volt, àtkozta.
Nem mindenki tud ezekkel együtt élni, maradnak a hormonmentes és nem invazív megoldások.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!