Ha megszakítással védekezünk az egyértelműen biztonságosnak tűnő néhány napban, kevés eséllyel eshetek teherbe?
Elég jól ismerem a testem, amikor erős PMS tüneteim vannak, akkor már egyértelműen nem ovulálok.
A hónapban a menzesz végén elszakadt a gumi, de egyből kivette a párom. Tegnap, a ciklus 22-ik napján pedig megszakítással voltunk együtt, vagyis az elején gumi nélkül, utána pedig felhúzta.
Nem lenne nagy probléma egy baba, de 2-3 év múlva ideálisabb lenne. Csak hát nem szedhetek fogamzásgátlót és megbeszéltük, hogy menzi előtti napokon beleférhet a megszakítás, vagy csak a végjátéknál húzott óvszer.
És ha ovulációs tesztet is vennék, azzal tutira is mehetnénk?
Idén 2x voltam nőgyógyásznál, az egyik alkalommal a 12. Napon ovuláltam az UH szerint, a másik alkalommal a 15. Napon.
Ne ítéljetek el, kérlek.
26 amúgy mi is így csináljuk, van egy közös dolgokra költési számlánk es mindketten meg is takarítunk. De pl: az autó javítását nem fizetem mert nem vezetek. Ő se fizet, ha egy csapot kicserélek a lakásomban. Ez így fair.
Mi még nem vagyunk eljegyezve, beszéltünk erről de 1,5 éves kapcsolatba ez korai lenne mindkettőnknek. De 3 év múlva lehet már házasok lennénk. A családomnál az volt a normális mindig, hogy hamar házasodtak, és 2-3 éves kapcsolatba jöttek a gyerekek. 90% a válási arány sajnos ha a 2 ágat összevetem. Meg kell ezeket fontolni! A szüleim is jegyesek lettek, csak aztán mar 2 gyerekkel rájött anya, hogy apa nem az a pénzkereső fajta, viszont szeretett élősködni anya örökségén. Nagy szerelem volt az övék, de anyukám túl anyagias, ő nem erte be azzal, hogy apa jó apa volt, neki egy pénzes pasi kellett. És a válások vagyonmegosztások undorítóak voltak családi-baráti körben, mert nem romantikus papírozni. De kell dokumentálni mennyi az annyi, kell végrendeleket írni, és akkor nem kell évekig pereskedni. Nagypapám ebbe halt bele a felesége halála után pl. A mamám tesója ugyanis vitt mindent, amit kaptak a dédik halála után, a nagypapám pedig vissza akarta perelni a gyerekeik érdekében amikor a mama meghalt. Nem sikerült, kiforgatták a vagyonból a mamáékat. A másik nagymamámat a saját öccse forgatta ki az örökségéből. A nagymamám rossz viszonyban van a lányaival, így anyával is, mert rossz szokások okán a nagybátyámra iratta a vagyona 90%-át, aki kis túlzással el is herdált mindent. Ezzel a hozzáállásal a felesége el is vált tőle, de őt is kiforgatta a vagyonából, mert ragaszkodtak a naiv bizalomhoz, és nem papírozták le, mennyit fizetett a feleség a házba. 80-20% volt az arány, de a váláskor 50-50% lett.
Tilos ilyenekbe belemenni, nekem hányingerem van ezektől a dolgoktól.
Nálunk egy nagyobb közös ingatlannál nem fog összejönni az 50-50% arány, ugyani ennyit párom nem tudna félretenni, öröksége pedig jó darabig nem lesz, ugyanis szerencsére még a szüleinek sincs, minden nagyszülő és még két dédi is él. ;)
Természetesen ha az én autóm romlik el azt én fizetem ha az övé akkor azt ő :)
Engem 6 év után jegyzett el.Van aki szeretne várni, van aki nem :) Igen, sajnos vannak ilyen családok, ahol kiforgatja a nő a férfit a vagyonából.Én is azt vettem észre hogy akik 2 év után házasodtak a harmadikban már jött a baba azok már nincsenek együtt ( persze vannak kivételek, de az arány igencsak kevés) Oké, arra sincs semmi garancia hogy nekem a 8 éves kapcsolatom eltart még 40 évig. De én így stabilabban érzem magam. Nekünk ez így megfelel, nem siettünk el semmit, nem számoltuk az éveket, sodródtunk az árral és kialakult a közös jövőnk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!